به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، علی مرادخانی در نشست چشم انداز تئاتر استان ها با اشاره به اینکه بودجه ی نمایش سال جاری نسبت به سال گذشته رشد داشته است، تاکید کرد: مدیریت بودجه و چگونگی نحوه ی هزینه کرد از مسائل مهمی است که در زمینه های دولتی با آن روبرو هستیم. اگر مبتنی بر واقعیت صحبت کنیم، آینده ی کشور در اختیار کسانی است که بتوانند با هزینه های کمتری، فضای بیشتر ایجاد کنند. بر این اساس بهتر است که بودجه های دولتی صرف توسعه ی زیر ساخت ها شود.
علی مرداخانی اذعان کرد: درباره ی بودجه ی انجمن هنرهای نمایشی استان ها و تخصیص آن به انجمن ها، یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که بودجه به اداره ی کل تزریق می شود و ممکن است بنا بر صلاحدید مدیر محترم در بخش دیگری هزینه شود.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه علیرغم همه ی مشکلات به صلاح نیست که بودجه ی یک بخش در قسمت های دیگر هزینه شود، ادامه داد: باید بتوانیم فعالیت ها را تقسیم کنیم و امکانات و بودجه را مستقیم در اختیار بخش های مورد نظر قرار بدهیم.
وی اضافه کرد: یکی از پیشنهادات قابل تاملی که در نشست مطرح شد، ایجاد صندوق حمایت از تولید است که می تواند الگویی سراسری برای همه ی استان های کشور باشد. اگرچه صندوق ها مانند صندوق هنر، گاهی گرفتار حل مشکلات بیمه ای و غیره می شوند و نمی توانند وظیفه ی تخصصی شان را انجام بدهند.
مرادخانی با ارائه ی این پیشنهاد که بهتر است انجمن هنرهای نمایشی برای شکل گیری و چگونگی مدیریت صندوق های حمایت از تولید برنامه ریزی کند، گفت: این مهم، یک اتفاق ملی است که باید در انجمن های نمایش استان ها شکل بگیرد و وظیفه ی دولت در قبال این صندوق ها، حمایت های سالیانه ی مالی باشد.
وی یادآور شد: نفس ایجاد صندوق حمایت از تولید مبارک است اما اداره ی آن با چالش های احتمالی همراه خواهد شد. چالش های مانند میزان توزیع، نسبت جمعیت، میزان واریزی ها و غیره که باید هیات مدیره ی صندوق برای آن ها تدبیر کند که عدالت در اداره ی صندوق به چالشی جدید تبدیل نشود.
علی مرادخانی با اشاره به اینکه حمایت هریک از مدیران کل ادارات ارشاد استان ها از حوزه ی تئاتر، مورد تقدیر قرار خواهد گرفت، اضافه کرد: حوزه ی نمایش وظایفی دارد که از جمله ی آن ایفای نقش در گفتمان اجتماعی است. هنر تئاتر ظرفیت هایی دارد که می تواند نوعی فرزانگی و فرهیخته گی به جامعه تزریق کند.
وی تاکید کرد: تئاتر از هنرهای اثرگذار در افزایش معرفت اجتماعی است و از این رو توجه به حل مشکلات تئاتر و گسترش این حوزه، باید در دستور کار بخش های مختلف قرار بگیرد.
مرادخانی در بخش دیگری از سخنانش تاسیس تماشاخانه های خصوصی را از اتفاقات قابل توجه تئاتر در سال های اخیر دانست که نگهداشت و حمایت از ادامه ی حیات این مجموعه ها چالش تازه ی مدیریت دولتی تئاتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه باید نقش دولتی در اداره ی امور تماشاخانه ها هدایت گری باشد، توضیح داد: مهم است که دولت هرچه بیشتر امور را به مردم واگذار کند و نقش هادی داشته باشد. حتی انجمن های نمایش به دلیل مناسباتی که به نوعی با دولت دارند، بهتر است به اداره ی مستقیم تماشاخانه ورود نکنند و حامی جریان های خصوصی باشند.
معاون امور هنری سیدرضا صالحی امیری تاکید کرد: ساخت تالارهای نمایشی اتفاق خوبی است اما چه بهتر که دولت بتواند هزینه ی ساخت یک تالار را به حمایت از چند تالار خصوصی اختصاص دهد. حتما موانعی بر سر راه ایجاد تماشاخانه ها، تشویق مردم به سرمایه گذاری در تئاتر و غیره وجود دارد که هنر دولت باید تدبیر برای حل مشکلات باشد.
نظر شما