به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، طنین حلواچی، سیلم اونال، مدد شیر و علی جوشگون، هنرمندان عضو اتحادیه عکاسان استانبول، اردیبهشت ماه امسال به منظور عكاسي از شهرهای اصفهان، شیراز، یزد، کاشان و تهران، به ایران مسافرت كردند. اين هنرمندان پس از بازگشت به كشورشان، اقدام به پرپایي نمایشگاهی از آثار ثبت شده خود از طبيعت، جامعه و شهرهاي ايران كردند.
اين نمايشگاه با حضور جمعی از علاقمندان و اعضای اتحادیه عکاسی و همچنين عبدالرضا راشد، وابسته فرهنگي ايران در یکی از گالریهای شهر استانبول برپا شد.
در مراسم افتتاحيه این نمایشگاه طنین قهوهچی، سرپرست گروه عكاسان تركيهاي در سفر به ايران، با تمجید از كشورمان گفت: پيش از رفتن به ایران و به دليل تبلیغات منفی از لحاظ امنیت و مشکلات دیگر، بسیار مردد بودیم؛ ولي بعد از ملاقات با وابسته فرهنگی ایران در استانبول، عزممان جزم شد و بار سفر بستیم و برای سفر 15 روزه به چند شهر ایران که در واقع قلب اين كشور هستند، مسافرت كرديم. اين سفر هم با هدف تصویربرداری از انسانها و اماکن در مناطق روستایي و سنتی بود.
وي افزود: ایران، مردمانی بسیار خونگرم و میهماننوازی دارد و ما در طول این سفر این خصوصیت ایرانیان را بسیار تجربه کردیم. گاهي در مناطق روستایي افراد ما را به خانههای خویش دعوت کرده و پذیرایی میكردند. از نظر امنیت هم باید بگویم كه فوقالعاده بود. مردم تا پاسی از نیمه شب در کوچهها بدون هیچ مشکل و مانعی تردد دارد و نكته عجیب، حضور زنان و دختران در کوی و برزن بود.
سلیم اونال، یکی دیگر از اعضای اين گروه هم در سخنانش به پیشرفتهای ایران در ابعاد گوناگون اشاره كرد و گفت: کشور ایران بسیار زیبا و دیدنی است و در این چند سال هم پیشرفتهای شهری و روستایی بسياري داشته است.
وي همچنین به حضور زنان در جایگاههای اجتماعی ايران اشاره و بيان كرد: زنان و دختران بر خلاف آنچه بیگانگان تبلیغ ميكنند، در صحنههای مختلف حضور پررنگی دارند.
در ادامه عبدالرضا راشد، وابسته فرهنگي ايران در استانبول با بيان سخناني، اظهار كرد: هنرمندان در هر کشور افراد تأثیرگذار و به عنوان گروه مرجع به شمار میآیند و آنچه در قاب هنری افراد ارايه میشود، برداشتهای متفاوت و ماهرانه آنان است که افراد عادی توانایی درک آن را ندارند و به همین دليل گروه مرجع شناخته میشوند.
وي در ادامه به خاطره ديدار خود با عکاسان اين گروه قبل از اعزام به ایران پرداخت و افزود: دوستان نگرانیهای زیادی برای سفر به کشور ایران را داشتندكه الحمدلله امروز خط بطلانی بر همه آنها کشیدند و اعتراف دارند كه جمهوری اسلامی ایران بسیار امن و متفاوتتر از آنچه تبلیغ میشود، هست.
وابسته فرهنگی کشورمان سپس پیشرفتهای ایران در طول 38 سال گذشته را مورد تأكيد قرار داد و در اين باره گفت: همه این دستاوردها در فضای تحریم غربیها اتفاق افتاده است. البته ما سر جنگ و تنش با هیچ کشوری نداریم و امروز با همه کشورهای دنیا ارتباط داریم و اگر با آمریکاییها مشکلی هست؛ اولاً با مردم این کشور نبوده و ثانیاً ایستادگی ما در مقابل زورگویی آنان هست.
راشد در پایان به ارتباط خوب دو کشور ایران و ترکیه هم اشاره و بر نقش هنرمندان برای تقویت ارتباطات مردمی تأکید كرد و از همه هنرمندان برای سفر به جمهوری اسلامی ایران دعوت به عمل آورد و گفت: نمایندگی فرهنگی جمهوی اسلامی ایران در استانبول آماده همهگونه مساعدت برای تسهیل سفر عکاسان به ایران است و البته دعوت میشود با موضوع پیشرفت و آبادانی در ایران هم دوستان تصویربرداری داشته باشند.
نظر شما