به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، نعمتالله ترکی، رییس سازمان برنامه و بودجه استان تهران امروز در حاشیه جلسه اقتصاد مقاومتی در جمع خبرنگاران گفت: در سال جاری رویکرد اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است و در بخش تولید واحدهایی که در این عرصه به شکل تخصصی فعالیت میکنند، تمرکز داریم مانند واحدهای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و دستگاههای مرتبط با تولید.
وی بیان کرد: قرار است اطلاعات زیرساخت ارایه خدمات واحدهای تولیدی همچون شرکتهای توزیع برق شهر تهران و مناطق به شکل گروهی در اختیار واحدهای دستگاه های تولیدی قرار دهند تا دستگاه هایی را که دارای مشکل هستند تا اقدامات لازم در راستای رفع مشکلات آنها صورت پذیرد.
ترکی با اشاره به ارایه گزارشهای دستگاه توزیع و تولید برق استان تهران تصریح کرد: شرکت توزیع برق در سه بخش گزارش خود را ارایه داد. بر اساس گزارش ارایه شده میزان تلفات برق در سال 92 حدود 19.2 درصد بود در حالی که این میزان در مقیاس جهانی 8 درصد است و طبق برنامههای اقتصاد مقاومتی توانستیم این میزان هدررفت را تا پایان سال 96 به 12 درصد کاهش دهیم.
رییس سازمان برنامه و بودجه استان تهران با بیان اینکه در سال 92 میزان هدررفت انرژی برق در شهر تهران حدود 10 تا 12 درصد بوده است، افزود: این عدد در سال 95 به 6.7 درصد رسیده است و مقرر شد تا پایان امسال این عدد را به 5 درصد کاهش دهیم تا از میانگین جهانی نیز پایین تر شود.
وی با اشاره به بخش دوم گزارش شرکت توزیع برق تصریح کرد: نصب کنتورهای هوشمند از جمله برنامههای اقتصاد مقاومتی است که در زمینه کنتورهای قدیمی مقرر شد سالانه 55 تا 60 هزار کنتور جدید نصب شود و بر اساس گزارش های ارایه شده حدود 80 درصد پیشرفت در نصب کنتورهای هوشمند داشتیم.
ترکی با بیان اینکه پست توزیع و انتقال برق یکی دیگر از برنامههای اقتصاد مقاومتی است، اظهار کرد: بر اساس آمار حدود 200 مرکز پست برق در استان تهران وجود دارد که نیازمند ترمیم و بازسازی هستند.
رییس سازمان برنامه و بودجه استان با بیان اینکه میزان ظرفیت سرمایهگذاری در نوسازی پستهای برق در هدف گذاری سال جاری یک هزار میلیارد تومان است، افزود: این رقم در مقابل پیشبینی های ما عدد ناچیزی است. پیش بینی ما در بخش ترمیم و خط انتقال رقم بالاتری است و مقرر شد طبق برنامه میان مدت پنج ساله و تا پایان سال 99 بتوانیم این نوسازی را در بخش انرژی کامل کنیم.
وی با بیان اینکه ارزیابی های اقتصاد مقاومتی شرکت برق منطقه ای بر اساس هدفگذاریها رتبه نخست را دارد، اظهار کرد: شرکت برق تهران در بخش کاهش تلفات شبکه توزیع سوم کشوری را با 91.7 درصد عملکرد را دارد.
ترکی با بیان اینکه شرکت برق تهران در بخش هوشمندسازی شبکه و نصب کنتور هوشمند رتبه نخست را دارد، خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی استان در شش محصول رتبه نخست و یک بخش رتبه دوم را در حوزه ایجاد سامانه های نوین آبیاری تحت فشار را دارد.
رییس سازمان برنامه و بودجه استان با اشاره به توسعه بخش گلخانهای و جذب تسهیلات در این بخش اذعان کرد: موقعیت کشت گلخانه ای استان در سطح کشور اول است.
وی با اشاره به اینکه سازمان تعاون روستایی استان تهران در بخش احداث پروژه ها رتبه نخست را دارد، افزود: در حوزه امور مالیاتی استان نیز در بخش اجرای طرح جامع مالیاتی به شکل پایلوت مقام نخست را در سطح کشور به دست آورده است.
وی افزود: اداره کل تعاون و رفاه اجتماعی در سه بخش رتبه نخست و در سایر بخشها مقام سوم را کسب کرده است.
رییس سازمان برنامه و بودجه استان همچنین اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب استان تهران دو مقام نخست و شرکت فراورده های نفتی 4 مقام نخست در ارزیابی عملکرد در کشور را کسب کرده است.
ترکی با ابراز تأسف از مصرف بالای برق در ادارات و دستگاههای استان بیان کرد: مقایسه مصرف برق ادارات استان از ابتدای سال تا امروز با مدت مشابه سال گذشته نشان می دهد که امسال تا امروز 10 روز کمتر از 4 هزار و 300 مگاوات مصرف داشتیم در حالی که سال گذشته فقط 2 روز کمتر از این میزان ثبت شده است.
ترکی گفت: دستور اکید استاندار و ستاد اقتصاد مقاومتی این است که آمادهباش در شرکت های تولیدی و توزیعی برق اعمال شود و دستگاه های اجرایی ملزم شدند از امروز گزارش های کنترل مصرف خود را ارایه دهند.
نظر شما