به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، امروز (18 تیر) در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان، بر برگزاری منظم جلسات این شورا تاکید کرد و گفت: این شورا باید همیشه دستور کار داشته باشد و دستگاه های مختلف و اعضا فعالانه وارد شوند و مسائلی را که جامعه با آن مواجه است را مطرح و راهکار و برنامه ارائه دهد و در صورت نیاز اعتباری برای ان تخصیص می دهیم.
وی با بیان اینکه با این کار می توانیم به بالا بردن سطح فرهنگ عمومی، حاکم کردن فضایل اخلاقی و به دور بردن رذایل اخلاقی منشا اثر باشیم، افزود: یکی از معضلات و نگرانی های جامعه امروز، رخت بر بستن و به حاشیه رانده شدن اخلاق در جامعه و حاکم شدن فضایی است که شاید در شان جامعه اسلامی نباشد.
وی اضافه کرد: اینکه مرتب مسائل مختلف را با تهمت، افترا و تبلیغات زیاد و به دور از آن مساله ای که رخ داده، در جامعه گسترش دهیم و اشاعه منکری شود، برای جامعه نتایج مهم و مؤثری ندارد؛ حساس بودن جامعه به بدی ها چه ظاهری، چه باطنی و چه ماهیتی خوب و مهم بوده و سنت پسندیده ای است اما گزینشی برخورد کردن و به مسائل مختصرتر و جزئی تر بیش از اندازه بها دادن، باعث خدشه وارد شدن به وحدت جامعه می شود و این مساله نگران کننده است.
شریعتی، تصریح کرد: لازم است برنامه هایی در مدارس و جاهای مختلف روی چند اصل مهم همچون دروغ، تهمت، بهتان و ... برگزار و این مسائل را در جامعه تبدیل به منکر کنیم؛ اگر شورای فرهنگ عمومی بتواند همین یک کار را قوت بخشد و دنبال کند، کار اساسی و خوبی انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه باید روی مسائل فرهنگی و اخلاقی کار کنیم و آنها را در جامعه گسترش دهیم، اذعان داشت: بعضا مشاهده می کنیم که قُبح برخی مسائل حتی در نزد مذهبی ها هم ریخته شده و این نگران کننده است.
وی ابراز کرد: باید به مسائلی که خداوند، ائمه اطهار (ع) و رسول اسلام (ص) بر آنها به عنوان یک گناه کبیره تاکید کردند، کار کنیم و قُبح آن را در جامعه بالا ببریم، نگذاریم مسائل فرهنگی و اخلاقی به حاشیه رانده و بر اثر تکرار عادی و طبیعی شود.
استاندار خوزستان، عنوان کرد: باید سعی شود در این زمینه حتی المقدور آنچه وصیت و دستور دین مبین اسلام بوده است را رعایت کنیم نه آنچه مطابق با سلایق خودمان است؛ اگر در این زمینه کارهای تحقیقی و برنامه هایی در استان اجرا شود می توانیم بگوییم محل اثر بوده و کاری را در جامعه صورت دادیم.
وی بر جلوگیری از جلسات و کارهای سطحی و که اثربخشی کوتاهی دارند، تاکید کرد و ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی این قابلیت و پتانسیل را دارد که با کمک نخبگان و بزرگان که با برنامه ریزی صحیح، بتواند اثربخش باشد و با گسترش مسائل اصلی و فضایل در جامعه و دوری جستن از رذایل، انسجام ملی و وحدت جامعه را بالا ببرد.
وی با بیان اینکه نباید به همه چیز جنبه سیاست پوشاند و همه امور را سیاسی ببینیم، یاد آور شد: حساسیت نسبت به جامعه و واکنش خوب است ولی باید در این زمینه سعی شود مسائل اصلی اخلاقی در جامعه حاکم شود، سایر مسائل فرع بر این هاست و با مداومت کمتری قابل حل است.
نظر شما