به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر، حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی کشور، صبح امروز( ۲۶ تیرماه) وارد فرودگاه بوشهر شد و در ادامه با حضور معاون منابع انسانی استانداری و مسئولان دانشگاههای استان، در گلزار شهدای بهشت صادق(ع) این شهر حاضر و به مقام شهدا ادای احترام کردند.
وی سپس به همراه تنی چند از مسئولان دانشگاه های استان با مصطفی سالاری، استاندار بوشهر دیدار و تفاهمنامه مشترک امضاء کردند.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور در ادامه برنامه سفر یک روزه خود به بوشهر، با آیت الله صفایی بوشهری، ماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان و امام جمعه بوشهر دیدار و گفت: توسعه علم و فناوری با روحیه خودباوری که امام خمینی (ره) در جامعه ایران ایجاد کرد باعث شد که استعمار علمی در کشور ما شکسته شود و همواره نیروهای علمی و جهادی با پشتکار به دنبال تحقق آرمان های نظام و استمرار این حرکت هستند.
توسعه علمی و فناوری یکی از اهداف اصلی جهاد دانشگاهی بر اساس برنامه ششم است
طیبی با بیان اینکه توسعه علمی و فناورانه زمینه های اصلی این سازمان است، افزود: برنامه های توسعه ای جهاد دانشگاهی بر اساس برنامه ششم در حال پیشرفت در تمامی واحدهای استانی است و چهار شاخصه در استان ها به شکل مشترک انجام می گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در حوزه پژوهش و فناوری پزشکی با محور سلول های درمانی و ایجاد بیمارستان های تخصصی گام های موثری برداشته ایم و همچنین مجموعه ما در بخش صنعت نفت و پتروشیمی و فناوری های خاص، توسعه خوبی انجام شده است و حتی در حوزه تولید مواد شیمیایی، صنعتی و محیط زیست حضور مقتدرانه و علمی پیدا کرده ایم و تلاش داریم که در پروژه های تکرار ناپذیر همانند حمل و نقل و آب شیرین کن ها را در سطح کشور به عهده بگیریم.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور بیان کرد: 20 درصد بودجه عمومی از منابع دولتی است و 80 درصد بودجه جهاد دانشگاهی کشور از تجاری سازی و آموزش و پژوهش است.
آیت الله صفایی بوشهری، نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان و امام جمعه بوشهر گفت: در ساختار یک نظام اگر دانش و فناوری تبدیل به دانش و فناوری در سطح ملی و بین المللی نشود و مدیریت جهادی نشود، نظام دچار چالشی از درون خواهد شد.
وی ادامه داد: توجه به علم و دانش و تبدیل این گزاره ها به محصول نیازمند یک استراتژیک فوق روز است.
امام جمعه بوشهر اظهار کرد: دانش و علم یک فضیلت است و مایه اقتدار جامعه و نظام در بخش علوم پایه و تجربی است و توسعه های که مترتب بر این دانش است و این اقتدار آفرینی یکی از مسلمات عقل مستقل است و نیاز به برهان خارج از عقل دارد و لذا خداوند در قرآن را بیان می کند که نتیاز به برهان ندارد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی در استان بوشهر عنوان کرد: جامعه ای که به خاطر استفاده محصول و تولیدش؛ توانمندی و اقتدار نداشته باشد، اقتدارش دچار چالش می شود.
وی با بیان اینکه دانش هسته ای و گداخت هسته ای هم اکنون بر روی شکاف هسته ای است، گفت: در اجرای نقشه علمی کشور باید با نگاه بلند و شتاب لازم به پیش برویم، تا بتوانیم در نظم علمی جهان، صاحب نظر و دارای جایگاه باشیم و البته بر اساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی حرکت های خوبی در مسائل علمی صورت گرفته و الان اندکی ضعیف شده است.
خدمات دانش بنیان میدانی در نهادینه کردن فرهنگ جهاد علمی نقش ویژه ای دارد
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان بوشهر اظهار کرد: ایجاد خدمات دانش بنیان میدانی می تواند در نهادینه کردن فرهنگ جهاد علمی، نقش ویژه ای را ایجاد کند و در مقابل تهاجمات علمی ایستادگی کند.
آیت الله صفایی بوشهری خاطرنشان کرد: استان بوشهر در حوزه علوم انسانی، برزگانی داشته ایم که کتب علمی آنها قریب به یکصد سال پیش تالیف شده و حتی کتاب های علامه بلادی در آن سال ها با موضوعات شبهات وهابیت و تدوین امور فرهنگی نیروهای مسلح از نگاه فقه نظامی به چاپ رسیده است.
ساخت 139 هزار متر مربع فضای حوزه علمیه در استان بوشهر
رئیس شورای عالی حوزه های علمیه استان بوشهر گفت: در استان بوشهر نزدیک به 139 هزار متر مربع فضای حوزه علمیه ساخته شده است و ما با این افق نگاه برنامه ریزی کردیم که حوزه علمیه استان بوشهر به عنوان مرکز حوزه های علمیه در منطقه خلیج فارس خواهد شد و حتی بسیاری از کتب های تحصیلی وزارت آموزش و پرورش و حوزه علمیه کشور و بسیاری از پیوست های ملی و فرهنگی کشور در بوشهر ویراستاری، تالیف و چاپ شده است.
آیت الله صفایی بوشهری، خدمات جهاد دانشگاهی را هم رتبه با جهاد ولایی دانست و بیان کرد: رویکرد ما، رویکرد افق نگاه های ژرفای مقام معظم رهبری است و ما نیز باید به سمت هدایت و نگاه های ایشان حرکت جهادی کنیم.
خاطرنشان می شود، علی احمدی زاده، مدیر اجرایی مرکز افکار سنجی دانشجویان استان بوشهر طی حکمی از سوی حمیدرضا طیبی به عنوان رئیس جهاد دانشگاهی بوشهر معارفه و منصوب شد.
نظر شما