اللهیار دولتخواه رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آران و بیدگل در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با اشاره به تولید روزانه ۲۵۰ تن زباله در چاله زباله ابوزیدآباد از توابع آران و بیدگل گفت: با توجه به وضعیت نامطلوب دفن پسماند در محل چاله زباله ابوزید آباد و با هدف تبدیل پسماند به کود عالی و غیر شیمیایی، نخستین سکوی تولید کود کمپوست در محل دفن پسماند این شهرستان راه اندازی شد.
وی خاطر نشان کرد: این سکو با پیگیری های این اداره و تخصیص اعتبارات لازم با همکاری شهرداریهای عضو شرکت بازیافت سکوی تولید کود کمپوست راه اندازی شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آران و بیدگل با اذعان به وجود ایراداتی در فاز نخست جداسازی پسماند و در قسمت تولید کمپوست خاطر نشان کرد: در خصوص مدیریت شیرابه حاصل از تولید کمپوست، بایستی سیستم متناسب با طرح جهت تصفیه شیرابه راه اندازی شود.
دولتخواه ابراز امیدواری کرد: با بهره وری مناسب از سیستم تولید کود کمپوست شاهد کاهش میزان چشمگیر پسماند و تخریب عرصه های محیط زیستی شهرستان آران و بیدگل و منطقه شمال استان اصفهان باشیم .
نجات یک گونه زرده بر در حال انقراض در آران و بیدگل
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آران و بیدگل همچنین از مستند نگاری و رها سازی یک قلاده گونه در حال انقراض زرده بر در این شهرستان خبر داد و گفت: این حیوان که توسط یکی از دوستداران محیط زیست بخش مرکزی به این اداره تحویل داده شده پس از تیمار و اطمینان از شرایط سلامت در پناهگاه حیات وحش یخاب رها سازی شد.
دولتخواه افزود: زرده بر، با اسامی عروس موش و پلنگ موش معروف بوده واز خانواده راسو ها است و زیستگاه این حیوان مناطق استپی و بیایانی و اراضی باز است. این گونه از جوندگان کوچک تغذیه می کند و اندازه آن ۲۵ تا ۲۷ سانتی متر و طول دم آن ۱۲ تا ۲۰ سانتی متر است
وی تصریح کرد: این حیوان شبگرد، در معرض آسیب طبقه بندی شده است و به صورت انفرادی زندگی می کند و باعث تعدیل جوندگان کوچک می شود.
شهرستان آران و بیدگل دروازه کویر مرکزی ایران، در شمالی ترین نقطه استان اصفهان واقع شده است.
نظر شما