علی داننده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از برگزاری آیین بزرگداشت مرحوم استاد عابد تبریزی در آذر امسال خبر داد و به خبرنگار شبستان در تبریز گفت: سینه آن استاد فرزانه و شاعر بلند آوازه آیینی سرای ایران زمین، گنجینه عظیمی از آیات قرآنی و احادیث بود که در آثار شعری او تجلی یافته است.
داننده، تعهد و ارزش مداری را مهم رین مشخصه شعر های استاد عابد برشمرد و ادامه داد: آثار وی با نگاهی عمیق و با حفظ صلابت لفظ و روح حماسی کلام روح انسان را به عالم معنی سیر می دهد.
وی افزود: اشعار نغز و کم نظیر استاد در وصف دستاوردهای انقلاب اسلامی، حماسه های دفاع مقدس و ستایش شهیدان او را در صف اول مدافعان ارزش های متعالی و شاعران خونین قلم، حماسه آفرین و مقاومت آموز قرار داده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه استاد عابد بر ادبیات عرب احاطه کامل داشت، اذعان داشت: اشعار استاد دارای محتوایی متعالی و برخوردار از بدایع بی بدیل و تشبیهانی بی نظیر است که در عین زیبایی از صحت و درستی شایستهای در تبیین روایات و احادیث برخوردار بوده و شکوه کلام پرانسجام وی در تبیین قیام عظیم عاشورا و رسالت امام حسین (ع) به دور از هرگونه خرافه و شائبه ای تحسین برانگیز است.
داننده با اشاره به جایگاه والای شعر استاد عابد در ادبیات رثایی اظهار داشت: استاد عابد ادیبی فاضل، شاعری توانا و نویسنده ای صاحب سبک بود که با بیانی ویژه و شورانگیز و بیدار، شیفته اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به آئین بزرگداشت این شاعر فقید در ششم آذر سال 1390 همزمان با اول محرم 1433در تبریز ، از ساخت مقبره استاد عابد، چاپ کلیات استاد، پیشنهاد نامگذاری خیابان مسجد و مدرسه ای به نام وی، برگزاری نمایشگاه خوشنویسی از آثار وی و نشر دیجیتالی آثار استاد در آینده خبر داد.
وی با بیان اینکه، استاد عابد با خلق آثار کم نظیری، شعر و ادب فارسی و ترکی را اعتلا بخشید، تصریح کرد: استاد محمد عابد، فرزند شادروان "مولانا یتیم" بوده و ضمن وارستگی در عرصه شعر و بهره وری از عرفان، از مداحان سوخته جان و رثاگویان خاندان عصمت و طهارت بود.
به گفته وی زنده یاد استاد محمد عابدی خیابان متخلص به "عابد تبریزی" در سال 1314 هجری شمسی در یک خاندان مذهبی دیده بر جهان گشود و از وی دیوان اشعار و کتاب های "ماه در محاق" و "مهر در شفق" به زبان فارسی و "ستاره سحرگاهی" به زبان ترکی که همه در رثای اهل بیت (ع) هستند به یادگار مانده است.
پایان پیام/
نظر شما