مساجد بایستی به پایگاه های مجازی برای تولید محتوای دینی تبدیل شوند/با تحجر و ولنگاری فرهنگی مخالفیم

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان به نقش مساجد در حوزه فضای مجازی اشاره کرد و تصریح کرد: مساجد بایستی به پایگاه های مجازی برای تولید محتوای دینی تبدیل شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز(15 تیر) در هفتاد و پنجمین نشست شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان که در دفتر نماینده ولی فقیه این استان برگزار شد، به مسئله فضای مجازی اشاره کرد و اظهار داشت: در دهه چهارم انقلاب اسلامی ایران همه تحولات فرهنگی اجتماعی جامعه تحت تاثیر اینرنت و فضای مجازی قرار گرفته است.

 

وی با اشاره به فعالیت یک میلیون و 700 هزار کانال در یک شبکه اجتماعی و استفاده 47 میلیون نفر از جامعه هوشمند کشور از شبکه های اجتماعی افزود: فرهنگ، سیاست، خانواده، اخلاق اجتماعی و به ویژه فرهنگ عمومی جامعه به شدت تحت تاثیر شبکه های اجتماعی قرار گرفته است.

 

صالحی امیری به اهمیت گفتمان سازی فضای مجازی اشاره کرد و اظهار داشت: در مقابله با این هجمه اطلاعاتی که از طریق فضای مجازی در جامعه منتشر می شود سه رویکرد وجود دارد.

 

وی به رویکرد اول با هدف تقابل با شبکه های اجتماعی اشاره کرد و افزود: این رویکرد در نظام اسلامی جایگاهی ندارد اما مبتنی بر مخالفت کلی با استفاده این ابزارها به عنوان ابزارهای شیطانی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به رویکرد دوم با هدف انفعالی اشاره داشت و افزود: این رویکرد در برابر همه اتفاقاتی که در فضای مجازی رخ می دهد تسلیم می شود که البته این رویکرد هم در نظام جایگاهی ندارد.

 

وی با بیان اینکه فضای مجازی یک واقعیت است که نه می توان با آن مقابله کرد و نه می توان تسلیم آن شد بلکه بایستی مدیریت شود، افزود: در رویکرد سوم به نحوی واقع گرایانه با فضای مجازی برخورد می شود، فضای مجازی هم فرصت است هم تهدید که بایستی با مدیریت آن حداکثر بهره برداری را از آن داشت و با تهدیدها مقابله کرد.

 

صالحی امیری با بیان اینکه انقلاب اطلاعاتی از مرزهای فردی گذر کرده و به مرزهای خانوادگی ورود پیدا کرده است، اظهار داشت: در گذشته رشد فرزندان در خانواده شکل می گرفت، رفته رفته این جایگاه به آموزش و پرورش سپرده شد و پس از آن به سمت همسالان حرکت کرد اما امروز در شرایطی هستیم که این رشد در فضای مجازی شکل می گیرد و روابط خانواده با یکدیگر در روز به 20 دقیقه رسیده است.

 

وی ریشه آسیب های اجتماعی را در چالش های فرهنگی دانست و افزود: مطالعات میدانی نشان می دهد به همان میزانی که آمار مطالعه، فیلم، زندگی با خانواده و همسالان کاهش یابد به همان میزان آسیب های اجتماعی رشد پیدا می کند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ریشه دیگر آسیب های اجتماعی را در ضعف عملکرد فرهنگی دانست که نقطه آغازین آن در مدرسه است.

 

وی رسوخ معضلات و آسیب های اجتماعی به سطح مدارس را یک دغدغه بزرگ برشمرد و افزود: امروز همه ما باید با وحدت و همدلی به آموزش و پرورش برای مقابله با این آسیب ها کمک کنیم و پرداختن به این موضوعات، مهم ترین وظیفه شورای فرهنگ عمومی است.

 

صالحی امیری تولید محتوا برای فضای مجازی را از دیگر رسالت های شورای فرهنگ عمومی برشمرد و گفت: به اینکه این فضا را به دیگران دهیم بایستی خودمان در آن تولید داشته باشیم و آن را مدیریت کنیم.

 

وی تاکید کرد: اصفهان به لحاظ ظرفیت عظیمی که دارد بایستی به منظور ایجاد یک الگو برای کشور در زمینه فضای مجازی تلاش کند و  شورای فرهنگ عمومی استان در سال جاری برنامه خود را بر این مبنا قرار دهد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقش مساجد در حوزه فضای مجازی اشاره کرد و تصریح کرد: مساجد بایستی به پایگاه های مجازی برای تولید محتوای دینی تبدیل شوند.

 

وی افزود: ممکن است به خاطر دغدغه های روزمره مردم هنوز نتوانند در ساعت اقامه نماز جماعت در مسجد حاضر شوند اما می توانند پیام امام جماعت را از طریق فضای مجازی دریافت کنند.

 

صالحی امیری در پایان با تاکید بر اینکه تمام تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر افزایش سرانه فرهنگی در جامعه است، گفت: ما با دو اصل «تحجر فرهنگی» و «ولنگاری فرهنگی» مخالفیم و بر مبنای گفتمان فرهنگی رهبر معظم انقلاب اسلامی حرکت می کنیم و معتقدیم دایره گفتمان معظم له نه تنها بسته نیست بلکه بسیار بزرگ و وسیع است.

 

کد خبر 640171

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha