آیتالله غیاثالدین محمدی، امام جمعه استان همدان مسجد طراز اسلامی را مسجدی دانست که جوابگوی همه نیازهای مسلمانان باشد و به خبرنگار شبستان گفت: همچنان که مسجدالنبی(ص) در زمان رسول (ص) مکان آموزش، قضاوت، دادرسی و یادگیری علوم مختلف دینی و الهی بود امروز نیز باید تلاش کنیم تا به چنین جایگاهی در مساجد دست یابیم.
وی افزود: مسجد طراز اسلامی امکان احیای کارکردهای مختلف را فراهم می کند و در فرهنگسازی و نهادینه کردن ارزشها و ایجاد سرگرمیهای اسلامی و کارآمد نقش سازند و کلیدی دارد.
آیتالله محمدی با اشاره به شاخصههای مسجدالنبی (ص) در زمان پیامبر (ص) یادآور شد: یکی از مهمترین شاخصههای مسجدالرسول (ص) بهره مندی همه مسلمانان از کارکردهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و آموزشی آن زمان بود. در صدر اسلام مساجد با کارکردهای متفاوت با حداقل هزینه با توجه به شرایط دشوار و سخت اقتصادی آن زمان ساخته می شد.
وی ادامه داد: رسول خدا (ص) در حقیقت مجتمع فرهنگی و عبادی آموزشی را بنا کرد که مسلمانان بتوانند از آن بهرهبرداری کنند، مسجدالنبی (ص) مکان آموزش مبانی احکام و قرآن، پادگان نظامی، مدرسه، درمانگاه، محل قضاوت و عدالت، بهداشت، انفاق و در یک کلمه مقر حکومت اسلامی قلمداد میشد.
امام جمعه استان همدان با اشاره به این نکته که در حال حاضر جامعه اسلامی سخت نیازمند طراحی مساجدی چندمنظوره است، بیان کرد: همچنانکه در زمان رسول خدا (ص) مساجد با ویژگیهای خاص و برای اداره امور مسلمین ساخته میشد، در حال حاضر نیز باید مساجدی چندمنظوره برای آموزش، برگزاری مراسم مختلف در اعیاد و عزاداریها ساخته شود.
وی ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر هر روز هزینه میکنیم و مراکز مختلف فرهنگی و هنری و مجتمعهای مختلف میسازیم در حالی که اگر مدیریت کنیم، میتوانیم در جوار مساجد مکانهای مختلف را راه اندازی کنیم و چون مسجد مکانی برای حضور همه اقشار اجتماعی است و با کمک خیرین و مشارکت عمومی مردم ساخته میشود بهترین مکان برای ساخت مجتمعهای فرهنگی و بهرهبرداری اقشار مختلف جامعه از آن است.
به گفته آیتالله محمدی مسجد طراز اسلامی باید مسجدی باشد که برای همه افراد حتی نابینایان، ناشنوایان و معلولان جسمی برنامه داشته باشد و یک افراد نابینا و معلول نیز بتواند به راحتی در هر ساعت شبانهروز در مسجد حضور پیدا کند و از امکانات آن بهره مند شود.
وی توجه به معماری اسلامی و رعایت اصول معماری اسلامی ایرانی در ساخت مساجد و احداث بنای مسجد در منطقه سوقالجیشی در هر منطقه را لازم برشمرد و گفت: مسجد باید در مرکز و قلب شهر احداث شود تا مردم به راحتی بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
امام جمعه استان همدان مساجد معتقد است جهان اسلام باید به گونهای تعامل و ارتباط داشته باشند که بتوانند آگاهی و وحدت مسلمانان را ارتقا بخشند و به افزایش بیداری اسلامی کمک کنند و این مسئله مهم بهترین مولفه یک مسجد طراز اسلامی است.
وی مسجد را مکان حضور علمای اسلام از صدر اسلام تاکنون برشمرد و یادآور شد: بوعلی سینا، سیدجمالالدین اسدآبادی، شهید بهشتی، رجایی و باهنر همه پرورشیافتگان مسجد هستند پس همواره باید به این مکان تربیت نخبگان مسجدی توجه خاص کرد و مساجدی با هویت و ماهیت اسلامی بنا و برای تجلی ارزشها و روح معنوی تلاش کرد.
پایان پیام/
نظر شما