به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، علیرضا جعفری، در پنجمین جلسه کمیته کارشناسی امور اجتماعی و فرهنگی نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران که باحضور اساتید دانشگاه و اعضای این کمیته برگزار شد، به ضرورت باز آفرینی یادمانهای فرهنگی، تاریخی و هویت بخش در پایتخت تاکید کرد.
مسئول کمیته کارشناسی امور اجتماعی و فرهنگی نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران با بیان اینکه فضاهای فرهنگی به عنوان مجموعه ای برای گذران اوقات فراغت یکی از مهمترین حوزه های عملکردی در شهرهاست، بیان داشت: در راستای غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان باید نظام بهره برداری از فضاهای فرهنگی اجتماعی تدوین شود.
جعفری با تاکید بر اینکه باید اقداماتی صورت گیرد تا جوانان بیشتر اوقات فراغت خود را در مراکز و فضاهای فرهنگی سپری کنند، ادامه داد: در راستای افزایش کیفیت برنامه ها و فعالیت های فرهنگی لازم است نظام سنجش و ارزیابی و رتبه بندی برگزاری فعالیت های فرهنگی طراحی شود.
وی به ضرورت بازشناسی عوامل موثر بر عناصر هویت بخش معماری ایرانی- اسلامی تاکید کرد و گفت: به همین دلیل لازم است شاخص های فضاهای فرهنگی ایرانی و اسلامی به درستی تبیین شود.
مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با تاکید بر استفاده از فن آوری های نوین در فعالیتهای فرهنگی بیان داشت: استفاده از فضاهای فن آوری های نوین در سرزندگی و پویایی فضاهای فرهنگی بسیار تاثیر گذار است.
مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با تاکید بر تاثیر توسعه زیرساخت های فرهنگی در تقویت هویت فرهنگی، تصریح کرد:توسعه و ساماندهی فضاهای فرهنگی مشارکتی با تاکید مدیریت محلات از دیگر اقدامات فرهنگی لازم به شمار می آید.
در ادامه این نشست حبیب الله اسماعیلی از کارشناسان این کمیته با اشاره به ضرورت طراحی و استاندارد سازی شیوه بهره برداری از راسته های فرهنگی، تصریح کرد: درراستای برگزاری هرچه بهتر و بیشتر از فعالیتهای فرهنگی باید الگوهای اجرایی مدیریت رخدادهای فرهنگی اجتماعی ارایه شود.
وی به مطالعه و طراحی الگوهای اداره محیط ها و فضاهای مختص گروه های خاص از جمله نوجوانان، جوانان و کهنسالان اشاره و خاطر نشان کرد:طراحی، ساماندهی و بهره برداری از خانه موزه های شهر تهران نیز باید در اولویت برنامه های فرهنگی اجتماعی قرار گیرد.
علی یالپانیان نیز در ادامه این مراسم با تاکید بر طراحی بانک اطلاعاتی فضاهای فرهنگی مبتنی بر GIS گفت: لازم است آرایش جدیدی در برگزاری برنامه ها و فعالیت های فرهنگی به کار گرفته شود تا شاهد استقبال هرچه بیشتر از این برنامه ها در محلات شهر تهران باشیم.
وی به ضرورت پویایی و ایجاد تحول فرهنگی اشاره و خاطر نشان کرد:فضاهای فرهنگی متحرک منجر به ایجاد جاذبه و استقبال از برنامه های فرهنگی می شود.
علی یزدانی، رییس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی رباط کریم نیز به امکان سنجی ایجاد پاتوقهای محلات اشاره و خاطر نشان کرد:باید با نگاه و نوآوری های جدید ریل گذاری صحیح و درستی در راستای بهره بردرای هرچه بیشتر از فضاهای فرهنگی صورت گیرد.
در ادامه احمد معصومی ، دبیر کمیته کارشناسی امور اجتماعی و فرهنگی نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران نیز گفت: مهمترین هدف کمیته کارشناسی امور اجتماعی و فرهنگی نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران آسیب شناسی ، ارائه راهکار مناسب و رفع مشکلات حوزه اجتماعی و فرهنگی طی برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است.
به گفته معصومی تمامی خروجی این کمیته پس از تایید نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران از ضمانت اجرایی لازم برای معاونت امور اجتماعی و امور فرهنگی شهرداری تهران برخودار است.
در این جلسه مقرر شد با توجه به اهمیت و تاثیرگذار مجموعه عظیم فرهنگی باغ کتاب ، راهکارهای مدیریت بهره برداری از مجموعه باغ کتاب تهران تدوین شود.
همچنین در این جلسه مقررشد فضاهای موجود با نیازهای فرهنگی موجود معاصرسازی شود.
نظر شما