به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد حسین عبداللهی مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی شامگاه (۳۱ خرداد) در همایش مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد مشهد که با ضیافت افطار همراه بود ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان گفت: ما تکالیف و وظایفی داریم که باید در جهت تحقق آنها تلاش کنیم و اگر این وظایفی که برای کانون فرهنگی هنری مسجد ترسیم شده محقق نشود نمی توان گفت که در حال حرکت به جلو هستیم.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر همه تاکیدات بر مدیریت جهادی است، اظهار داشت: یک مدیر کانون فرهنگی هنری مسجد و فعال فرهنگی باید یک مدیر جهادی باشد که جدیت در کار، صداقت و امانتداری، اهل مشارکت بودن و کمک به دیگران، نظارت بر فعالیت های خویش، دانستن اصول و سیاست های ستاد عالی کانون های مساجد و داشتن تبعیت سازمانی از ویژگیهای این مدیر جهادی است.
عبداللهی با اشاره به اینکه در برخی موارد تکلیف ما است که به شما کمک کنیم و در برخی موارد هم تکلیف شما است که ما را یاری نمایید، افزود: طبق اعلام مقام معظم رهبری امسال سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شده که برای تحقق این شعار باید در مساجد و کانون های فرهنگی هنری برنامه ریزی انجام دهیم و حداقل ترین کار برای تحقق این شعار استفاده از منبر مسجد برای آگاهی بخشی به مردم است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی با طرح این سوال که پیشنهاد شما برای دبیرخانه کانون های مساجد استان و ستاد عالی در جهت تحقق شعار سال چیست، ادامه داد:در بند ج ماده ۹۵ برنامه ششم توسعه ما مکلف شده ایم که تا پایان این برنامه تمامی مساجد کشور و مساجد روستاهای بالای ۱۰۰۰ نفر جمعیت را به کانون فرهنگی هنری مجهز کنیم و در این راستا مدیران کانون ها به مساجدی که کانون ندارند اطلاع رسانی کنند تا هر چه سریعتر کانون فرهنگی هنری تاسیس کنند.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس تکلیفی که برنامه ششسم توسعه به ما محول کرده باید تا پایان سال جاری ۵۰۰ کانون فرهنگی هنری مسجد در استان تاسیس شود، بیان کرد:در سال جاری آمادگی داریم تا از طرح های ابتکاری کانون ها در حوزه مسجد شامل اختراع، ابتکار، طرح تربیتی، تولید انیمیشن، نرم افزار قرآنی، نرم افزار آموزشی و هر نوع تولیدات فاخر و طرح های موفق حمایت کنیم.
عبداللهی با اشاره به اینکه متاسفانه اعتبارات محدود است و در چند سال اخیر فقط افزایش کلی داشته است، گفت:برای تاسیس هر کانون فرهنگی هنری مبلغ یک میلیون و صد هزار تومان پرداخت می شود ولی مدیران کانون ها برای تامین اعتبار فعالیت های خود علاوه بر حمایت های دبیرخانه استان باید سعی کنند از دیگر منابع هم اعتبار مورد نیاز خود را تامین کنند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی با تاکید بر اینکه در کانون های فرهنگی هنری مساجد نباید به سلیقه و تشخیص خودمان کار کنیم، افزود:مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد باید به موضوعات مهمی که از نگاه دبیرخانه کانون های مساجد استان، ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد و شورای فرهنگ عمومی بیان می شود فعالیت های خود را ساماندهی نمایند.
وی با اشاره به اینکه پرداختن به آسیب های اجتماعی، سبک زندگی، کار آفرینی، مسجد طراز اسلامی، مهدویت، خانواده و تلاش برای تحقق شعار سال در کانون های مساجد از مهمترین خواسته های دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان است، ادامه داد: باید به مفاهیم و واژه های اسلامی مانند غدیر و اربعین که کمتر به آن پرداخته شده توجه ویژه ای کنیم.
عبداللهی با بیان اینکه در استان بیش از ۱۷۰۰ کانون وجود دارد که اگر در دهه کرامت این تعداد کانون ۱۷۰۰ فعالیت جدی و فاخر انجام بدهد کار بزرگی رقم خورده است، اظهار داشت: همانطور که در حوزه فعالیت های نظامی به خصوص صنعت موشکی شگفتی ساز شده ایم، فعالیت های مساجد، کانون های فرهنگی هنری مساجد و پایگاههای بسیج هم در عرصه فرهنگی باید شگفتی ساز شوند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان با اشاره به اینکه در سال جاری خراسان رضوی میزبان مسابقات کشوری مدهامتان است، افزود: هر کانون فرهنگی هنری باید رابط خواهران داشته باشد چون بخشی از مخاطبان، در کانون های فرهنگی هنری خواهران هستند و مدیریت کلی حوزه خواهران هم با مدیر کانون فرهنگی هنری مسجد است.
وی برگزاری جلسات ماهانه مدیران کانون ها را دارای برکات بسیاری دانست و به برگزاری جلسات منطقه ای و شورای مشورتی تاکید کرد و ادامه داد: کانون هایی وجود دارند که فعالیت های فاخری مانند تولید انیمیشن، فیلم کوتاه، هنرهای تجسمی و غیره انجام می دهند که در کشور کم نظیر است و این یعنی اینکه استعدادهای درخشانی در کانون های فرهنگی هنری مساجد وجود دارد که باید آنها را فعال نماییم.
عبداللهی با ابراز امیدواری از اینکه روزی برسد که تمامی کانون های مساجد استان در اجرای برنامه های غنی سازی اوقات فراغت جدی شوند، اظهار داشت:پایگاههای ویژه اوقات فراغت راه اندازی شده و باید برنامه هایی متناسب با شرکت کنندگان در آنجا تعریف شود البته طرح قرآنی ۱۴۵۱ هم اکنون فعال است و بعد از ماه مبارک رمضان هم با محوریت سوره واقعه ادامه پیدا خواهد نمود.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی با تاکید بر اینکه در نمایشگاه اندیشه های آسمانی باید طرح های موفق کانونی که قابلیت اجرا دارد را بر اساس اصولی خاص ارائه دهید، افزود: خبرگزاری شبستان ظرفیت خوبی است که در اختیار کانون های مساجد قرار دارد که باید تلاش کنیم با انعکاس فعالیت های کانونی مردم را با دستاوردهای کانون های فرهنگی هنری مساجد بیشتر آشنا نماییم.
نظر شما