راهِ بردن سوغاتی های رمضان برای همه ایام سال

خبرگزاری شبستان: اولین عملکرد ما در حفظ دستاوردهای عرفانی ماه رمضان آن است که یادگارهای رفتاری این ماه را با خود به ماه های دیگر سال ببریم. این سبب می شود تا یافته های معنوی ماه مبارک رمضان در زندگی و وجود ما حفظ شود.

حجت الاسلام حمیدرضا مظاهری سیف، رئیس موسسه بهداشت معنوی در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، در پاسخ به پرسشی در مورد راهکارهای حفظ دستاوردهای عرفانی ماه مبارک رمضان بعد از این ایام و در طول سال اظهار کرد: چندین عملکرد وجود دارد که ما بتوانیم دریافت های ارزشمندی که در ماه مبارک رمضان کسب کرده ایم را بعد از این ایام نیز حفظ کنیم و ادامه دهیم.

 

وی ادامه داد: اولین کار این است که یادگارهای رفتاری را بعد از ماه مبارک رمضان همراه خود ببریم، مثلا افراد سعی می کنند در ماه رمضان هر روز مقداری قرآن بخوانند، این رفتار و عادت نیکویی است که در طول سی روز انجام شده است، بعد از ماه رمضان می توانیم این رویکرد را ادامه دهیم و روزی یک صفحه قرآن بخوانیم.

 

مظاهری سیف تصریح کرد: یکی از عادت های ماه مبارک رمضان این است که افراد سحرها از خواب بر می خیزند. این سحرخیزی را می توان بعد از ماه مبارک حفظ کرد یعنی افراد تا 10 دقیقه یا یک ربع قبل از اذان صبح بیدار شوند، دعا و مناجاتی با حضرت حق داشته باشند و نماز شب را ولو به یک رکعت بخوانند. بنابراین، اولین عملکرد ما در حفظ دستاوردهای عرفانی ماه رمضان آن است که یادگارهای رفتاری این ماه را با خود به ماه های دیگر سال ببریم. این سبب می شود تا یافته های معنوی ماه مبارک رمضان در زندگی و وجود ما حفظ شود.

 

این پژوهشگر تصریح کرد: دومین عملکرد آن است که ردپای ماه رمضان را در جان و دل خودمان حفظ کنیم و با توجه به خدا و با یاد او، فراتر از آنچه که در ظاهر رفتاری انجام می دهیم در دنیای درونی قلب مان نیز یاد خدا را زنده کنیم و در رفت و آمد و زمان هایی که مشغول کار هستیم یاد خدا باشیم و به خود یقین دهیم که من همان هستم که سی روز در رمضان روزه گرفتم، شب های قدر را مناجات کردم و ... . این یاداوری و این ارتباط با خدا و زنده نگه داشتن یاد او سبب می شود تا در لایه های عمیق تر وجود خودمان اثر ماه مبارک رمضان را حفظ کنیم و در طول سال به همراه داشته باشیم.

 

رئیس موسسه بهداشت معنوی تاکید کرد: اما سومین کار که از دو مورد قبل مهم تر است، دعا کردن و خواستن از خداست که اثر ماه رمضان را در طول سال برای ما پایدار کند، این طلب و خواستن از خداوند بسیار اثرگذار است. در ماه مبارک از خدا بخواهیم که در طول سال و سایر ماه ها، حس حضور در محضر خدا و گرمای ارتباط با حضرت اش در دل مان حفظ شود.

 

وی در ادامه در مورد حفظ اراده قوی حاصله در ماه رمضان در سایر ایام سال اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان صد درصد اراده  خودمان را توانمند کرده ایم. با مخالفت هایی که با تمایلات طبیعی مان داشته ایم برنامه زندگی را زیر و روز کرده ایم. در فصل گرما روزه گرفته ایم و ساعات طولانی را غذا نخوردیم و نیاشامیدیم. این رویکرد در حالت طبیعی برای یک انسان بسیار سخت است ولی ماه رمضان به برکت روزه داری انجام می شود و همین گرفتن روزه نشان از اراده دارد. وقتی این تمرینات و پرهیزها را در طول سال ادامه دهیم تبدیل به اراده می شود. اراده کردن مثل هر تمرین دیگری با قدم های کوچک و سبک آغاز می شود.

 

مظاهری سیف در  بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ماه رمضان ماه خاص و متفاوتی است و برکات ماه مبارک در  سایر ایام سال نیست، خاطرنشان کرد: ماه های پرفضیلتی چون رجب و شعبان را داریم که در واقع مقدمه ای برای آماده شدن برای ورود به ماه مبارک رمضان محسوب می شوند. هیچ ماهی قابل مقایسه با ماه رمضان نیست لذا وارد شدن به این ماه نیازمند آمادگی و استقبال است و خروج از این ماه نیز با بدرقه و وداع همراه است از این نظر است که در پایان ماه مبارک دعای وداع را می خوانیم.

 

 

کد خبر 637077

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha