کتاب رازوری زنانه نامعتبر است

خبرگزاری شبستان: دکتر صلیبی گفت: رازوری زنانه در جامعه ما از کارآیی لازم و مفید برخوردار نیست زیرا محتوای آن علیرغم گزافه گویی با فضای دینی ایران نسبتا بیگانه است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر ژاسنت صلیبی، منتقد و پژوهشگر امروز در نشست نقد و بررسی کتاب رازوری زنانه که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: نگرش‌های دینی زمینه ساز بسیاری از تصورات قالبی جنسیتی به شمار می روند. در یهودیت زن و اموال مرد یکی دانسته می شود و مرد بر زن غالبیت دارد. در مسیحیت پلوس معتقد است زنان باید از مردان تبعیت کنند و در محیط کلیسا سر خود را بپوشانند. رابطه زن و مرد مثل رابطه کلیسا و مسیح است. خانم فرایدن معتقد است زنان بر اساس روابط میان فردی، مهربانی و شفقت اخلاق محوری را ترویج می دهند.

 

دکتر صلیبی اظهار داشت: کتاب رازوری زنانه نوشته بتی فرایدن بنا بر روش شناختی پژوهشی آن از دیدگاه اینجانب نامعتبر است، این کتاب دارای محتوای قابل تردید از نظر اعتبار علمی است، این کتاب قابل استناد برای صاحب نظران و پژوهشگران نیست هرچند که مولف آن را نظریه پردازی به‌نام در حوزه زنان می دانند. کتاب رازوری زنانه در جامعه ما از کارآیی لازم و مفید برخوردار نیست زیرا محتوای آن علیرغم گزاف‌گویی با فضای دینی ایران نسبتا بیگانه است.

 

بر اساس این گزارش، آتنا غلام نیارمی، جامعه شناس در این نشست تصریح کرد: کتاب رازوری زنانه را دو بار باید خواند. بار اول با نگاه زنانه نگر و بار دوم با نگاه انتقادی. خانم فرایدن در دسته بندی فمنیسم در دسته فمنیسم لیبرال قرار می گیرد. معتقدم وی در هنگام نگارش این کتاب تصمیم گرفته یک زنانه نگر رادیکال باشد.

 

غلام نیارمی تصریح کرد: فرایدن در کتاب رازوری زنانه از پوشالی بودن نقش خانه داری حرف می زند. زنان رازور لکه ها و به ویژه پسرانی تربیت کردند که شخصیت های قوی ندارند. فرایدن از زنان آمریکایی در دهه 50 و 60 صحبت کرده است. فرایدن در کتاب رازوری زنانه مرز بین خواسته‌های زنان در آن دوران و آنچه به زنان تحمیل می شود را مشخص نکرده است.

 

 

کد خبر 640923

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha