فضای رسانه‌ای می‌تواند در چهارچوب دین کار کند

خبرگزاری شبستان:یزدیان گفت: فضای رسانه‌ای می‌تواند در چهارچوب دین کار کند، استفاده دینی نیز داشت، ما می‌توانیم از اینترنت در فضای دین هم بهره ببریم، امروز از رسانه برای تبلیغ دین و جذب مخاطبان خاص خود می‌توان بهره لازم را برد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، امیر یزدیان پژوهشگر ارتباطات در نشست تخصصی "دین و رسانه" که شامگاه یک‌شنبه در دانشکده خبرگزاری فارس برگزار شد با اشاره به اینکه با تحقیق در مقوله دین و رسانه می‌توان فهمید که باید در نهاد دین تغیراتی لحاظ کرد اظهار داشت: در کشور ما انقلاب اسلامی به دنیا نشان داد که دین هنوز هم می‌تواند گفتمان‌ساز و جریان‌ساز عمل کند.

وی با اشاره به نظر استوارت هوور در مودر وضعیت دین در آمریکا ادامه داد: هور در مورد دین در آمریکا می‌گوید دین در آمریکا هم عمومی‌تر و هم خصوصی‌تر شده است، عمومی‌تر شده به این معنا که کلیسا و رسانه با هم تعامل پیدا کرده‌ و از سوی دیگر خصوصی‌تر شده به این معنا که مردم به دنبال رفتارهای فردی‌تر برای نشان دادن اعتقادات دینی خود می‌باشند.

پژوهشگر ارتباطات در باب رسانه‌های نوین نیز یادآور شد: رسانه در هر دوره با هر شکلی که ظهور کرده است جدید به شمار می‌رفته است، از صنعت چاپ و کاغذ گرفته تا امروز که رسانه و اینترنت تمام دنیا را فراگرفته است، در این میان تنها یکسری اجتماعات دینی وجود دارند که نظرات خود را در مواجه با این تغییر اعلام می‌دارند.

یزدیان تاکید کرد: دنیل استوت یک اندیشمند برجسته در دنیا است که چهار مولفه در مورد دین می‌گوید، از نظر او دین در مرحله اول باید اعتقاد وجود داشته تا دین شکل بگیرد، پس از آن این اعتقاد باید اجتماع ایجاد کند، در مرحله سوم این اجتماع باید یک باور را به وجود آورده و در پایان اجتماع نیاز دارد که احساسات طرفداران خود را در راستای دین تحریک کند.

وی افزود: دین در منظر برخی از صاحبنظران به سه بخش فرهنگی، مذهبی و مدنی تقسیم می‌گردد، دین از بعد مذهبی همان چیزی است که امروز شاهد آن هستیم که به چند دسته تقسیم می‌شود، اما دین از منظر فرهنگی بعد از جنگ جهانی دوم با یک انفجار مهلک مواجه شد، جوانان مصرف‌گرا دیگر نهاد دین را قبول نداشتند.

پژوهشگر ارتباطات با اشاره به رونمایی تلفن همراه آیفون برای اولین بار خاطرنشان کرد: از این تلفن در مراسم رونمایی با عنوان تلفن عیسی مسیح نام برده شد، این موضوع نشان می‌دهد در بخش‌های زمان زندگی بشر ارجاعات دینی در مواردی به رسانه‌ها داده شده است، در این راستا حتی پاپ در یکی از کلیسا اعلام داشت که آیا با وجود رسانه دیگر به دین نیاز داریم.

یزدیان با بین اینکه در دوره‌های مختلف گفته شده است که نهادهای دینی با فناوری مشکل دارند تصریح کرد: این موضوع در داستان کلیسا و گالیله کاملا مشهود است، باید گفت که دین در بسیاری از برهه‌های زمان از رسانه به بهترین نحو استفاده کرده است.

وی ابراز داشت: در زمینه زاویه دار بودن دین و رسانه در برخی موارد می‌توان به "اجتماع اهل توقف" پیرو سید صادق مجتهدی تبریزی اشاره کرد، این عده به طور کامل از فناوری جدا هستند و این باور دارند که در زمان ظهور بخشی از یاران امام زمان(عج) از میان آنها انتخاب می‌شود، در واقع آنها عدم استفاده از رسانه‌ها را راه‌حل مشکل خود می‌دانند.

پژوهشگر ارتباطات بیان کرد: امروزه می‌توان از رسانه استفاده دینی نیز داشت، ما می‌توانیم از اینترنت در فضای دین هم بهره ببریم، امروز از رسانه برای تبلیغ دین و جذب مخاطبان خاص خود می‌توان بهره لازم را برد، در واقع کاراکتر هویت بخشی در فضای دینی و رسانه‌ای امری شدنی است.

یزدیان اضافه کرد: در ارتباط بین دین و رسانه یک فناوری کاربردی شکل می‌گیرد که فرای ارتباط این دو است، در واقع فضای رسانه‌ای می‌تواند در چهارچوب دین کار  کند، امروزه برخی از انسان‌ها به خاطر محدودیت‌های دینی خود از طریق فضای رسانه کار خود را در فضای خصوصی خانه انجام می‌دهند.

وی در پایان گفت: رسانه دینی این روزها موردنظر خیلی از افراد است و همه در می‌کوشند در این راستا همبستگی ایجاد کنند.

کد خبر 639227

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha