به گزارش خبرنگار شبستان، احمد میرعلایی، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و دبیر بیست و پنجمین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای کودک و نوجوان در نشست مطبوعاتی این جشنواره که امروز در محل بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد، گفت، از 23 تا 27 آبان این جشنواره برگزار میشود که شروع آن در آستانه عید غدیرخم خواهد بود. کارهای مربوط به برگزاری جشنواره از اول سال در حال انجام است که از جمله آن انتخاب فیلمهای خارجی است که تعداد آنها در سبک و گونههای مختلف بسیار زیاد بود و تا پایان مهر اسامی آنها مشخص میشود.
میرعلایی افزود: ستاد مرکزی جشنواره کارش را بسیار زود شروع کرده و بسیاری از برنامهریزیها و اهداف بلندمدت و کلان جشنواره را انجام داده است. از جمله اهداف ما این است که تا پنج سال آینده قطعا این جشنواره در روز جهانی کودک یعنی 16 مهر برگزار شود که امسال به دلایلی این اتفاق نیفتاد.
وی با اشاره به گذشت ربع قرن از عمر جشنواره کودک گفت: امسال و در بیست و پنجمین سال این جشنواره ایستگاه خوبی برای توقف و دیدن پشت سرمان داریم و خواستیم در این فرصت به بهترین شکل بازنگری در وضعیت جشنواره را انجام دهیم، البته سمت دبیری به من دیر اعلام شد، ولی قبل از اینکه من به عنوان دبیر انتخاب شوم بنیاد سینمایی فارابی مانند هر سال بعضی از کمکهای مربوط به برگزاری جشنواره را انجام داده بود اما بعد از اینکه رسما این وظیفه به من محول شد تصمیم گرفتیم که زیرساختهایی مناسب و متناسب با شرایط روز برای این جشنواره مشخص شود.
میرعلایی در مورد مکان برگزاری جشنواره بیست و پنجم گفت: مکانهای زیادی مدنظر ما بود و البته بهترین و راحتترین مکان تهران است که شاید انتخاب تهران نیز درستترین گزینه برای برگزاری جشنواره بود. شهرهای مختلفی برای این موضوع بررسی شدند و استانهای همدان، خراسان رضوی، مازندران، آذربایجان شرقی، فارس، کرمان، یزد و اصفهان نیز آمادگی خود را برای میزبانی این جشنواره اعلام کردند اما متأسفانه در بسیاری از این موارد تفاوت بین برگزاری و میزبانی برای مقامات یا مسئولان محلی مشخص نبود و زمان زیادی را باید برای آمادگی آنها صرف میکردیم. از سویی دل کندن از همدان نیز با توجه به پنج سالی که جشنواره در آنجا برگزار شده بود و علاقهای که مردم به این جشنواره داشتند بسیار سخت بود.
میرعلایی با اشاره به انتقاداتی که در مورد برگزاری جشنواره کودک میشود، گفت: کمترین اثر این جشنواره این بود که دو سالن سینمایی که در همدان وجود داشت اکنون به 10 سالن رسیده و این جشنواره یکی از معتبرترین جشنوارههای ایران در سطح جهان است که توانسته هر سال بزرگان زیادی را از سینمای جهان به ایران جذب کند.
وی در ادامه افزود: من و تیم همراه در اصفهان بررسیهای زیادی را انجام دادیم و سرانجام دیروز ضمن امضای تفاهمنامهای اصفهان به عنوان میزبان بیست و پنجمین دوره جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان و پنج دوره بعد از آن انتخاب شد.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در مورد دلایل انتخاب استان اصفهان برای میزبانی جشنواره گفت: بسیاری از امکانات اصفهان که مورد بررسی قرار گرفت و سالنهای سینمای آن بسیار خوب و در سطح جهانی است و این مهمترین دلیل انتخاب اصفهان بود. همچنین اصفهانیها علاقه زیادی به برگزاری مجدد این جشنواره در شهر خود داشتند. امیدوارم کسانی که برای نام ایران و اسلام احترام قایلاند و دلمشغولی آنها آینده کشور ماست از این موقعیت خوب استفاده کنند تا بتوانند جشنواره را به سطح مطلوبی برسانند.
میرعلایی شعار امسال جشنواره را همدلی و وفاق اهالی سینما دانست و گفت: ما مدیران سینمایی را هم جزء این اهالی حساب میکنیم و امیدواریم این اتفاق واقعا در سینمای ایران بیفتد. وفاقی که بوده و امروز به بوته فراموشی سپرده شده باید که دوباره پررنگتر شود تا اینکه به جای آن نفاق و ناهمدلی گسترش پیدا نکند.
وی همچنین دیگر شعار جشنواره امسال را نشاط و شادابی کودک، امید و تعالی نوجوان و مهربانی و همدلی برای خانوادهها عنوان کرد و گفت: این پیام قرار است طی مراسمی توسط دانشآموزانی که به نمایندگی از کودکان ایران انتخاب شدهاند به گوش سفارتخانههای خارجی برسد.
بر اساس این گزارش، جعفر گودرزی، مدیر روابط عمومی این بنیاد بود که ضمن خوشامدگویی به حضار به انتقاد از رسانههایی پرداخت که جشنواره کودک را جشنوارهای بیاهمیت شمرده بودند.
وی گفت: ببینید که در دنیا چقدر به فیلم کودک و کودک اهمیت میدهند و آن را با وضعیتی که در ایران داریم مقایسه کنید. این جشنواره یک ثروت ملی است و قدمی کوچک برای رساندن سینمای کودک به جایگاه واقعی آن است و عزم ملی میخواهد که بتواند این سینما را به دوران اوج خود برگرداند.
پایان پیام/
نظر شما