به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از اداره روابط عمومي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، کتاب حاضر که شامل مجموعه مقالاتی است که به مناسبت همایش قرآن و معرفتشناسی فراهم آمده است. این اثر شامل بیست و دو مقاله است و این مقالات بر حسب عناوینی که د فصول آمده اند از یکدیگر تفکیک شده اند:
فصل اول از امکان و اقسام معرفت در قرآن مشتمل و شامل دو مقاله: امکان معرفت از دیدگاه قرآن کریم- اقسام معرفت در قرآن کریم میباشد.
فصل دوم از تعریف و منطق در قرآن سخن میگوید و چهار مقاله: تعریف در قرآن کریم - منطق در قرآن –ارزشسنجی معرفتی در قرآن کریم - دستگاه منطقی قرآن کریم را شامل میشود.
فصل سوم از ابزار معرفت در قرآن سخن میگوید و از هفت مقاله:عقل در قرآن - الگوی تفکر قرآنی بر اساس معناشناسی هم زمانی - بررسی جایگاه معرفتشناختی حس از دیدگاه قرآن - خیال ابزار معرفت - بررسی جایگاه معرفت شناختی قلب از دیدگاه قرآن - کارکردوری معرفتشناختی فطرت در هندسه معرفتی دین - رابطه فطرت و معرفت از نگاه قرآن حکایت دارد.
فصل چهارم از هرمنوتیک و زبانشناسی سخن میگوید و به پنج مقاله: - شخصیتبخشی در قرآن –استعارهها در قرآن با تاکید بر رویکرد زبانشناسی شناختی -رویکردی تطبیقی به هرمنوتیک و تفسیر قرآن -بررسی و تحلیل نظریه روح معنا در تفسیر متشابهات قرآن –تاریخمندی معرفت میپردازد.
فصل پنجم از علم و مابعدالطبیعه سخن میگوید و بر دو مقاله: - نظریهپردازیهای علمی قرآن - قرآن و مابعدالطبیعه نظریههای علمی درباره طبیعت مشتمل میباشد.
فصل ششم از معرفتدینی و نقد نسبیگرایی سخن میگوید و شامل دو مقاله: - معرفتدینی و معیار آن - نقد نسبیگرایی معرفتی از منظر قرآن است.
چاپ دوم كتاب "قرآن و معرفتشناسی" اثر حجت الاسلام و المسلمین دکتر علیرضا قائمینیا، توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عرضه گردیده است.
نظر شما