به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه در همایش ملی علمی-پژوهشی «مسئلهشناسی و پاسخگویی به مسائل قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» که در تالار شهر مشهد برگزار شد، بیان کرد: قوه قضاییه سالهای طولانی است که یکی از قضات عالی رتبه خود را در مسیر امر به معروف و نهی از منکر و قبل و بعد از تصویب قانون این فریضه معرفی کردهاند همچنین شعبات ویژه مربوط به امر به معروف و نهی از منکر نیز فعال است و پیگیر این موضوعات میباشد.
معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر تصریح کرد: تصویب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر اقدام مثبتی است اما خلاءهای زیادی دارد و باید گفت این یک قانون حداقلی است.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی اضافه کرد: هر جامعهای که در آن اقشار مختلف در شناخت و ایفای وظایف و مسئولیتهای اجتماعی خود کوتاهی کند و اقدام لازم را انجام ندهد، آن جامعه روی خوش نخواهد دید و اگر امر به معروف و نهی از منکر نباشد جامعه دچار فقدان سامانه ایمنی اجتماعی میشود.
وی با اشاره به اینکه اگر این سامانه ایمنی ضعیف شود دچار ویروس میشود که نام آن ایدز اجتماعی، اخلاقی، فرهنگی است، افزود: اگر جامعه دچار این ویروس شود از همپاشیدگی تمدنی آن اجتماع اتفاق میافتد لذا امر به معروف و نهی از منکر پادزهری برای این ویروس است.
به گفته حجت الاسلام والمسلمین صادقی، امر به معروف و نهی از منکر در هر جامعهای سامانه ایمنی آن جامعه را ارتقاء میدهد پس امر به معروف به عنوان واجب همگانی مطرح میشود و همه مسلمانان را در برمیگیرد.
وی با بیان اینکه جامعه مانند یک هرم است که راس هرم آن رهبران وجود دارند، تصریح کرد: در بحث امر به معروف و نهی از منکر مسوولیت اجتماعی افراد در راس هرم سنگینتر است و در این حوزه حاکمیت بیشترین وظیفه را بر دوش دارد که این برگرفته از آموزههای دینی و مفاهیم قرآن کریم است.
معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: دولت اسلامی بیشترین مسوولیت را در قبال امر به معروف و نهی از منکر دارد که وظیفه آن اصلاح ساختاری، برنامهای قانونی، عمل، اجرا و اقدام است.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی بیان کرد: همچنین دولت اسلامی در کنار آن وظیفه تعلیم و تربیت و درمان دردهای اخلاقی و اجتماعی را دارد لذا نباید حرف درمانی کند بلکه باید اقدام به عمل داشته باشد.
وی اضافه کرد: وظیفه تعلیمی و تربیتی دولت که بر زمین مانده است و شاهد هستیم بیشترین منکرات از کسانی سر میزند که درست تربیت نشدهاند متاسفانه نظام تربیتی ما فرزندان را آنچنان که شایسته تمدن اسلامی است، تربیت نمیکند برخی از فرزندان ممکن است به لحاظ هوش علمی نخبه باشند اما به لحاظ زندگی اجتماعی و رعایت حقوق دیگران و حقوق انسانی خود اصلا تعلیم دیده نیستند.
حجت الاسلام صادقی گفت:ساختارهای دولت اسلامی باید امر به معروف داشته باشد و به عنوان مثال اگر اقدامات دولت اسلامی موجب افزایش بیکاری باید این منکر از بین برود.
معاون فرهنگی قوه قضائیه بیان کرد: مهمترین وظیفه دولتها در امر به معروف و نهی از منکر اقدامات مصلحانه عملی است که این اقدامات بسیار وسیع است و متاسفانه در قانون حمایت از امران به معروف و ناهیان از منکر به این بخش پرداخته نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی به وظایف دیگر اقشار جامعه در امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: روحانیان مانند انبیاء وظیفه بشات دارند و بعد از آن نخبگان باید از طریق ارائه راههای اجرای معروفها به وظایف خود عمل کنند؛ همچنین هنرمندان باید هنر انتقادی و سازنده خود را در این زمینه خلق کنند و بیافرینند.
وی با ذکر این سوال که در حوزه امر به معروف و نهی از منکر با انسانهای لجوج چه باید کرد، گفت: گاهی در این حوزه کار به جایی میرسد که سخن لطیف و استدلال شما اثر نمیکند لذا این سوال مطرح میشود که با انسان لجوج چه باید کرد؟ در پاسخ به این سوال باید برای هر شخص از روشی استفاده کرد که یکی از آخرین روشها هجو است.
معاون فرهنگی قوه قضائیه تصریح کرد: هجو یک بیان گزنده به قصد ساختن است که رسواسازی معنا پیدا میکند؛ هجو را برای امر دین برای اقامه معروف و رسواسازی منکر به کار میبندند که این از امور واجب است.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی خاطرنشان کرد: امروز نیازمند هجو هستیم و شاهد هستیم که حملات عظیمی که علیه رهبری میشود بیاستدلال و بودن هیچگونه پایهای از سر لجاجت و برای شکستن هیبت رهبری است.
نظر شما