به گزارش خبرنگار شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم افتتاحیه کنفرانس مقابله با گرد و غبار؛ چالش ها و راه های علمی اظهار داشت: این اجلاس بر اساس 4 قطعنامه سازمان ملل شکل گرفته است و وزارت امور خارجه، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، وزارت نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی برای برگزاری این کنفرانس همکاری و مشارکت داشته اند.
ابتکار خاطرنشان کرد: به دلیل اهمیت روزافزون مسئله گرد و غبار و تاثیر بین المللی تشدید تعداد وقوع گرد و غبار و تشدید شدت آن در ایران و دنیا مواجه هستیم بنابراین موضوع گرد و غبار مورد توجه قرار گرفته است.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه ایران گام های موفقی برای مقابله با گرد و غبار برداشته است، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران می تواند تجربیات خود را در حوزه مقابله با گرد و غبار به کشورهای دیگر ارایه کند.
ابتکار در مورد علت انتخاب ایران برای میزبانی برگزاری کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار اظهار داشت: ایران از پدیده گرد و غبار در بخش های اقتصادی و اجتماعی آسیب های زیادی دیده است و از طرفی برای مقابله با آن اقدامات زیادی انجام داده است به طوری که برای تصویب 4 قطعنامه در خصوص گرد و غبار در مجامع بین المللی سازمان ملل بسیار تلاش کرد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به گستردگی و تشدید وقوع حوادث گرد و غباری در دنیا تصریح کرد: برگزاری این کنفرانس فرصتی فراهم کرده است تا وزرا و نمایندگان کشورهای مختلف دور هم جمع شوند و برای ارایه نظرات و راه حل های مناسب مقابله با گرد و غبار به گفت و گو بنشینند.
معاون رییس جمهوری همگرایی و همکاری بین المللی و منطقه ای و بکارگیری سازوکارهای فنی و حقوقی برای حل معضل پدیده گرد و غبار را هدف اصلی برگزاری کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار عنوان کرد.
ابتکار با بیان اینکه تاب آوری و سازگاری با شرایط محیط زیست کنونی اهمیت زیادی دارد، تصریح کرد: مقابله با این بحران های محیط زیستی مسئله مهمی است که باید برای تحقق آن تا حد امکان از منابع طبیعی کمتر استفاده کنیم و یا به صورت پایدار مورد استفاده قرار بگیرد.
ابتکار با بیان اینکه امروز تغییر اقلیم اثرات سویی در سطح منطقه ای و بین المللی به دنبال داشته است، افزود: نهادهای بین المللی برای حل مشکلات زیست محیطی که به صورت جدی کره زمین را تهدید می کند باید اتفاق نظر جدی تری داشته باشند و البته باید بگویم خوشبختانه این مسیر امروز در دنیا آغاز شده است.
ابتکار با بیان اینکه مناقشات و جنگ ها وضعیت محیط زیست را وخیم تر می کند، تصریح کرد: جامعه جهانی باید به ایجاد سازگاری و مقابله با پدیده گرد و غبار از طریق افزایش تاب آوری جوامع و ترویج نمونه های موفق، استفاده از فناوری های پیشرفته برای مدیریت منابع آب و خاک به صورت جدی مورد توجه قرار دهند.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه کانون های خارجی گرد و غبار تاثیرگذار در ایران در حال افزایش است، خاطرنشان کرد: ایران همکاری های منطقه ای خود را برای مقابله با گرد و غبار به ویژه با کشور عراق آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه برگزاری کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار برای ایران بسیار مهم است، تصریح کرد: این کنفرانس به توسعه همکاری سازمان ملل و سایر کشورها برای مقابله با گرد و غبار منجر می شوند چرا که پدیده گرد و غبار امروز یک چالش جهانی در حوزه محیط زیست محسوب می شود.
نظر شما