به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر مجید قیصری، نویسنده در سومین نشست از سلسله گفتوگوهایی در حوزه رویکردها در داستان دفاع مقدس با بررسی کتاب نگهبان تاریکی که در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، گفت: مجموعه داستان نسبت به کار بلند خیلی نظم ندارد. در کتاب نگهبان تاریکی آب آخرین داستانی است که نوشتم. تنظیم خود مجموعه داستان یک فن است و نمی شود یک داستان را هر کجا که بخواهی بگذاری. اولین داستان باید داستان کوبنده ای باشد همان طور که آخرین داستان مجموعه باید اینگونه باشد. یک ریتمی برای مجموعه نگهبان تاریکی پیدا کردم که این چیدمان خودش وقت گیر است.
دکتر قیصری اظهار داشت: قرار بود نگهبان تاریکی همراه با مجموعه جشن همگانی در یک پک بیاید. با ناشر صحبت کردم و ایشان تشخیص داد که این دو مجموعه جدا کار شود. تقریبا از یک دهه قبل به این طرف نگاهی به اسطوره داشتم و این مسئله در آثار آخرم برجسته تر شد.
این نویسنده با بیان اینکه تجربیات خودم را در کتاب نگهبان تاریکی نوشتم، خاطرنشان کرد: همه رزمنده ها مانند هم نبودند، همه رزمندگان یک جور نمی خوابیدند و یک جور نمی خوردند. آنچه من دیدم این بود که تنوع آدم ها در جبهه زیاد بود و من از تجربه خودم نوشتم. اسم کتاب را نیز خودم انتخاب کردم نه ناشر.
وی با ابراز نگرانی از تیراژ پایین کتاب در کشورمان عنوان کرد: متاسفانه تیراژ کتاب امروز به 400 و 500 رسیده است و این خیلی بد است و جای تاسف دارد. امیدوارم به زودی شاهد این باشیم که تیراژ کتاب بالا رود.
بر اساس این گزارش، حجت الاسلام علی ذوعلم، معاون آموزش و پژوهش موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در این نشست تصریح کرد: دفاع مقدس را مستمر می دانیم. هم اکنون ما دفاع از حرم را داریم، می بینیم برای تشییع شهدای حرم افرادی می آیند که گویی اعتقادی به این مسایل ندارند اما در عمل چیز دیگری نشان می دهند. این مسئله نشان می دهد دفاع مقدس مستمر است.
حجت الاسلام ذوعلم با بیان اینکه چند داستان از کتاب نگهبان تاریکی را خواندم، گفت: این داستان ها برایم پیام داشت. به عنوان داستان آب به یک بعد فراموش شده از جنگ می پرداخت. داستان کاتب هم برایم جالب بود .اینکه برای نویسنده تعیین تکلیف کنیم که باید اینگونه بنویسی که اثرت داستان شود، درست نیست. نگهبان تاریکی در زمره ادبیات متعهد قرار می گیرد و اثر لغو نیست. نویسنده نمی خواهد مطلب را آشکارا بیان کند، برای همین رازگونه پیش می رود.
وی با اشاره به اینکه یک اثر هنری اعم از تابلو، داستان و یا شعر خلاقیت هنرمند است، اظهار داشت: ما می گوییم مسجد جای مقدس است. عنصر مقدس به معنای مطلق نیست. می گوییم معلمی شغل مقدسی است این بدان معنا نیست که اگر نقدی به معلمان کنیم یعنی قداست آنها را زیر سوال برده ایم. انتظاری که از جناب قیصری داریم این است که برای نسل امروز هم به جذابیت بپردازند و هم یک اصلاح و تسهیل نگرش و رفتار در نسل امروز ایجاد کنند.
نظر شما