مراجعه بیش از ۲ هزار نفر داوطلب اهدای خون در کردستان

خبرگزاری شبستان: مدیرکل انتقال خون کردستان از حضور چشمگیر مردم استان در پایگاه های انتقال خون در ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: از ابتدای این ماه مبارک تا کنون ۲ هزار و ۲۹ نفر داوطلب اهدای خون به مراکز انتقال خون استان کردستان مراجعه کرده اند.

محمد سعید کریمیان، مدیر کل انتقال خون کردستان همراهی اهداکنندگان نوع دوست را در رمضان امسال چشمگیر خواند و به خبرنگار خبرگزاری شبستان در سنندج اظهار کرد: با همدلی و همراهی اهداکنندگان خون این اداره کل تمامی درخواست های مراکز درمانی را پاسخگو بوده است و ذخایر انتقال خون کردستان نیز در حد مطلوب است و هم اکنون تا 9 روز دیگر نیز ذخیره خون داریم.

 

وی با بیان اینکه  از ابتدای این ماه مبارک تا کنون ۲ هزار و ۲۹ نفر داوطلب اهدای خون به مراکز انتقال خون استان کردستان مراجعه کرده اند، ادامه داد: از این تعداد مراجعه کننده هزار و 344 واحد خون جمع آوری شده است.

 

کریمیان افزود: اهداکنندگان خون سرمایه هایی اجتماعی هستند که داوطلبانه و یا با فراخوان سازمان در زمینه تامین گروه های خونی خاص در کمترین زمان ممکن و در کلیه ساعات و روزهای سال به کمک بیماران می شتابند.

 

مدیر کل انتقال خون کردستان همچنین به جذب 440 نفر اهداکننده داوطلب بار اول در رمضان امسال اشاره کرد و اظهار داشت: حضور داوطلبانی که برای اولین بار در انتقال خون حضور می یابند به ویژه اگر از میان جوانان استان باشند قوت قلب بیماران و تضمین کننده تامین همیشگی نیازهای مراکز درمانی به فرآورده های خون تا چند ده سال آینده است.

 

کریمیان ضمن تقدیر از مردم نوع دوست شهرستان های بیجار، قروه و شهر سریش آباد به جهت حضور در محل تیم های سیار اهدای خون در شب های قدر امسال نیز گفت: در این شهرستان ها در سه شب قدر ماه رمضان امسال مجموعا 360 داوطلب اهدای خون مراجعه داشتند که 236 واحد خون کامل از ایشان دریافت شد.

 

مدیرکل انتقال خون کردستان در خصوص آمار اهدای خون از آغاز سال جاری تا کنون نیز گفت: از آغاز امسال تا کنون هشت هزار و 720 داوطلب اهدای خون به مراکز انتقال خون استان، هشت هزار و 981 مراجعه را ثبت کرده اند که از این میزان 6 هزار و 159 مراجعه به اهدای خون کامل ختم شده است.

 

وی ادامه داد: از تعداد خون های کامل دریافت شده امسال 381 واحد اهدایی بانوان اهداکننده و پنج 778 واحد نیز سهم آقایان بوده است و این آمار هرچند اهدای خون بانوان را در حدود 6.5 درصد و بالاتر از میانگین کشوری نشان می دهد اما این رقم پایین است و همت مضاعف و همراهی بیشتر بانوان استان که نیمی از جامعه استان و طبیعتاً نیمی از بیماران مصرف کننده خون را تشکیل می دهند را می طلبد.

 

او تلاش برای استمرار اهدای خون را از تاکیدات ویژه سازمان جهانی بهداشت خواند و گفت: سازمان انتقال خون برنامه های ویژه ای را برای تبدیل اهداکنندگان بار اول به مستمر در حال اجرا دارد و در چند ماه اخیر اهدای خون مستمر در کردستان رشد بی نظیری داشته است.

 

وی در پایان از کلیه اهداکنندگان خون درخواست کرد به دلیل اینکه عمر برخی فرآورده های خون نظیر پلاکت کوتاه است همواره برنامه اهدای خون را در تقویم زندگی اجتماعی خود قرار دهند و فراموش نکنند که خون و فرآورده های آن جایگزینی در علوم پزشکی ندارد و تنها با همدلی و نوع دوستی است که می توان نیاز بیماران را تامین کرد و سلامت را به آنها بازگرداند.

کد خبر 636963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha