سرکرده های داعش کجا پنهان شدند و گزینه های احتمالی پیش روی این گروه تروریستی کدامند؟

خبرگزاری شبستان: نیروهای عراقی مسجد بزرگ "نوری" در مرکز محله قدیمی موصل را از گروه تروریستی داعش پس گرفتند و این یعنی آنکه داعش در آستانه از دست دادن پایتخت خود در عراق و در مسیر از دست دادن مرکز اصلی خود در سوریه قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ روزنامه "رأی الیوم" در مقاله ای به قلم "عبدالباری عطوان"- نوشت: نیروهای عراقی مسجد بزرگ "نوری" در مرکز محله قدیمی موصل را از گروه تروریستی داعش پس گرفتند و این یعنی آنکه داعش در آستانه از دست دادن پایتخت خود در عراق و در مسیر از دست دادن مرکز اصلی خود در سوریه یعنی شهر "رقه" با توجه به پیشروی های ارتش سوریه قرار دارد.

دولت ادعایی موسوم به "خلافت اسلامی" که ابوبکر البغدادی در ژوئن 2014 آن را از منبر مسجد بزرگ "نوری" اعلام کرد روبه نابودی گذاشته است.

بسیاری معتقد هستند عملیات "بزرگنمائی" و "مبالغه" برای قدرت این گروه تروریستی چه از نظر نظامی و چه از نظر اقتصادی به صورت عامدانه انجام شد که ما با این اعتقاد موافقیم و ایالات متحده آمریکا را به دست داشتن در این موضوع جهت توجیه اقدامش در تشکیل ائتلاف بین المللی کذایی متهم می کنیم، همانگونه که در کذشته ارتش رژیم بعث عراق را به سلاح کشتار جمعی مسلح کرد و سپس همین موضوع را بهانه ای برای حمله به عراق و اشغال آن قرار داد.

آمریکا از طریق پنجره ای به نام "داعش" دوباره به عراق، سوریه و به طور کلی به منطقه بازگشت و به بهانه آموزش نیروهای عراقی و مبارزه با داعش بیش از 5 هزار سرباز خود را به این کشور فرستاد، در حالی که به دنبال تغییر مجدد دولت در بغداد بود.

اینجا و همزمان با انتشار اخبار شکست گسترده داعش در موصل و رقه دو سوال مهم مطرح می شود: اولی در مورد سرنوشت سرکرده های گروه تروریستی داعش و در رأس همه آنها "ابوبکر البغدادی" و دوم بر گزینه های این گروه و آینده آن تمرکز دارد.

درخصوص سوال اول می توان گفت در رابطه با ساختار فرماندهی داعش نوعی سوء برداشت وجود دارد و این یعنی آنکه کسانی که امور این گروه تروریستی را اداره می کنند، به هیچ وجه در ظاهر و علنی نبوده اند و ترجیح می دهند تا به طور کامل از صحنه اخبار به دور باشند که بیشتر آنها همان اعضاء گارد جمهوری و دستگاه های امنیتی عراق در زمان صدام هستند و طی سه سال گذشته هیچ یک از آنها به جز "ابوبکر البغدادی"-سرکرده داعش-، "ابو محمد العدنانی" –وزیر اطلاع رسانی- و "ابوعمر شیشانی" –وزیر دفاع- جلوی دوربین، صفحه تلویزیون و یا در نوارهای صوتی داعش ظاهر نشده اند.

به همین دلیل شناسایی هویت این سرکرده ها در صورت مرگشان در درگیری ها به جز "ابوبکر البغدادی" که طی سه سال گذشته چندین با خبر مرگ ویا زخمی شدن او منتشر شده، بسیار سخت است کما آنکه مکان حضور آنها همچنان مخفی است.

اما درخصوص گزینه های داعش در صورت ریشه کن شدن در مناطق تحت سیطره خود در موصل و عراق، می توان آن را در سه گزینه محدود کرد.

اول: این گروه تروریستی خود را منحل و به فروپاشی و شکست دولت "خلافت" اعتراف کند که این گزینه از نظر ما بعید است.

دوم: عناصر تروریستی و سرکرده های این گروه به نیروهای زیرزمینی در عراق و سوریه تبدیل شوند و به فعالیت سری و انجام عملیات تروریستی متوسل شوند که این گزینه از سایر گزینه محتمل تر و خطرناک تر است.

سوم: بیشتر عناصر و فرماندهان میدانی این گروه تروریستی به سمت همان ولایت هایی که چند سال پیش تأسیس شدند و با داعش بیعت کردند بازگردند؛ مانند ولایت "سینا" در مصر، "خراسان" در افغانستان"، یمن، بوکوحرام در آفریقا، "سرت" در لیبی و... .

نشانه های متعددی وجود دارد که تأکید می کند فرماندهی گروه تروریستی داعش در سایه محاصره ای که قرار گرفته و بیشتر منابع مالی خود را از دست داده است و نیز هجمه حملاتی که برای ریشه کن کردن آن متحد شده است فهمیده است که نبرد حفظ سیطره خود را خواهد باخت و اکنون بسیاری از فرماندهان میدانی آن به "ولایت" های اصلی خود بازگشته اند.

شکست داعش در موصل و رقه به معنای پایان آن نیست و چه بسا آغاز مرحله جدیدی بسیار خطرناکتر برای این گروه تروریستی باشد.

کد خبر 638657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha