خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تقلای جدید دموکراتهای آمریکا برای پیشبرد لایحه تحریم ایران- روسیه، بیانیه ژنرالهای بازنشسته ارتش آمریکا در حمایت از برجام، «جان کری» اخراج پزشک ایرانی از آمریکا را تأسف آور دانست از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
سناتورهای جمهوریخواه خواستار موضع سختتر تیلرسون در قبال ایران هستند
«جاش روگین» ستون نویس روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در مقالهای نوشت که سناتورهای جمهوریخواه کنگره از «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا میخواهند که موضع سختتری در قبال ایران اتخاذ کند.
در مقدمه این گزارش اینگونه آمده است، جمهوریخواهان کنگره در حال اعمال فشار به تیلرسون هستند تا لحن خود در قبال برجام را تغییر دهد.
طبق این گزارش جمهوری خواهان از تیلرسون میخواهند که در گفتههای خود تصدیق نکند که ایران به مفاد توافق هستهای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) پایبند است تا این گونه راه برای کنگره برای احیای تحریمهای مختلف علیه ایران هموار شود.
چهار نفر از سناتورهای ارشد حز جمهوریخواه آمریکا روز سهشنبه هفته جاری در نامهای به تیلرسون درباره برجام مطالبی نوشتند و وزیر خارجه آمریکا موظف است در یک بازه 90 روزه این نامه را مورد بررسی قرار دهد.
طبق این گزارش، در ماه آوریل، تیلرسون با دیگر مقامات دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا به مخالفت برخاست و تصمیم گرفت تا تأیید کند که ایران به مفاد برجام پایبند بوده است و اینکه کاهش تحریمهای ایران در راستای منافع امنیت ملی آمریکا بوده است.
به طور همزمان، تیلرسون در نامهای به «پائول رایان» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نوشت که همچنان معتقد است که «ایران کشور پیشرو در حمایت از تروریسم از طریق بسیاری از روشها و تریبونها است» اما ادامه داد که دولت ترامپ در میانه بررسی سیاست آمریکا در قبال ایران است و به همین دلیل آمادگی اعمال تغییرات بزرگ در رویکرد خود را ندارد.
با گذشت سه ماه از آن هنگام، سناتورهای جمهوریخواه صبر خود را از دست دادهاند و از تیلرسون میخواهند خواه بررسی سیاست داخلی دولت ترامپ تکمیل شده یا خیر، ایران را به دلیل آنچه که نقض برجام و دیگر شیطنتهای مختلف نامیدند، مورد انتقاد شدید قرار دهد.
سناتو «تام کاتن»، «تد کروز» «دیوید پردو» و «مارکو روبیو» در نامهای خطاب به تیلرسون نوشتند: «ما معتقدیم که زمان آن رسیده که تغییراتی در این سیاست ایجاد شود. در حالیکه به پایان یک بازه بررسی 90 روزه نزدیک میشویم، منافع آمریکا به بهترین شکل در گرو محاسبه هوشیارانه نقض برجام توسط ایران و همچنین رفتارهای تهاجمی و بیثباتکننده رژیم (ایران) میباشد».
قانونی تحت عنوان قانون بررسی توافق هستهای ایران که در سال 2015 در کنگره آمریکا به تصویب درآمد، وزیر خارجه آمریکا را ملزم میکند تا هر 90 روز، تأیید کند که ایران با مفاد برجام سازگاری دارد و اینکه کاهش تحریمهای امریکا در راستای منافع ملی آمریکا است.
بر اساس این گزارش، سناتورهای آمریکا معتقدند که تأمین منافع ملی آمریکا نیازمند اعمال فشار بیشتر به ایران است.
ستون نویس واشنگتن پست تصریح کرد که برخی هشدار دادهاند که اگر تیلرسون تصمیم بگیرد که همکاری ایران با برجام را تأیید نکند، توافق هستهای ایران به خودی خود از هم گسسته میشود زیرا ایران و دیگر شرکای آمریکا در گروه 1+5 احتمالاً به این نتیجه میرسند که آمریکا از آن کنارهگیری کرده است.
مقامات کنگره میگویند که طبق قانون، این توافق هستهای لزوماً از هم پاشیده نمیشود. کنگره میتواند سپس گزینه احیای تحریمها علیه ایران را برگزیند یا اینکه انتخاب کند که به هیچ وجه هیچ اقدامی در پیش نگیرد.
این مقامات کنگره استدلال کردهاند که تهدید معتبر برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران میتواند بعنوان یک اهرمی برای دولت ترامپ در مواجهه با ایران مورد استفاده قرار گیرد.
ترامپ، برجام را «بدترین توافقی خوانده است که درباره آن مذاکره صورت گرفته است و گفته است که این توافق برای آمریکا، اسرائیل وکل خاورمیانه فاجعهبار است».
یکی از سخنگویان سناتور کاتن گفت، ترامپ هفته گذشته با کاتن درباره این نامه وارد گفتوگو شد و بار دیگر تأکید کرد که از نظر وی برجام یک توافق بد است.
این گزارش در پایان نوشت، کنگره و رئیسجمهور آمریکا صبر خود را از دست دادهاند و احتمال میرود که به زودی صرفنظر از آنکه تیلرسون پایبندی ایران به برجام را تأیید کند یا خیر، موضع سختتری در قبال فعالیتهای هستهای ایران اتخاذ کنند.
هشدار 38 ژنرال بازنشسته آمریکایی به ترامپ درباره تلاش برای تغییر نظام ایران
38 افسر بازنشسته ارتش آمریکا در نامهای به «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا به وی درباره پیگیری سیاست تغییر نظام حاکم ایران هشدار دادهاند.
در عنوان نامه سرگشاده «ژنرالها و ادمیرالهای بازنشسته» آمریکایی آمده است: «توافق هستهای ایران کماکان به نفع امنیت ملی آمریکا است.»
در این نامه آمده است: «به عنوان افسران نظامی سابق، این نامه را نوشتهایم تا حمایت عمیق خود را از توافق هستهای مذاکرهشده بین ایالات متحده، قدرتهای جهانی و ایران اعلام کنیم.»
ژنرالهای بازنشسته آمریکایی در این نامه که به مناسبت دومین سالگرد فرا رسیدن برجام نگاشته شده، پایبندی «همه طرفها» به این توافق هستهای را مورد تمجید قرار دادهاند.
آنها نوشتهاند: «ایران دو سوم سانتریفیوژهای خود را برچید، 98 درصد از ذخایر اورانیوم حساس خود را امکا کرد و در قلب رآکتور آب سنگین خود سیمان ریخت. ایالات متحده اقدام به رفع متناسب تحریمهای هستهای کرده و از اجرای تحریمهای جدید جلوگیری کرده است، اگرچه کنگره ما در حال بررسی قانونی است که به جای کمک به منافع ملی آمریکا آن را سیاستزده میکند.»
نگارندگان در ادامه نامه از برنامه موشکی ایران و آنچه به ادعای آنها نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم توسط ایران خوانده شده ابراز نگرانی کرده و آن را تهدیدی برای آمریکا و متحدان این کشور خواندهاند.
علیرغم این آنها نوشتهاند: «با وجود این، اقدام نظامی یکجانبه نمیتواند این تهدید را حل کند. تغییر نظام از بیرون نیز نمیتواند چنین کاری انجام بدهد.»
افسران نظامی بازنشسته از دولت ترامپ خواستهاند کانالهایی دیپلماتیک برای ارتباط با دولت ایران باز کند.
آنها در بخش دیگری از این نامه خاطرنشا کردهاند: «یادآوری این نکته مهم است که توافق هستهای توافق بین ایران و آمریکا به تنهایی نیست، بلکه یک توافق چند جانبه است که از سالها مذاکرات دیپلماتیک پیچیده میان قدرتهای جهانی ناشی شد.»
نگارندگان نامه همچنین به ترامپ هشدار دادهاند: «ما نباید وارد موضعگیری خصمانهای شویم که میتواند مسیر جنگ را هموار کند. زندگی مردان و زنان ما در یونیفرم نظامی ممکن است با از بین بردن گزینههای دیپلماتیک، به مخاطره بیفتد.»
مهر:
تقلای جدید دموکراتهای آمریکا برای پیشبرد لایحه تحریم ایران- روسیه
اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه برای معرفی نسخه جدیدی از لایحه تحریمهای ایران و روسیه برنامه ریزی کردند تا از این طریق پیامی مبنی بر لزوم حفظ موضعی قدرتمند علیه مسکو به «دونالد ترامپ» برسانند.
دموکراتهای عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا از معرفی نسخه ای جدید از تحریمهای علیه تهران- مسکو سخن می گویند که همانند تحریمهای مصوب مجلس سنا در روز پانزدهم ژوئن است.
دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا اعضای جمهوریخواه این مجلس را متهم می کنند که به منظور تضعیف لایحه تحریمها، از تصویب آن ممانعت می کنند.
«بن کاردین» سناتور بلندپایه دموکرات و عضو کمیته روابط خارجی مجلس سنا روز سه شنبه گفت که اخبار منتشره در خصوص دیدار فرزند ارشد ترامپ- دونالد ترامپ جونیور- با یک وکیل روسی و قصور و کوتاهی در افشای این دیدار، بر ضرورت تلاشها در جهت به تصویب رساندن لایحه تحریمهای روسیه می افزاید.
سناتور کاردین همچنین مدعی شد که لایحه تحریمهای روسیه باید به دلیل تصرف مناطقی از اوکراین و گرجستان توسط روسیه و حمایت مسکو از دولت سوریه به تصویب برسد.
شایان ذکر است که تلاشها و اقدامات ترامپ برای بهبود روابط واشنگتن- مسکو در نتیجه طرح ادعاهایی دال بر مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا و تبانی احتمالی میان مقامات مسکو با تیم انتخاباتی ترامپ، تاکنون با موانع و مشکلاتی مواجه شده است.
این در حالی است که روسیه هرگونه اتهام مداخله در انتخابات آمریکا را رد می کند و ترامپ نیز مدعی آن است که هیچگونه تبانی صورت نگرفته است.
بیانیه ۳۸ ژنرال ارتش آمریکا در حمایت از توافق هسته ای ایران
بیانیه ژنرالهای بازنشسته ارتش آمریکا در حمایت از برجام
با نزدیک شدن به دومین سالگرد انعقاد توافق هسته ای ایران، ۳۸ تن از ژنرالها و دریاسالاران بازنشسته ارتش آمریکا با صدور یک بیانیه حمایت خود را از این توافق اعلام کردند و خواستار ایجاد یک کانال ارتباطی دیپلماتیک میان تهران- واشنگتن شدند.
در این بیانیه آمده است: «توافق هسته ای با ایران بطور موفقیت آمیزی مانع از دستیابی تهران به یک سلاح هسته ای شد و تا حد زیادی امنیت آمریکا و متحدان ما را تقویت کرد».
در بخشی دیگر از این بیانیه، این ۳۸ ژنرال و دریاسالار بازنشسته ارتش آمریکا با لحنی هشدار آمیز می نویسند: «ما [آمریکا] نباید در وضعیتی تهاجمی که ممکن است راه را برای آغاز جنگ هموار نماید، درگیر شویم. جان مردان و زنان در حال خدمت در ارتش آمریکا نباید پیش از آنکه تمام گزینه های دیپلماتیک آزموده شوند، در معرض آسیب و خطر قرار گیرد. دیپلماسی نباید قربانی گفتمان سیاسی تند و هجوآمیزی شود که این روزها رایج است».
در این بیانیه همچنین آمده است: «گشودن یک کانال ارتباطی [میان تهران- واشنگتن] گامی بدون هزینه و در عین حال پرارزش است که نمایانگررهبری جهانی آمریکا خواهد بود، جان و زندگی افراد را نجات خواهد داد و امنیت آمریکا را در دوره ای که بی ثباتی در سطح جهان و منطقه حاکم است، تقویت خواهد کرد».
«جان کری» اخراج پزشک ایرانی از آمریکا را تأسف آور دانست
جان کری وزیر خارجه پیشین آمریکا امروز در صفحه کاربری خود در توئیتر به اقدام دولت کنونی این کشور در بازداشت و اخراج یک محقق و پزشک ایرانی انتقاد کرد.
وزیر خارجه پیشین آمریکا در این باره اعلام کرد: تأسف آور است. یک پزشک برای نجات جان افراد به آمریکا آمده و چنین اتفاقی می افتد.
جان کری ادامه داد: این کار بر اساس رویه ما نیست.
لازم به ذکر است، پژوهشگر ایرانی و خانوادهاش که مأموران مرزبانی فرودگاه بین المللی بوستون در آمریکا مانع از ورودشان به خاک آمریکا شده بودند، به ایران بازگردانده شدند.
محسن دهنوی پژوهشگر سرطان که دو ماه پیش ویزای لازم برای سفر کاری به آمریکا را گرفته بود و قرار بود به عنوان پژوهشگر در بیمارستان کودکان بوستون کار کند، دیروز همراه خانوادهاش به فرودگاه لوگان بوستون رسید اما مأموران اجازه خروج آنها از فرودگاه را ندادند.
آسوشیتدپرس نیز ساعاتی پیش در این باره اعلام کرد: «استفانی مالین» یک سخنگوی مرزبانی و گمرک آمریکا گفت دلیل جلوگیری از ورود دکتر «محسن دهنوی» و خانواده اش به بوستون ارتباطی به فرمان اجرایی رییس جمهوری آمریکا نداشته است، بلکه پس از بررسی مدارک وی در فرودگاه این تصمیم اتخاذ شده است.
به گفته مالین، دکتر دهنوی به همراه همسر و سه فرزندش ساعت ۹ شب سه شنبه از فرودگاه بوستون اخراج شد.
محسن دهنوی و خانواده وی روز دوشنبه وارد فرودگاه لوگان بوستون شده بودند.
این در حالی است که بیمارستان کودکان بوستون نیز اعلام کرد که مشکل دکتر محسن دهنوی، همسر و فرزندانش ارتباطی به فرمان اجرایی دونالد ترامپ ندارد.
طبق این گزارش، محسن دهنوی دارای روادید معتبر «جی وان» ورود به آمریکا بود.
راب گراهام، سخنگوی بیمارستان کودکان بوستون در بیانیهای ابراز امیدواری کرده بود که مساله دکتر دهنوی حل شود و آنها بتوانند وارد آمریکا بشوند.
در این میان گفته می شود در میان مداراک ارائه شده از سوی دکتر دهنوی و مدارک تحصیلی وی اختلافاتی وجود دارد و همین موجب بازداشت وی در فرودگاه شده است.
ممانعت ازورود پزشک ایرانی به آمریکا، احمقانه تر ازفرمان ترامپ است
«سوزان چرچ» (Susan Church) رئیس اتحادیه وکلای مهاجرت آمریکا در واکنش به بازداشت و اخراج محسن دهنوی پزشک و محقق ایرانی در فرودگاه شهر بوستون آمریکا گفت: بر اساس آنچه ما می دانیم؛ این مساله ارتباطی با ممنوعیت سفر به آمریکا ندارد و احتمالا علت احمقانه تری دارد.
رئیس اتحادیه وکلای مهاجرت آمریکا در ادامه افزود: قوانین می گویند اگر کسی روادید معتبر دارد، باید اجازه ورود داشته باشد.
لازم به ذکر است، پژوهشگر ایرانی و خانوادهاش که مأموران مرزبانی فرودگاه بین المللی بوستون در آمریکا مانع از ورودشان به خاک آمریکا شده بودند، به ایران بازگردانده شدند.
محسن دهنوی پژوهشگر سرطان که دو ماه پیش ویزای لازم برای سفر کاری به آمریکا را گرفته بود و قرار بود به عنوان پژوهشگر در بیمارستان کودکان بوستون کار کند، دیروز همراه خانوادهاش به فرودگاه لوگان بوستون رسید اما مأموران اجازه خروج آنها از فرودگاه را ندادند.
آسوشیتدپرس نیز ساعاتی پیش در این باره اعلام کرد: «استفانی مالین» یک سخنگوی مرزبانی و گمرک آمریکا گفت دلیل جلوگیری از ورود دکتر «محسن دهنوی» و خانواده اش به بوستون ارتباطی به فرمان اجرایی رییس جمهوری آمریکا نداشته است، بلکه پس از بررسی مدارک وی در فرودگاه این تصمیم اتخاذ شده است.
به گفته مالین، دکتر دهنوی به همراه همسر و سه فرزندش ساعت ۹ شب سه شنبه از فرودگاه بوستون اخراج شد.
محسن دهنوی و خانواده وی روز دوشنبه وارد فرودگاه لوگان بوستون شده بودند.
این در حالی است که بیمارستان کودکان بوستون نیز اعلام کرد که مشکل دکتر محسن دهنوی، همسر و فرزندانش ارتباطی به فرمان اجرایی دونالد ترامپ ندارد.
طبق این گزارش، محسن دهنوی دارای روادید معتبر «جی وان» ورود به آمریکا بود.
راب گراهام، سخنگوی بیمارستان کودکان بوستون در بیانیهای ابراز امیدواری کرده بود که مساله دکتر دهنوی حل شود و آنها بتوانند وارد آمریکا بشوند.
در این میان گفته می شود در میان مداراک ارائه شده از سوی دکتر دهنوی و مدارک تحصیلی وی اختلافاتی وجود دارد و همین موجب بازداشت وی در فرودگاه شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان:
تلاش نمایندگان کنگره آمریکا برای تدوین تحریمهای جدید علیه ایران
شبکه تلویزیونی سعودی العربیه با اشاره به اینکه باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین آمریکا، تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا در طول مذاکرات برجام علیه ایران را حفظ کرد، گزارش داد: شماری از نمایندگان کنگره آمریکا تلاش جدیدی را برای برقراری تحریمهای جدید علیه ایران آغاز کردند.
العربیه افزود شماری از اعضای کنگره آمریکا در حال تدوین پیش نویس قانونی برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران هستند که شامل مجازات هر کسی است که در برنامه موشکی این کشور مشارکت کند یا با سپاه پاسداران تعامل داشته باشد.
خبرنگار شبکه العربیه در واشنگتن گفت: بار دیگر شانس تصویب قانون مقابله با ایران در کنگره افزایش یافت. شماری از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کردند نسخه مشابه قانونی را که چهار هفته پیش در سنا تصویب شد، به رأی خواهند گذاشت.
پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «ما اکنون در برابر یک مسئله اجرایی قرار داریم و با دوستان مان در طرف مقابل برای حفظ حقوق قانون اساسی که در این طرح تضمین شده است، رایزنی می کنیم.»
در ادامه این گزارش آمده است: تأخیر رأی گیری برای این طرح به علت اعتراضاتی در مجلس نمایندگان به بخشی از این قانون است که به اختیارات قانونی رئیسجمهور آمریکا و برقراری تحریم هایی بر روسیه مربوط می شود. اما روشن است که اکثریت اعضای کنگره خواهان تشدید تحریم ها علیه ایران هستند.
خبرنگار این شبکه خاطر نشان کرد: پیش نویس این قانون که در سنا با اکثریت نود و هشت رأی از صد عضو این مجلس تصویب شد، شامل تدوین راهبرد فراگیری برای مقابله با فعالیت های ایران است که آمریکا و کشورهای خاورمیانه را تهدید می کند(!). این طرح، تحریم هایی را بر هر کسی که در برنامه موشک های بالستیک ایران سهیم باشد، اعمال می کند. این طرح همچنین تحریم هایی را علیه سپاه پاسداران ایران و هر کسی که از طرف آن حمایت می شود، اعمال می کند.
خبرنگار شبکه العربیه گفت: به نظر می رسد تصویب تحریم های جدید و بی سابقه علیه ایران، فقط به زمان نیاز دارد. زیرا رئیس جمهور آمریکا خط مشی سیاسی مطابق با کنگره در مسئله ایران دارد.
تهران، برنده اصلی آتش بس در سوریه/ماندگار شدن ایران در سوریه برای تلآویو وحشتناک است
"ایال زایسر" استاد دانشگاه تل آویو طی یادداشتی تحلیلی گفت ایران و روسیه برندگان اصلی آتش بس در سوریه بوده و آمریکا هیچ برنامه و راهبرد خاصی برای آینده سوریه ندارد.
استاد دانشگاه تل آویو طی یادداشتی که امروز در وب سایت «اسرائیل هیوم» منتشر شد، با اشاره به اجرایی شدن توافق آتش بس سوریه و تمایل طرف های شرکت کننده در نشست مذاکرات آستانه بر پایدار ماندن این آتش بس، اجرایی شدن چنین مساله ای را به ضرر رژیم صهیونیستی دانست و معتقد است این آتش بس منجر به ناامنی بلندی های جولان خواهد شد.
به نوشته زایس این توافق بخشی از توافق کلی میان آمریکا، روسیه، ایران، ترکیه و اردن بوده که بر اساس آن چهار منطقه تنش زدایی در سوریه شکل گرفته و به این ترتیب میان نیروهای بشار اسد و مخالفین وی فاصله انداخته و همچون دیواری حائل عمل می کند.
وی همچنین در ادامه این مطلب نوشت: هنوز ۲۵% از خاک سوریه در دست بشار اسد قرار دارد که سه چهارم جمعیت این کشور در این بخش زندگی می کنند. همچنین چهار منطقه تحت کنترل شورشیان نیز به وجود آمده که در آینده به طور کلی در اختیار واشنگتن خواهد بود. آمریکا و روسیه طی هفته های گذشته در امان گفتگو کرده و بر سر ترسیم مناطق جغرافیایی تحت کنترل خود به توافق رسیدند تا مناطق جنوبی سوریه همچنان تحت کنترل نیروهای دولت سوریه باقی مانده و مناطق مرزی با اسرائیل در دست نیروهای شورشی قرار داشته باشد.
این استاد دانشگاه تل آویو در ادامه نوشتار خود عنوان کرد: به طور حتم برنده اصلی این معادلات دولت بشار اسد است. وی مطمئن شد که در قدرت باقی خواهد ماند و تهدید آمریکا از وی دور خواهد شد. در این میان شورشیان نیز در کوتاه مدت از این قرارداد سود میبرند چراکه از دست نیروهای ایرانی، روسی و دولتی سوریه خلاص شده و می توانند با انسجام بیشتری در کنار یکدیگر قرار گیرند. سود ناشی از این توافق برای شورشیان کوتاه مدت خواهد بود؛ اما برای اسد سودی بلند مدت به حساب می آید چراکه دولت سوریه می توان با این حساب مجددا تقویت قوا کرده و باز هم به مبارزه خود ادامه دهد.
به گفته زایسر، دیگر برنده این توافق پوتین است که توانست دولت اسد را حفظ کرده و پابرجا نگه دارد. آمریکایی ها از سوی دیگر همچنان بر مبارزه با داعش تمرکز کرده اند و برنامه و راهبرد خاصی برای آینده سوریه در سر نداشته و حتی برای بخش جنوبی این کشور که در نزدیکی مرزهای اسرائیل قرار دارد نیز برنامه ای ندارند.
از سوی دیگر تصویر منتشر شده از موصل نشان دهنده حیدر العبادی، نخست وزیر عراق به همراه نیروهای عراقی است. اما تصویر دیگر پیروزی موصل، قدرت گرفتن شبه نظامیان شیعه در عراق و با فرماندهی ایرانیان است و باقی ماندن ایرانیان در این کشور را نشان میدهد.
این استاد دانشگاه میافزاید: تلآویو بارها اعلام کرده که خط قرمزش نزدیک شدن نیروهای ایرانی به بلندی های جولان است، اما روسیه با اینکه نگرانی های رژیم صهیونیستی را میداند، با اینحال حاضر نیست از ایران دل بکند. ایرانی ها نیز مانند روسیه به دنبال حفظ اسد در قدرت هستند. بنابراین اساسا تصور بیرون رفتن ایران از سوریه کاملا واهی است.
وی در بخش پایانی مطلب خود می نویسد: بدون شک توافق آتش بس و دور نگه داشتن ایرانی ها از بلندی های جولان یک دستاورد خوب به حساب می آید، اما طول عمر این دستاورد چندان زیاد نبوده و تصویر کلی از سوریه را تغییر نخواهد داد. با توجه به وجود حزب الله در لبنان، تصور حضور و ماندگار شدن ایران در قلب سوریه برای اسرائیل وحشتناک خواهد بود.
افزایش چشمگیر میزان دوستی با ایران در افکار عمومی روسیه/ آمریکا اصلی ترین دشمن مسکو
نتایج نظرسنجی مرکز روسی لوادا درخصوص اصلی ترین متحدان روسیه در بازه زمانی 2013 تا 2017 حاکی است که میزان دوستی با ایران در افکار عمومی روسیه، نسبت به سال 2013 به ترتیب چهار و هفت برابر شده است.
همچنین نتایج نظرسنجی از شهروندان روسیه درباره اصلی ترین دشمنان روسیه در بازه زمانی 2013 تا 2017 ، نشان می دهد: 69 درصد از پاسخگویان آمریکا ؛ 50 درصد از پاسخگویان اوکراین ، 24 درصد از پاسخگویان آلمان، 15 درصد بریتانیا و 8 درصد فرانسه را دشمن اصلی روسیه نامیده اند. این در حالی است که تنها دو درصد از پاسخگویان، ایران را دشمن اصلی روسیه خطاب کرده اند.
علاوه بر این، براساس نتایج این نظرسنجی ، نگرش مردم روسیه درباره جمهوری اسلامی ایران در بازه زمانی 2013 تا 2017 مثبت شده به طوری که نسبت به پنج سال گذشته ، میزان افرادی که در حال حاضر معتقدند ایران اصلی ترین متحد روسیه است ، 4 برابر شده است. متعاقبا در همین بازه زمانی میزان روس هایی که بر این باورند ایران اصلی ترین دشمن روسیه به حساب می آید، 2/5 برابر کمتر شده است.
نظر شما