خبرگزاری شبستان، سرویس مساجد و کانونهای مساجد: ماه رمضان، علاوه بر بهار قرآن، بهار مساجد نیز هست، زیرا مردم در این ماه بیش از هر زمانی، از این خانههای خدا استقبال میکنند، موضوعی که در شبهای قدر به اوج خودش میرسد، همچنین بسیاری از هیئات مذهبی، صرفا در ماه رمضان، برنامههای خود را (معمولا از نصف شب تا سحر) در مساجد برگزار می کنند، مردم در ماه رمضان با ابعاد جدیدی از مساجد روبرو می شوند؛ مساجدی که با مهربانی، پذیرای مردم در تمام ساعات روز از صبح تا سحر هستند.
خبرنگار ما موضوع استمرار رونق مساجد در ماه رمضان در طول سال را در گفتوگو با تعدادی از ائمه جماعات و روحانیون بررسی کرده که در این نوبت، مشروح نظرات حجتالاسلام حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن نادربیگی؛ امام جماعت مسجد بابالحق و تولیت حوزه علمیه مکتب الصادق (ع) میآید.
حجتالاسلام والمسلمین نادربیگی، گفت: مردم با درک نیاز به اظهار بندگی به درگاه الهی، در ماه رمضان، بیشتر به عبادت مشغول میشوند و اگر این روحیه در طول سال تداوم داشت، آنگاه حضور آنان در مساجد هم بیشتر خواهد شد.
وی افزود: مردم در ماه رمضان، بیشتر از سایر ماهها، احساس بندگی و نیاز به راز و نیاز با خداوند میکنند و اگر این باور در آنها نهادینه شود، آنگاه آنان با انگیزه و رغبت مضاعفی در طول سال با حضور در مساجد با معبودشان، سخن خواهند گفت و به اقامه نماز خواهند پرداخت، بنابراین اصل اولیه در استمرار حضور مردم در مساجد، اصلاح باورهای دینی و اعتقادی آنان است.
امام جماعت مسجد بابالحق، خاطرنشان کرد: اگر برنامههای ویژه مساجد در ماه رمضان در طول سال نیز تداوم یابند، آنگاه مردم مشارکت بیشتری در فعالیتهای مساجد خواهند داشت، این در حالی است که مردم با اطلاع از کمبود برنامههای ارزشمند و مفید در مساجد پس از ماه رمضان، حضور کمتری در این خانههای خدا دارند.
نادربیگی اضافه کرد: دست اندرکاران مساجد با اطلاع از آمادگی معنوی مردم در ماه رمضان، برنامه های خاص در این ماه تدارک می بینند؛ اگر این آمادگی در طول سال باشد، احتمالا مساجد با تدارک بیشتر، میزبان مردم خواهند بود.
وی گفت: مردم در گذشته برای تمام امورات دینی مانند حساب سال خمسی، طرح سوالات شرعی، انجام مشاورههای مذهبی، آموزش قرآن و ... در مساجد حضور مییافتند اما امروزه این موضوع با گسترش دفاتر مراجع تقلید و علما، مراکز مشاوره و مراکز و سازمانهای قرآنی، کمرنگ شده است.
حضور منظم ائمه جماعات؛ لازمه گسترش استقبال مردم از مساجد
امام جماعت مسجد بابالحق، حضور منظم ائمه جماعات را لازمه گسترش استقبال مردم از مساجد دانست و افزود: بزرگترین مشکل مساجد در شهر تهران، حضور نامنظم اکثر ائمه جماعات است، زیرا ناگزیر از اشتغال مضاعف در ادارات و سازمانهای دولتی و حکومتی هستند.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه بسیاری از مساجد تهران، امام جماعت ندارند زیرا روحانیون، مشغول فعالیت در ادارات و سازمانها هستند، خاطرنشان کرد: انگیزه و مسیر فعالیت بسیاری از روحانیون، تغییر بسیاری کرده است، در حالی که وقتی یک مبلغ دینی از شهریه امام زمان (عج) ولو به اندازه 10 هزار تومان ارتزاق میکند، موظف به انجام فعالیتهای دینی و تبلیغی است.
فعالیتهای برخی مساجد با روح مسجدی و اصالت دینی در تضاد هستند
نادربیگی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری، مبنی بر تسخیر قلوب جوانان و دوری از اصالت دادن به فعالیتهای ورزشی در مساجد، گفت: فعالیتهای برخی مساجد با روح مسجدی و اصالت دینی در تضاد است به طوری که افراد با حضور در این خانههای خدا، خود را در معرض معنویت و فضای دینی نمییابند.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که فعالیت حوزه علمیه مکتب الصادق (ع) در کنار مسجد بابالحق تهران، موجب مشارکت بیشتر مردم در برنامههای قرآنی، دینی و فرهنگی این مسجد شده است، راهاندازی حوزه علمیه در کنار دیگر مساجد نیز موجب استقبال بیشتر مردم از مساجد میشود.
نظر شما