به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، کنستانتین آلکسیف، سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت امروز (۲۸ تیر) در نشست اقتصاد مقاومتی در سالن جلسات سازمان برنامه بودجه گیلان با اشاره به ارتباطات ایران و روسیه اظهار کرد: روابط ایران و روسیه به سبک عالی رسیده است.
وی با بیان اینکه روابط اقتصادی ایران و روسیه در آینده گستردهتر خواهد شد گفت: سال گذشته ۲ میلیارد دلار تجارت عمومی ایران و روسیه صورت گرفت.
آلکسیف با تصریح اینکه ایران و روسیه در مبارزه با دشمنان و تروریسمها هدف مشترکی دارند افزود: ایران و روسیه با وحدت به پیشرفتهای جهانی دست خواهند یافت.
وی ادامه داد: ریس جمهور دو کشور با یکدیگر رفاقت شخصی دارند که این خود ارتباطات را گستردهتر خواهد کرد.
سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت با اشاره به اینکه ایران و روسیه مذاکرات بسیار ثمربخش دارند خاطرنشان کرد: ارتقا کیفیت و افزایش ارتباطات تجاری از مقولههای مورد توجه دو کشور است.
آلکسیف به ظرفیتهای بالای ایران و گیلان اشاره کرد و افزود: فرش بافی، صنعت، پرورش ماهی و کشاورزی از ظرفیتهای بالای همکاری اقتصادی با ایران است.
وی اذعان کرد: بهبود تجارت تبادل کالا، ایجاد تاسبسات مشترک سرمایهگذاری، بهرهگیری از منطقه آزاد انزلی با الگوهای مختلف از جمله مهمترین برنامههای اقتصادی مورد توجه است.
سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت به ظرفیت دریابی گیلان اشاره و خاطرنشان کرد: تاسیس شرکتهای مشترک کشتیسازی از دیگر ظرفیتهای بین این دو کشور است.
وی به ظرفیتهای کشاورزی و گردشگری گیلان پرداخت و گفت: ساخت بنادر، تولیدات صنعتی و توجه به زیرساختهای گردشگری از دیگر موارد ارتباطات و مذاکرات دو کشور است.
آلکسیف از افزابش صدور روادید دو کشور خبرداد و افزود: سال گذشته بیش از 16 هزار ویزا برای گردشگران گیلانی به روسیه صادر شد که این آمار امسال افزایش خواهد یافت.
وی از حذف ویزای ورود ایرانیان به کشور روسیه در آینده نزدیک خبر داد و افزود: سند گردشگری گروهی بین دو کشور امضا و به تصویب رسیده است با راه اندازی این سند تبادلات اقتصادی و گردشگری دو کشور افزایش خواهد یافت.
سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت اظهار کرد: ساخت کشتی مشترک ایران و روسیه ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا پایان امسال راه اندازی میشود.
وی ادامه داد: هیچ کشوری نمیتواند مانع ارتباطات دو کشور ایران و روسیه شود.
آلکسیف گفت: همکاری اقتصادی و ارتباطات ایران و روسیه به نفع هر دو کشور است.
وی عدم آگاهی و تجربه اقتصادی و تجاری را از جمله موارد کاهش تبادلات اقتصادی این دو کشوردانست.
نظر شما