به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، آرش عباسی، مدیر ارتباطات و اطلاعرسانی انجمن سینمای جوان در ابتدا ضمن عذرخواهی از تاخیر در برگزاری نشست خبری مدیرعامل بعد از چندین ماه، گفت: عمدهترین برنامههای ما در انجمن در بخش روابط عمومی، جشنواره فیلم کوتاه و سه جشنواره منطقهای و پاتوق فیلم کوتاه است. فیلم کوتاه فرصت زیادی برای اکران عمومی ندارد اما آنچه که مهم است دیده شدن آن است و پاتوق فیلم کوتاه بهترین فرصت برای دیده شدن است که هر هفته دوشنبهها در پردیس چارسو برگزار میشود.
سیدصادق موسوی در ادامه گفت: انجمن سینمای جوان تنها نهاد سینمایی است که نه با این عنوان اما از ابتدای انقلاب اسلامی وجود داشته است و بعضاً ریشههای بعد آموزشی این قضیه به چهل سال پیش برمیگردد. این انجمن در دهههای مختلف فعال بوده و افراد بزرگی را وارد عرصه حرفهای سینما کرده است.
وی در خصوص تشریح برنامههای این انجمن توضیح داد: در دوره جدید ماموریتها و اهداف جدیدی برای ارگانهای وابسته به سازمان سینمایی در نظر گرفته شده است که در یک جمله، افزایش سهم ایران در بازار بصری ایران و منطقه و جهان است. به تبعیت آن ماموریتهای ویژهای برای ما نیز تعیین شده است که برای ما این ماموریت در حوزه فیلم کوتاه معین شده که تمام حوزههای فیلم کوتاه از آموزش تا ساخت فیلم حرفهای در بر میگیرد.
موسوی با بیان اینکه افزایش اعتبارات داشتهایم، خاطرنشان کرد: عمده تلاش ما در این راستا، در حوزه تولید است و انجمن بهترین مدیران را دارد تا به اهداف و عملکرد خود برسد.
وی با تاکید بر حوزه آموزش و تولید فیلم کوتاه با بیان اینکه مدیریت جدید انجمن در این حوزه نگاه نو دارد، گفت: ظرفیتهای بسیاری در بین جوانان کشور در حوزه فیلم کوتاه میبینیم که به همین منظور اقداماتی در حوزه ارتقای آموزش را در محرومترین نقطه ایران داشتهایم و در این زمینه هزینه کردهایم. همچنین در حوزه جشنوارهها که البته جشنواره فیلم کوتاه تهران، موجهترین جشنواره فیلم کوتاه خاورمیانه است، اقدامات خوبی صورت گرفته است.
مدیرعامل انجمن سینمای جوان در ادامه با ارئه گزارشی از فیلمهای ارسالی بخش بینالملل به دبیرخانه جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: سال گذشته ۳۶۶۸ فیلم به دبیرخانه جشنواره فیلم کوتاه و امسال ۵۹۵۹ فیلم به دبیرخانه ارسال شده است که شاهد رشد هستیم. از این تعداد، ۳۴ درصد داستانی، ۱۹ درصد تجربی، ۱۵ درصد مستند، ۱۱ درصد انیمیشن، ۹ درصد ویدئوآرت، ۸ درصد آسیایی و ۳ درصد دینی هستند. جشنواره نیز از ۲۵ تا ۳۰ مهرماه برگزار میشود و علاقمندان تا ۲۰ تیرماه فرصت دارند آثار خود را ارسال کنند.
وی افزود: این دوره جشنواره شامل سه موضوع «ایمان و امید از نگاه معاصر»٬ «حقوق شهروندی» و «کتاب و سینما» است.
موسوی در بخش دوم نشست خبری، در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درباره عدم صدور گواهیهای فیلمسازان و فارغالتحصیلان که سال گذشته در جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور داشتند با توجه به رویکرد به روز کردن بعد آموزشی انجمن، گفت: ما تلاش داریم که از این به بعد در صدور گواهیها و مدارک فارغالتحصیلان تسریع صورت گیرد و البته مشکل مدارک فارغالتحصیلان قبلی نیز حل خواهیم کرد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تداوم برنامههای انجمن در دولت دوازدهم بیان کرد: امیدوارم برنامههای دولت جدید با تداوم مدیریتها و برنامهها، در راستای تحقق افزایش سهم ایران در بازار بصری جهانی باشد و نگاه ما در راستای تحقق این هدف است و در این حوزه قدم برمیداریم.
موسوی در ادامه درباره بیشتر دیده شدن فیلم کوتاه نیز گفت: نگاه ما این نیست که فیلم کوتاه سکوی پرتاب به سطح حرفهای فیلم بلند است. فیلم کوتاه مقدمه نیست و خودش هدف است و هنوز هستند کسانی که در دنیا هنوز و تا ابد فیلم کوتاه میسازند. غیر از پاتوق فیلم کوتاه که هر هفته برگزار میشود، به یک ایده جدیتری فکر میکنیم که بودجه آن هنوز تامین نشده است. در این راستا، مهمترین درگاه پخش اینترنتی فیلم کوتاه را راهاندازی خواهیم کرد تا بهترین بهره را از فیلم کوتاه ببریم.
وی درباره هزینه کردن در زمینه تولید آثار کوتاه توسط فیلمسازان بزرگ سینمای ایران گفت: همه بزرگان سینما، در پس ذهن خود، ایدههایی برای ساخت فیلم کوتاه دارند و من از همین جا با وجود اینکه بضاعت زیادی نداریم اما میتوانیم میزبان پیشکسوتان سینما برای ساخت فیلم کوتاه باشیم.
مدیرعامل انجمن سینمای جوان در پایان گفت: ما در انجمن تک صدایی نداریم و شورای تولید داریم که در این شورا فیلمنامهها تایید میشوند. همچنین در این راستا شوراهای تولید دفاتر استانی نیز در این دوره مدیریت راهاندازی شده است.
نظر شما