به گزارش خبرنگار اقتصادی شبستان، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در همایش روز ملی صنعت و معدن گفت:اگر ما بخواهیم در جهان کنونی که شر ای خاص دارد حرفی برای گل داشته باشیم باید با قدرت نرم تاثیرءذار باشیم و به پیشرفت کشور با مفهوم توسعه صنعتی باور داشته باشیم.
معاون اول رییس جمهور اظهار کرد: هیچیک از مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بدون برنامه توسعه ای پیشرفت نخواهد داشت و سرمایه های اجتماعی و انسانی به همراه سرمایه مادی است.
وی با بیان اینکه بحث اقتصاد و لازمه حل مسائل اقتصادی توجه الزامات است و باید همه بپذیریم ادامه داد: اقتصاد چالش اصلی کشور است و مسائل امنیتی مرتبط با مسائل اقتصادی است و باید به ملزومات آن پرداخت.
وی افزود: در حال حاضر در روزهای پایانی دولت یازدهم هستیم که علاقه مندیم ارزیابی از بخش صنعت داشته باشیم و در روزهای آینده دولت دوازدهم باید شکل بگیرد و جهت گیری اصلی و مطالبات اصلی دولت در انتخابات مشخص شده است و رئیس جمهور هم دولتی را انتخاب خواهد کرد که به مطالبات مردم پاسخ دهد و بخش صنعت با بزرگ شدن خودش می تواند به اقتصاد کمک توسعه ای داشته باشد.
جهانگیری خاطر نشان کرد: باید اقتصاد کشور را توسعه دهیم و رشد اقتصاد کمک می کند مردم احساس کنند وضع زندگی شان بهتر شده است و در این زمینه صنعت تعیین کننده است. اینکه چرا صنعت تا الان رشد نکرده است که ایران کشور صنعتی محسوب شود سوال مهمی است.
وی تصریح کرد: قطعا ضعف های ما هم به سیاستگذاری های ما بر می گردد که عالمانه نبود یا تغییر آن ها زیاد بود و این امر باعث شده تا به کشور صنعتی تبدیل نشویم و آنچه که برای همه روشن است این است که عملکرد صنعت یعنی عملکرد بنگاه های صنعتی و این بنگاه های صنعتی برای موفقیت نیازمند دو عامل هستند که محیط حاکم و دیگر عملکرد درونی آن ها.
جهانگیری اظهار کرد:محیط به دولت ها باز می گردد و یکی از عوامل محیطی ثبات اقتصادی است که محیط را برای رشد صنعتی فراهم می کند و کاهش تورم هم از این جمله است و در این دولت کاهش تورم داشته ایم که باید در دولت دوازدهم جوری عمل شود که کشور دیگر شاهد تورم نباشد
معاون اول رییس جمهور گفت: نرخ ارز هم باید برای بخش خصوصی قابل پیش بینی باشد و در دولت دوازدهم هم باید روند با ثبات برای نرخ ارز تعیین کند و در دولت یازدهم تلاش شد علیرغم نصف شدن درآمدهای نفتی ارز از ثبات خوبی برخوردار بود.نرخ ارز اگر بانکی هم شود باید پیش برنده اقتصاد باشد و در دولت یازدهم تلاش کردیم که نرخ سود بانکی با ساز و کارهای اقتصادی کاهش یابد نه با دستور و کاهش هم یافت اما آنگونه که انتظار داشتیم نشد و در دولت دوازدهم باید به هدف اصلی برسیم.
وی ادامه داد:سیاست خارجی و سیاست تعامل با دنیا نیز در رشد اقتصادی و صنعتی تاثیرگذار است و دولت یازدهم تلاش کرد فضایی به وجود آورد که ایران مطالبات جهانی خود را مطرح کرده و از حق و حقوق جهانی بهره ببرد و با اجرای برجام ایران هراسی را به ایران دوستی تبدیل کنیم و با باز شدن فضا موجب از شرکت های خارجی به ایران آمدند و فرصت های زیادی برای سرمایه گذاری ایجاد شد و اینکه چقدر از فرصت ها استفاده شد جای بحث دارد.ما در تعامل با دنیا به دنبال بازار هایی هستیم کالاهای ایرانی را خریداری کنند و بخش خصوصی باید کالایی تولید کنند که در بازارهای جهانی خریدار داشته باشد و رشد دو برابری صادرات غیرنفتی را داشته ایم اما بخش صنعت سهم قابل توجهی ندارند.
جهانگیری در مرود سرمایه گذاری شرکت توتال در ایران یاد اور شد: ما همچنین به دنبال تامین مالی و سرمایه گذاری خارجی هستیم و آمدن توتال به ایران در فضایی که برخی ها دنبال تحریم ایران هستند نشان می دهد که کشورهای خارجی علاقه مند به سرمایه گذاری هستند و عده ای به دنبال زیر سوال بردن این قرارداد هستند در حالیکه یک سال و نیم طول کشید این قراردادها تنظیم شود و همه نظرشان را بیان کردند و این قراردادها ناقض قوانین ما نیست اما عده ای بی انصافی می کنند.
معاون اول رییس جمهور افزود: ما از دنیا فناوری های پیشرفته می خواهیم و این ها قابل انتقال به ایران هستند و هزاران شرکت دانش بنیان در کشور شکل گرفته تا از این بخش استفاده کنند.
جهانگیری اظها کرد: محیط داخلی کشور تاثیر زیادی بر اقتصاد دارند و گاهی دعواهایی در کشور ایجاد می کنیم و فکر می کنیم بر اقتصاد تاثیر ندارد و در انتخابات دعواها وجود دارد اما بعد از انتخابات باید دعواها تمام شود و فضا برای بخش خصوصی آرام شود.
وی گفت:در سیاست های فرهنگی هم باید همه نشان دهند طرفدار بخش خصوصی هستند و باید این بخش مورد حمایت واقع شود و باید سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی را در دولت دوازدهم ادامه اقدامات دولت یازدهم داشته باشیم و این سیاست یعنی بخش خصوصی هرچقدر می خواهد می تواند پولدار باشد و پول در کشور ایجاد کند و این سیاست مورد ابلاغ رهبری است و نه قوه قضائیه و نه مجلس نمی تواند جلوی آن را بگیرد.دولت باید مکمل بخش خصوصی باشد و مانع رشد آن نشود.
جهانگیری تصریح کرد:فساد باید از این کشور ریشه برکند و فساد در زد و بند دولت و بخش خصوصی شکل می گیرد و فساد توسعه پیدا کرده و عامل جدی مانع توسعه کشور شده و جز با شفافیت قانونی و انگشت نما کردن کسانی که دنبال رانت هستند نمی توان فساد را برطرف کنیم.
وی گفت: باید قاچاق از بین برود و بخش خصوصی باید موافق واردات باشد و واردات هم باید تابع ساز و کارهای اقتصادی باشد و باید تعرفه را جوری طراحی کنیم که هم تولید کننده و هم مصرف کننده احساس حمایت کنند و برای ۵ ساله تعرفه ها طراحی می شد خوب بود.
جهانگیری خاطر نشان کرد: بنگاه های صنعتی باید آموزش نیروی انسانی و تحلیل توسعه داشته باشد و ساختار مالی آن ها باید مناسب باشد و ساختار فناوری و ماشین آلات واحدهای صنعتی مناسب و به روز باشد.
معاون اول رییس جمهور افزود:باید دست به دست هم دهیم تا اقتصاد کشور پیش برنده باشد و من اطمینان دارم با شناختی که از بخش خصوصی ایران دارم با کمک دولت و شما موانع توسعه اقتصادی را برداریم و چالش های فقر و معیشت و بیکاری را از پیش روی مردم برداریم و دولت دوازدهم آمده موانع را بردارد و به کمک شما نیاز دارد.
وی با بیان اینکه باید مسیر صادرات غیرنفتی کشور کند نشود و تامین مالی آن از صندوق توسعه ملی امکان پذیر است و بازار کشوری مثل روسیه بسیار مناسب برای صادرات غیرنفتی است اظهار کرد: همکاری بنگاه های بزرگ و کوچک تولیدی را برای این امر ایجاد کنیم. باید به بنگاه های کوچک کمک کنیم راه بیفتند و از سال گذشته به بنگاه های دارای مشکل تسهیلات ارائه می شود و در بنگاه های بزرگ هم وضعمان بهتر از بنگاه های کوچک و متوسط نیست که در سال ۹۶ تمرکز بر حل مشکلات آن ها خواهد بود.
معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: مشکل اصلی بنگاه ها مدیریت است و نظام مدیریت بنگاهداری باید اصلاح شود در نهادهای عمومی، بنیاد مستضعفین و آستان های مقدس موظف هستند مدیران موفق برای خود به کار بگیرند. باید نظام مالیاتی و تامین اجتماعی ما تسهیل کننده کار بنگاه ها باشند و تامین اجتماعی حق ندارد طبق یک ماده قانونی ۱۰ سال برگردد عقب و حساب شرکت ها را چک کند.
جهانگیری تصریح کرد:مدیرانی که فکر می کنند وقتی در مسند مدیریت نمی توانند کارآمد باشند یک ذره عرق ملی داشته باشند و کارها را نگیرند و منافع کشور را نادیده نگیرند.امیدوارم دولت دوازدهم با انرژی از و توانمندتر باشد و مطالبات بخش خصوصی را فراهم کند و شما بیایید به صحنه مشکلات اقتصادی کشور را حل کنید.
نظر شما