فقر در چهره مناطق حاشیه نشین بانه وجود ندارد/ مدیریت حاشیه نشینی در این شهر

خبرگزاری شبستان: شهر بانه از معدود شهرهای استان کردستان و حتی کشور است که چهره مناطق حاشیه ای و الحاقی آن به شهر، نازیبا نیست و بیشتر ساختمان های موجود در آن بر اساس اصول فنی و مهندسی ساخته شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری  شبستان از سنندج، با افزایش جمعیت و وقوع شرایط نامطلوب اقتصادی و تحریم ها و بیکاری بسیاری از مردم مناطق روستایی و شهرهای کوچک به حواشی شهرهای بزرگ مهاجرت کردند و در آنجا سکنی گزیدند و همین مسئله موجب شکل گیری حاشیه نشینی و سکونتگاه های غیررسمی شد.

 

اکثر ساخت و سازهای مناطق حاشیه نشین در کشورمان  اصولی و مهندسی نیست و همین مسئله یکی از چالش ها و بحران های جدی محسوب می شود و همواره این نگرانی وجود دارد که در صورت وقوع بلاهای طبیعی به ویژه زلزله ساختمان های این مناطق چون از استحکام لازم برخوردار نیستند به سرعت تخریب شوند و اینگونه فاجعه ای به بار آید.

 

در برخی از شهرها جمعیت مناطق حاشیه نشین به قدری افزایش پیدا کرده که خدمات رسانی و ایجاد امکانات برای آنها هم به مراتب سخت تر و پرهزینه تر شده به گونه ای که در منطقه نایسر سنندج با بیش از 70 هزار نفر جمعیت هنوز هم بسیاری از امکانات و خدمات مورد نیاز مردم ساکن در این منطقه مهیا نشده است.

 

البته با وجود مطالب عنوان شده در معدود شهرهایی هم مناطق حاشیه نشین چهره ای فقرنشین ندارد و ساخت و سازهای موجود در آن کاملا مهندسی است و نمونه آن را می توان در شهر بانه که در 270 کیلومتری شمال مرکز استان کردستان واقع شده، مشاهده کرد.

 

مدیریت و مهار حاشیه نشینی در بانه

شهردار بانه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه طبق آمار سرشماری سال 90 جمعيت بانه در نقاط شهری 90 هزار و 304 نفر و در مناطق غیر  شهری هم 42 هزار و 261 نفر بوده است، گفت: در طول پنج سال رشد جمعیت این شهر به 1.5 برابر شد و از میانگین کشوری هم بیشتر شد.

 

بابک رستم پور، جمعیت شهری بانه براساس آمار سرشماری سال 95 را 116 هزار نفر ذکر کرد و اظهارداشت: محدوده شهر در بازنگری طرح جامع علی رغم رشد جمعیت بانه همچنان ثابت ماند و همین مسئله موجب افزایش حاشیه نشینی در این شهر شد.

 

وی مرزی بودن این شهر  و شرایط تجاری آن را یکی از دلایل افزایش جمعیت آن خواند و افزود: افزایش جمعیت بانه به دلیل مهاجرت مردم از دیگر نقاط استان و حتی کشور به این شهر است.

 

وی حاشیه نشینی در بانه را متفاوت از سایر شهرها خواند و بیان کرد: ساختمان های احداث شده در مناطق حاشیه بانه آلونکی و غیراصولی نیست بلکه 60 درصد ساختمان های این مناطق دو طبقه و 10 درصد هم سه طبقه و براساس اصول فنی و مهندسی ساخته شدند.

 

شهردار بانه با بیان اینکه طرح الحاق مناطق حاشیه به شهر دردستور کار قرار گرفت تا خدمات رسانی به این مناطق هم انجام شود، افزود: در مرحله نخست 433 هکتار به عنوان پایلوت انتخاب شد و در طول کمتر از 6 ماه بلوار و معابر در محلات الحاقی ایجاد شد.

 

بابک رستم پور با بیان اینکه خوشبختانه هم اکنون حاشیه نشینی در بانه مدیریت و مهار شده است، خاطرنشان کرد: طرح های مختلفی تاکنون در این مناطق اجرا شدند و طرح هایی هم در حال اجرا هستند که تعدادی بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.  

 


 

 

کد خبر 642348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha