به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از دارالقرآن علامه طباطبایی، آیت الله نوری همدانی در سومین ضیافت افطار دارالقرآن علامه طباطبایی(ره)، بر لزوم مطالعه و اهتمام به قرآن کریم تاکید کردند و اظهار داشت: حضرت علی(ع) در بخش های مختلف نهج البلاغه از عظمت قرآن سخن گفته و مطالبی بیان داشته اند.
ایشان با اشاره به اینکه مرحوم علامه طباطبایی از عظمت خاصی برخوردار بود، تصریح کرد: بنده توفیق حضور 5 ساله در درس تفسیر و اسفار ایشان را داشتم؛ بسیار لازم است که ما نسبت به ثمره زحمات بسیار وسیع ایشان در المیزان توجه بیشتری داشته باشیم.
معظم له در ادامه به ویژگی های اخلاقی علامه طباطبایی اشاره داشت و گفت: ایشان دارای تواضع، زهد و تقوا بود؛ این عالم ربانی با این که در فلسفه استاد بسیار متبحری بود، اما قرآن را بر اساس آیات قرآن و فرهنگ اهل بیت(ع) تفسیر کردند.
این مرجع تقلید با بیان این که علامه طباطبایی یکی از نوادر و نوابغ روزگار بود، افزودند: ایشان توانست تفسیری بنویسد که تاکنون در سطح آن نوشته نشده؛ المیزان ابتکارات و مزایای بسیاری دارد و همچون دایرة المعارف، در هر موضوعی تمام ابعاد مربوط به آن موضوع را ذکر کرده است.
آیت الله نوری همدانی با بیان این که علامه طباطبایی از نظر اقتصادی در مضیقه قرار داشت و سال ها در منزل استیجاری زندگی می کرد، افزود: ایشان از اساتید شاگردپرور حوزه بود و توجه بسیاری به شاگردان داشتند.
ایشان تصریح کرد: خداوند به مرحوم علامه طباطبایی شایستگی و ویژگی خاصی اعطا کرده بود که علاوه بر شناخت آیات، مفاهیم و مضامین آیات قرآنی را با دلیل و وجه مناسبی ذکر می کرد و این یکی از مهارت های خاص ایشان بود.
معظم له با بیان اینکه تاکنون تفسیری به گسترش و بسط مباحث المیزان نوشته نشده، افزود: به تفسیر المیزان باید توجه بسیاری داشت، زیرا مطالب بسیاری دارد که باید از آن بیاموزیم؛ علما، فضلا و محققین حوزه به این موضوعات توجه کنند و ان شاء الله این راه باید تداوم داشته باشد.
این مرجع تقلید افزود: علامه طباطبایی در تفسیر المیزان می فرماید مسئله "تبری از کفار" بیش از سایر موضوعات اجتماعی و مسئله «ربا» بیش از سایر موضوعات اقتصادی مورد تاکید قرآن واقع شده است.
آیت الله نوری همدانی تصریح کرد: قرآن تاکید بسیاری به مسلمانان بر لزوم مسئله تبری از کفار و عدم سلطه پذیری از سلطه گران و مستکبران دارد، اما متاسفانه خلاف این مسئله واقع شده و پیروی از غرب مفاسد زیادی در جهان اسلام بوجود آورد.
وی با اشاره به اینکه هفت آیه قرآن به وضوح تحریم ربا را ثابت مى كند، گفت: خداوند در مسائل اقتصادی به هیچ موضوعی به اندازه ربا انتقاد نکرده است؛ متاسفانه ربا در عالم اسلام وجود پیدا کرد و یکی از مضرات مهم پایه اقتصاد جامعه است.
آیت الله نوری همدانی در بخشی از سخنان خود با تجلیل از شخصیت مبارز و انقلابی آیت الله کاشانی، گفت: ایشان از قهرمانان و مبارزان فعال بود و موجب فرار شاه از کشور شد و بعد خود آمریکایی ها، شاه را به کشور برگرداندند و امروز دشمنان تلاش در خلط مباحث دارند که باید هوشیار باشیم.
وی همچنین به مصاحبه حسنین هیکل با امام خمینی(ره) در نوفل لوشاتو اشاره کرد و افزود: حسنین هیکل از امام راحل پرسید شاه سال 1332 هم از ایران رفت، اما او را برگرداندند، آیا شما فکری برای این مسئله کرده اید، امام خمینی(ره) پاسخ دادند آیت الله کاشانی با این که قهرمان، مبارز و شجاع بود، اما آنچه مطرح کردند صنعت نفت بود که باید از تصرف انگلیس خارج شود، اما ما اسلام را مطرح کردیم و می خواهیم قرآن و اسلام را به صحنه بیاوریم.
وی تصریح کرد: مرحوم آیت الله کاشانی مقام بالایی داشت اما مرجع نبود، مسئله مرجعیت خیلی مهم است، مردم با این نظر به کلام مرجعیت نگاه می کنند که آنچه مراجع می گویند همان صدایی است که در جنگ بدر و حنین و در مقابل ناکثین، قاسطین و مارقین شنیده شد.
این مرجع تقلید در پایان با اشاره به اینکه شهید مدرس در دوران خود یک نابغه و از عالمان جامع الشرایط بوده است، تصریح کرد: جمله مشهور « دیانت ما عین سیاست ماست، سیاست ما عین دیانت ماست،» از این شهید بزرگوار به یادگار مانده است.
نظر شما