چگونه انسان از زندان نفس نجات می یابد؟

خبرگزاری شبستان: هيچ‏گاه انسانى را كه اسير هفتاد نفر است و در زنجير گرفتار، نمى ‏توان با يك كلمه ‏ «بيا برويم» نجات داد.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، در کانال تلگرامی بی نهایت (@bayenatt110) براساس بیانات و کتب مرحوم استاد علی صفایی حائری آمده است:

 

بشر اسير نيروهايى است كه او را به خود مى ‏كشند و در خود فرو مى ‏برند:

1- غريزه ها و ميل ها او را آزاد نمى ‏گذارند. حب نفس، حب دنيا، حب لذت، حب شهرت و ساير غريزه ‏ها در او حكومت دارند و او را به هر طرف مى ‏كشند.

2- حرف‏هاى مردم او را از تعالى باز مى ‏دارند و نياز به مقبوليت، نياز به تعريف، او را دهن ‏بين خلق مى ‏سازد و او نيز همان را نشان مى ‏دهد كه مردم مى خواهند و مردم مى ‏گويند.

3- جلوه ‏هاى دنيا و زينت هاى آن، چشم او را پر مى ‏كنند و دل او را به دنبال مى ‏كشند و ما ديده ‏ايم كه چه جنايت ها و يا چه فداكارى هايى به خاطر جلوه هاى دنيا و حرف‏هاى خلق رخ داده است.

4- از اين گذشته بشر گرفتار دشمنى است كه هيچ‏گاه او را رها نمى ‏كند و او را گرفتار و پابند مى ‏سازد. اين دشمن، اين شيطان نقطه ‏هاى ضعف او را مورد حمله قرار مى ‏دهد و او را از دو طريق بيچاره مى ‏كند:

الف) نفس او و هوس‏هاى او را تحريك مى ‏كند، وسوسه مى كند، اغوا مى كند.

ب) جلوه ‏هاى دنيا را زينت مى ‏بخشد و هيچ ‏ ها را آن‏قدر بزرگ مى ‏كند كه انسان را به بند مى ‏كشد و به زنجير می ‏ اندازد.

 

آيا اين بشرِ گرفتار و به اسارت رفته را مى ‏توان با چند جمله پند و اندرز، آزاد كرد و از كشش غريزه ها و هوس‏ها و حرف ‏ها و جلوه ‏ها رهايى داد؟

اين آرزويى بيش نيست، هيچ‏گاه انسانى را كه اسير هفتاد نفر است و در زنجير گرفتار، نمى ‏توان با يك كلمه ‏ «بيا برويم» نجات داد.

براى آزادى از اسارت‏ها، هوس‏ها، حرف‏ها، جلوه‏ ها و تعصب و تقليد و تلقين و عادت عواملى است و فهرست  عوامل آزادی  از اين قرار است:

كنجكاوى، حقيقت ‏طلبى، شخصيت انسان، شناخت عظمت انسان، شناخت وسعت هستى و شناخت عظمت اللَّه...

کد خبر 637585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha