می‌توان ذائقه نسل جوان را به سمت عزاداری سنتی تغییر داد

مدیر فرهنگی- آموزشی مجتمع یاوران حضرت مهدی (عج) با بیان اینکه ذائقه نسل جوان در عزاداری تغییر یافته است، گفت: می‌توان این ذائقه را به سمت عزاداری سنتی تغییر داد.

حجت‌الاسلام ناصر شهیدی، مدیر فرهنگی- آموزشی مجتمع یاوران حضرت مهدی (عج) به خبرنگار شبستان گفت: عزاداری سنتی برای سیدالشهدا به صورت هدفمند تعریف شده است یعنی عزاداری وسیله‌ای است برای معرفت‌بخشی نسبت به معارف معصومین (ع) است.

وی افزود: در شیوه‌های جدید این هدفمندی کمتر دیده می‌شود حتی بعضا واقعیت عاشورا به مخاطب رسانده نمی‌شود در حالی که در عزاداری سنتی حتی در شبیه‌خوانی سعی بر این بوده که اشعار مستند باشد.

حجت‌الاسلام شهیدی ادامه داد: الان همه متفق‌القو‌ل‌اند آسیب‌های بسیاری به عزاداری وارد شده است. راه حل‌ این موضوع به نظر این است که مسئولان فرهنگی در طرحی هدفمند و با همراهی هیئت‌های امنا، سخنرانان، مداحان به سمت تغییر دادن ذائقه نسل جوان حرکت کنند.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون کارهایی در این زمینه شروع شده است، گفت: این کارها گرچه خوب است اما کافی نیست و نیاز به برنامه‌ریزی دقیق‌تر و جامع‌تری دارد. گرچه سخت است اما می‌توان ذائقه نسل جوان را به سمت عزاداری سنتی تغییر داد.

مدیر فرهنگی- آموزشی مجتمع یاوران حضرت مهدی (عج) ادامه داد: البته باید بگویم عزاداری‌های جدید هم محاسنی دارند اما عزاداری‌های سنتی بهترند.

وی تصریح کرد: هدف از برگزاری هیئت باید این باشد که هدف قیام سیدالشهدا (ع) روشن شود یعنی در خلال تشریح حرکت امام حسین (ع) و مقتل ایشان به معرفت امام و اطاعت و تسلیم در برابر وی‌ برسیم و بتوانیم منتظر خوبی برای مهدی موعود(عج)باشیم.

حجت‌الاسلام شهیدی با اشاره به اینکه برخلاف تصور عمومی عزاداری سنتی عزاداری بی‌رمقی نیست، گفت: عزاداری سنتی از شاکله‌ای برخوردار است که همه چیز دارد، شبیه‌خوانی، زنجیرزنی، نخل‌گردانی، سینه‌زنی و .. همه شکل‌های مختلف عزاداری سنتی بوده است.

وی افزود: در عزاداری‌های جدید بیشتر به مباحث عاطفی می‌پردازند و به جای پرداختن به محتوا به ظواهر و سبک و آهنگ می‌پردازند که همین باعث می‌شود کم‌کم محتوا هم عوض شود. با خیلی از سبک‌ها و اشعار امروزی نمی‌توان مفاهیم بلند و عمیق عاشورا را بیان کرد زیرا هر مفهومی قالب متناسب خود را می‌خواهد.

وی با مقایسه عزاداری سنتی و عزاداری جدید گفت: عزاداری سنتی کمتر دچار آسیب‌ می‌شد زیرا خط قرمزها را بیشتر رعایت می‌کرد اما عزاداری‌های جدید چون می‌خواهند آزادانه رفتار کنند بسیاری از خط قرمزها را رعایت نمی‌کنند به عنوان مثال با سبک‌ها و آهنگ‌هایی نوحه‌خوانی می‌کنند که نه تنها سوزان نیست بلکه گاهی اوقات به غنا شبیه است.

حجت‌الاسلام شهیدی ادامه داد: قدم اول این است که مسئولان و متولیان فرهنگی برای همه دست‌اندرکاران امر عزاداری امام حسین (ع) مشکل را تفهیم کنند و آنها را از نقشه‌های دشمن در این زمینه آگاه کنند.

وی وهن‌آمیز بودن را خط قرمز عزاداری‌ها دانست و افزود: قالب و سبک عزاداری آزاد است منتهی تا جایی که باعث وهن ائمه اطهار (ع) و شیعه نشود. دشمن با نقشه‌های عمیق و دقیق به دنبال این است که از عزاداری‌های وهن‌آلود سوء استفاده کند، به عنوان مثال دولت بحرین که از مخالفان شیعیان است به طرز عجیبی در دهه اول محرم قمه‌زنی را تشویق می‌کند و حتی آمبولانس‌ها و بیمارستان‌ها را مجانی در اختیار قمه‌زنان قرار می‌دهد تا با فیلم‌برداری و پخش گسترده آن از تلویزیون موجبات وهن شیعه را فراهم آورد.

پایان پیام/


 

کد خبر 6423

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha