گرد و غبار فراموشی، فرهنگ امربه معروف و نهی از منکر را فرا گرفته است

امام جمعه خوی، اظهار داشت: نباید اجازه دهیم فرهنگ های اصیل اسلامی در جامعه کمرنگ شود چراکه تعطیلی امر به معروف و نهی از منکر غیرت دینی مسلمانان را زیر سؤال می برد.

حجت الاسلام سید رضی موسوی شکوری، امام جمعه و رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان خوی، با اشاره به لزوم احیای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه به خبرنگار شبستان گفت: یکی از عوامل فراموش شدن این فریضه برتر فرهنگی و اسلامی، خارج شدن حاکمیّت اسلامی از شیرازه خود پس از رحلت رسول خدا(ص) و تبدیل شدن خلافت اسلامی به پادشاهی موروثی در نوع کشورها و جوامع اسلامی است.

 

وی در ادامه با تأکید به نقش تعیین کننده کشورهای غربی در به تعطیلی کشاندن معارف دینی، افزود: با بررسی کتب تاریخی ملاحظه می شود صفا، صداقت و احساس مسئولیت مسلمانان در برابر همدیگر و همچنین احساس اخوت، برادری و تلاش مسلمانان با انگیزه های مثبت در راستای اصلاح عیوب برادران دینی خود در اثر سیاست های غلط و ضد اسلامی پادشاهان، به درگیری، نفرت و جدایی از همدیگر تبدیل شده است.

 

رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، تصریح کرد: با مرور زمان کشورهای غیرمسلمان از درگیری ها و اختلافات میان مسلمانان سوء استفاده کرده و ضمن تثبیت سلطه و حاکمیّت خویش بر آنان، در به تعطیلی کشاندن معارف دینی از جمله امر به معروف و نهی از منکر نقش اساسی ایفا کردند.

 

وی در ادامه مبارزه جدّی و علنی خلفای بنی امیه و بنی عباس با 2 فریضه الهی امربه معروف و نهی از منکر برای حفظ قدرت و سلطه خویش بر مسلمانان، وابستگی برخی از علمای اهل سنّت به حاکمیّت و ظل الله شمردن حاکمان بر جوامع اسلامی و همچنین بی تفاوتی مسلمانان در برابر وظایف اجتماعی خویش را از موضوعاتی برشمرد که نقش مهمی در حاشیه قرار گرفتن فریضه امربه معروف و نهی از منکر داشت.

 

وی با اشاره به رسوخ فرهنگ های وارداتی به ویژه فرهنگ منحط غربی در یکصد سال اخیر داخل افکار و اندیشه مسلمانان، بیان کرد: زیر سؤال رفتن غیرت دینی مسلمانان، شکست خوردن نوع مبارزات مسلمانان و گروه های اسلامی با حکام جور در طول تاریخ، پیدا شدن انفعال روحی در میان مسلمانان، سوء استفاده از برخی احکام الهی و یا سوء برداشت از آنها همانند تقیه، صبر، انتظار فرج و امثال اینها را می توان در رسوخ فرهنگ های منحط غربی در سال های اخیر ریشه یابی کرد.

 

شکوری، همچنین برخوردهای حزبی، گروهی و جناحی کردن موضوعات سیاسی اسلام و نیز انگ زدن سیاسیون و پیروان مذاهب به همدیگر را از دیگر توطئه های گسترده و پیچیده استعمارگران به ویژه غربیان در زمینه به تعطیلی کشاندن دستورات سیاسی اسلام جهت حفظ حکومت های وابسته به خویش در کشورهای اسلامی ارزیابی کرد.

 

وی پژوهش های دقیق علمی در بخش مختلفی از معارف اسلامی به ویژه موضوعات سیاسی را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی جهت پاسخگویی به برخی از شبهات غیر مسلمانان و یا پرسش های جدّی جوانان و روشنفکران، موضوعات فرهنگی تاثیرگذار را مورد بررسی جدّی قرار داده و در قالب کتاب، مقاله و سخنرانی در محافل عمومی و علمی ارائه دهند.

 

پایان پیام/

کد خبر 64308

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha