کشاورزی محور استقلال اقتصادی کشور/ افزایش زمین‌های زراعی آبی ایلام به مرز۲۰۰ هزار هکتار

خبرگزاری شبستان: استاندار ایلام، گفت: فراهم کردن نظام بهره‌برداری از زمین زراعی بخش کشاورزی استان با محوریت خود مردم یک ضرورت در استان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، محمدرضا مروارید، استاندار ایلام، صبح امروز (18 تیر) در مراسم تجلیل از تولیدکنندگان و بهره‌برداران بخش کشاورزی استان ایلام، اظهار کرد: محور استقلال اقتصادی هر کشوری کشاورزی است و باید گفت که اگر نان به‌عنوان قوت اصلی مردم و در کنار آن سایر محصولات کشاورزی موجود باشد، هر ملتی می‌تواند زندگی کند حتی اگر در سایر رشته‌های نتواند موفقیتی نداشته باشد.

 

وی، بیان کرد: کشور ایران در بین کشورهای خشک جهان قرار دارد که ازنظر میزان بارندگی در وضعیت مطلوبی درمجموع برخوردار نیست، از ابتدای انقلاب اسلامی خودکفایی در بخش محصولات کشاورزی اصلی پیگیری شده است و چند بار هم در این راستا خیز برداشته‌شده و حداقل در بحث تولید گندم خودکفا باشیم.

 

مروارید، بیان کرد: در 4 سال گذشته در بحث تولید گندم موفقیت‌هایی بزرگی در کشور حاصل‌شده که حدود 20 میلیون تن نیز اضافه برداشت گندم داشته‌ایم، اما با نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم و بهره‌وری از آب‌وخاک به میزان دلخواه نیست و هنوز آب‌وخاک در بخش کشاورزی به هدر می‌رود و درصورتی‌که می‌شود با روش‌های جدید و نوین بهره‌برداری بیشتری از این نعمت‌های خدادادی داشت.

 

استاندار ایلام، تصریح کرد: کارهای بسیاری زیادی در بخش کشاورزی صورت گرفته است و کشاورزان در نقاط مختلف کشور به دنبال این هستند که بهره‌وری بیشتری از بخش کشاورزی صورت گیرد و در برخی از کشورها با روش‌های جدید و بهره روی بالا و جنگل‌کاری دیم انجام می‌دهند و باید با روش‌های جدید حفظ رطوبت در خاک به افزایش محصولات کشاورزی رسید.

 

وی، یادآور شد: در دوره‌هایی سد ساخته می‌شد و بعد از 10 سال تازه شبکه آبیاری آن راه‌اندازی می‌شد اما الآن این روش‌ها تغییر پیداکرده و در سد میمه که حدود 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، شبکه آبیاری آن، هم‌زمان با انجام کار سد در حال انجام است.

 

مروارید، بابیان اینکه در بخش ایستگاه‌های پمپاژ پیشرفت‌های خوبی در استان شده است، یادآور شد: کشاورزان و مردم خود درگیر بخش کشاورزی هستند، باید کار را به مردم سپرده شوند و بر اساس طرح‌های کشاورزی استان، زمین‌های آبی باید به مرز 200 هکتار در استان برسد و باید نظام بهره‌برداری آن از همین الآن آماده شود و به‌گونه‌ای که خود مردم پای‌کار باشند.

 

استاندار ایلام، با اشاره اینکه در بخش کشاورزی بالای 90 درصد کار دست خود مردم است، گفت: باید از ظرفیت تحصیل‌کردگان بخش کشاورزی در این بخش استفاده کرد و این نویدی است که مردم توان دارند و کشاورزان این ظرفیت دارند که از روش‌های نوین استفاده کنند و باید تلاش شود که از بخش کشاورزی حمایت شود و روش‌های جدید به کشاورزان آموزش داده شود.

 

وی، بیان کرد: در کشور در زمینه دانه‌های روغنی در کشور مشکل‌داریم و برای تأمین این محصولات در بازارهای خارجی درگیر است که در این زمینه باید کار بیشتری شود که هم درآمد کشاورز بیشتر خواهد شد و برکنار این‌ها صنایع تبدیلی راه خواهد افتاد.

 

مروارید، بیان کرد: ما در استان عرصه‌های بزرگی حدود یک‌میلیون و 400 هزار هکتار جنگل و مرتع‌داریم که ظرفیت قابل‌توجهی از این عرصه‌ها را می‌توان در راستای بخش کشاورزی استفاده کرد و پیشنهادشده که 2 هزار هکتار گل محمدی در استان به‌صورت دیم کاشت شود که اگر بتوان این کار در استان انجام شود، تأثیر بسیار زیادی در اقتصاد کشاورزی و گیاهان دارویی انجام خواهد شد.

 

استاندار ایلام، بیان کرد: در این سالها فروش محصولات کشاورزی اقتصادی شده و آلان بازارها مستقیم و محصولات به‌صورت مستقیم از طریق کشاورزان به فروش می‌رسد، استان ایلام استان مساعدی است که می‌توان از زمین‌های استان استفاده کرد و روی محصولات کشاورزی به‌ویژه محصولات باغی سرمایه‌گذاری کرد که زمینه اشتغال برای روستائیان فراهم که موجب مهاجرت روستائیان به شهرها نشود.

 

وی، خاطرنشان کرد: باید از سرمایه‌گذاری عظیمی که در بخش تأمین آب و شبکه‌های آبیاری شده است نهایت استفاده را کرد و از همه ظرفیت‌ها به‌ویژه تحصیل‌کردگان بخش کشاورزی استفاده شود و اگر تا سال 97 این طرح‌ها به بهره‌برداری برسد و تولید محصولات کشاورزی افزایش خواهد یافت که در تولید ثروت و نقش مهمی خواهد داشت.

کد خبر 640582

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha