به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، سرهنگ محمد رضا فخر امروز (1 مرداد) در جلسه شورای هماهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان، اظهار کرد: در خراسان جنوبی احداث و راه اندازی دو مرکز فرهنگی دفاع مقدس در بیرجند و موزه بین المللی شکست استکبار در صحرای طبس تصویب شده است.
وی با بیان اینکه بحث زمین مرکز فرهنگی دفاع مقدس در بیرجند نهایی شده و بخشی از فنداسیون در حال اجرا است، افزود: این پروژه در ردیف اعتبارات ملی تعریف شده اما سال گذشته بودجه ای به آن اختصاص نیافت که ضرورت دارد توجه بیشتری به این مهم شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی با اشاره به موزه بین المللی شکست استکبار در صحرای طبس، گفت: مکان این موزه در کشور منحصر به فرد است اما ساخت این مرکز فرهنگی نیز به دلیل اینکه اعتبارات آن ملی است همچنان باقی مانده است.
فخر با بیان اینکه در ایام سفر بیش از 3 هزار نفر وارد صحرای طبس می شوند و از محل حادثه این منطقه بازدید می کنند، ادامه داد: این منطقه ظرفیت استراحتگاهی و گردشگری خوبی دارد که می توان از آن برای حضور مردم استفاده کرد.
به گفته وی در صورت اختصاص اعتبار فاز اول موزه بین المللی شکست استکبار در صحرای طبس تا پنجم اردیبهشت سال 97 آماده می شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه در این استان 120 شهید گمنان در 45 منطقه دفن شدند، بیان کرد: 25 یادمان شهدای گمنام شهری، 9 یادمان در دانشگاه ها و شش یادمان در یگان های نظامی استان است.
فخر افزود: در حال حاضر 16 یادمان شهدای گمنام استان تکمیل و آماده بهره برداری است و همچنین هفت یادمان در حال طراحی و پنج یادمان نیز پیشرفت فیزیکی 85 درصدی دارد.
وی از جمع آوری 609 مدخل دانشنامه استانی دفاع مقدس در حوزه نظامی، شهدا، فرهنگی و جغرافیای خبر داد و گفت: تاکنون 53 هزار سند از رزمندگان خراسان جنوبی جمع آوری شده که از این تعداد، هشت هزار سند در نرم افزار کشوری مأوا ثبت شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین تاکنون 133 هزار سند مکتوب از سازمان ها و ادارات جمع آوری شده که 19 هزار سند نیز در نرم افزار کشوری مأوا ثبت شده است.
فخر با اشاره اینکه در بحث مصاحبه شفاهی با رزمندگان دفاع مقدس استان بسیار عقب هستیم، گفت: بیش از 32 هزار رزمنده در استان داریم که بیشتر از 20 روز در جبهه حضور داشتند.
به گفته وی تاکنون بیش از یک هزار و 500 ساعت مصاحبه تاریخ شفاهی فرد محور و موضوع محور از رزمندگان استان گرفته شده که از این میزان 700 ساعت مصاحبه تاریخ شفاهی فرد محور با رزمندگان خراسان جنوبی انجام شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی با اشاره به ارائه درس دفاع مقدس در دانشگاه های استان، عنوان کرد: از سال 87 تاکنون 28 هزار دانشجو درس دفاع مقدس را گذراندند و همچنین این درس برای 13 هزار نفر از کارکنان دولت ارائه شده است.
فخر به وجود 5 هزار عنوان کتاب در کتابخانه تخصصی انقلاب و دفاع مقدس استان اشاره کرد و گفت: همچنین 17 عنوان کتاب توسط اداره بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی چاپ شده و 10 عنوان کتاب در حال تدوین است.
وی بیان داشت: دو اثر « زیارت مجازی شهدای گمنام» و «نماهنگ آزادی» خراسان جنوبی در جشنواره فانوس رتبه کشوری را کسب کردند.
نظر شما