به گزارش خبرنگار شبستان، مجتبی گلستانی، نویسنده در نشست نقد و بررسی واسازی متون جلال آل احمد که در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد به عنوان نویسنده اثر گفت: کتاب وقتی منتشر شد مورد استقبال و توجه واقع نشد و این را خودم پیشبینی می کردم، خبرگزاری ها تا حدود 7 ماه خبری از انتشار آن منعکس نکردند، خیلی انتظار نداشتم که کتاب خوانده شود، بیشتر دوست داشتم کتاب توسط اهلش خوانده شود.
گلستانی با بیان اینکه از دستمالی شدن کار می ترسم، اظهار داشت: فضای فرهنگی ما خیلی این قابلیت را دارد. کتاب های ما آنقدر مصرفی و لاغر شدند که نمی خواهم کتاب بخرم، اینها راهگشا نیست. در دوره ما پژوهش های مهمی مثل پژوهش های علی میرسپاسی منتشر می شد. امروز می بینیم مقالات هزار کلمهای چاپ می شود و نمی دانم دارد چه اتفاقی می افتد، وضعیت فرهنگی مان غم انگیز است، رابطه دانشگاه ها و پژوهشگاه قطع شده است.
وی با اشاره به اینکه نمی خواستم کتابم مصرفی باشد، تصریح کرد: دوست داشتم کتابی بنویسم که قوی و محکم باشد چون فلسفه خواندم، ادبیات، هنر و سینما از فلسفه است. اگر فلسفه نباشد به اینها علاقه ندارم، عنوان کتابم سوژه و نهلیسم بود اما ناشر پیشنهاد کرد اسم جلال در عنوان کتاب قرار بگیرد و من این را دوست ندارم چون حس می کنم به کتابم آسیب زده است.
بر اساس این گزارش، دکتر مریم حسینی، پژوهشگر در این نشست با اشاره به حرکت کتاب بین مولف محوری و متن محوری بیان کرد: جلال درباره خود می نویسد، تعدادی کتاب از جلال داریم که شرح احوالات یا خاطره است، این وجه متمایز آثار جلال با نویسندگان دیگر است. جلال آل احمد این فرصت را به آقای گلستانی داده است که از نویسنده مفروض به نویسنده نزدیک شود.
نظر شما