حجت الاسلام محمدعلی مظفری، کارشناس فرهنگی ستاداقامه نماز استان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان یکی از مشکلات جامعه را همسان نبودن آگاهی ها و باورهای دینی با احساسات دینی ذکر کرد و عوامل مختلفی را در این زمینه دخیل دانست و گفت: کم کاری های فردی، جوسازی های دشمنان، ابزارهای مختلف گمراه کننده و مسئولیت پذیر نبودن مسئولان از این دست از عوامل است.
دوگانگی در قول و عمل مسئولان، برای عموم شکننده است
وی با بیان اینکه بعضی از مسئولین نه تنها مسئولیت پذیر نیستند بلکه انحراف هم دارند، بیان داشت: آنان، آموزه های دینی را کار شخصی می بینید و دین را از سیاست جدا و امری فردی تلقی می کنند؛ حال اینکه دین هم متولی دنیا و هم آخرت انسان است.
کارشناس فرهنگی ستاداقامه نماز استان کرمان ادامه داد: از سوی دیگر {بعضی از}مجموعه های دینی و فرهنگی و شخصیت های مذهبی جاذبه لازم را، مسجد نماز شکوهمند و آرامش بخش و مدیریت مسجد برخورد درستی ندارد و این وضعیت برای کسی که می خواهد پا در فضای بهشت دنیا-مسجد-بگذارد مطلوب نیست.
وی یکی دیگر از موانع سخت و سنگین را دوگانگی در قول و عمل مدیران، مسئولین، مبلغین اعم از روحانی، معلم هنرمند و... دانست که مردم آن را به حساب حکومت می گذارند و برای آنان شکننده است؛ افزود: دین مجموعه ای بهم پیوسته است و مسلمانی جاذبه دارد که پرکار، منظم، متواضع، دشمن ستیز باشد اما اگر در برابر دشمن انفعال باشد جاذبه دینِ به نمایش گذشته را کم می کند.
اسلام، نماز را در همه شئون زندگی از تولد تا مرگ جای داده است
حجت الاسلام مظفری با بیان اینکه فضای مجازی و... شرایط تازه ای ایجاد کرده که فرهنگ بی در و پیکر شده و شرایط تأثیرگذاری خانواده بر فرزندان کمتر، تصریح کرد: این در حالی است که خانواده در فرهنگ ما جایگاه دارد و باید کار منظم و مستمر درباره نماز صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه اسلام طراحی های خیلی خوبی برای خانواده انجام داده از جمله اینکه دستور داده به بی نمازها همسر ندهید زیرا این تصمیم گیری برای آینده است و یا نماز شب زفاف توصیه شده تا پیوند با نماز باشد و یا اینکه بر گوش راست و چپ فرزند اذان و اقامه گفته شود؛ خاطرنشان کرد: حتی در زمان ممات نیز باید نماز میت خوانده شود و اینها یعنی نماز در همه شئون زندگی حضور دارد.
کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان کرمان با تأکید بر اینکه فرزندان در کودکی بیشترین تأثیر را از خانواده دارند و قبل از آموزش گفتاری، فرزند پایبندی دینی خانواده را می فهمد و حس می کند، اظهار داشت: رفتار دینی متأثر از نماز است و رزق حلال در اهتمام به نماز خیلی کمک می کند.
اذان و اقامه یک دور معارف دینی است
وی با بیان اینکه اذان و اقامه یک دور معارف دینی و اذان یک رسانه اسلامی کارآمد است و از دورانی که هیچ رسانه ای نبوده، وجود داشته است؛ بیان داشت: تأکید زیاد بر اقامه نماز به جماعت و در یک مکان مشخص به نام مسجد به این معنا است که اسلام می خواهد نماز در صحنه زندگی مردم حضور منظم و تأثیرگذار داشته باشد نه حاشیه ای؛ نماز باید چنین جایگاهی داشته باشد و در این راستا باید فرهنگسازی کرد.
حجت الاسلام مظفری با اشاره به اینکه اجلاس های سالانه نماز در حقیقت این فریضه را در صحنه تبلیغ و به فراگیری و فرهنگسازی آن کمک می کند، گفت: بُعد تبلیغی و فرهنگسازی آن بیشتر است گرچه از جهت علمی هم کارکرد دارد و این عَلَم باید برافراشته باشد.
وی وضعیت فعلی نماز در جامعه را ضعیف توصیف کرد و با بیان اینکه نماز عمیق و باشکوه و اثرگذار ضعیف است و در حد قابل قبول نیست؛ اظهار داشت: نماز صبح که فغان دارد و وضعیت آن زیبنده کشور اسلامی نیست و جای ناراحتی و البته کار دارد؛ این وضعیت در اقشار آسیب پذیر بیشتر است، از آن طرف هم دشمن متمرکز کار می کند و اطلاعات اینها(قشر آسیب پذیر) کم است و گرچه باورهای دینی پر جاذبه و دلپذیر است اما بیشتر بر عقل و فطرت انسان ها منطبق است تا احساسات زودگذر.
کاهل نماز، آگاهی های لازم را ندارد
کارشناس ستاد اقامه نماز استان کرمان با بیان اینکه نماز عمیق که تمام ابعاد زندگی را تحت تأثیر قرار دهد{چندان زیاد} نداریم؛ ادامه داد: البته کاهل نماز، بی نماز یا فاقد اعتقاد به خدا نیست بلکه آگاهی های لازم را ندارد از طرفی وقتی چیز بدی فرهنگ شد دیگر بدی آن از بین می رود و یک التزام اجتماعی می شود لذا هرچه جو عمومی جامعه به طهارت و معنویت و خوبی گرایش پیدا کند، وضع نماز هم بهتر می شود.
وی با بیان اینکه الگودهی ها خیلی مهم است؛ در قدیم در فرهنگ ما پهلوان به دلیل خصلت ها، میدان دار بود؛ تأکید کرد: بیان خوب، قلم روان، توان و تخصص علمی خاص تأثیرگذار است و کاری که بارها تجربه شده این است که اخلاق عملی مسلمانان و جلوه های عملی بیشترین تأثیر در توسعه آموزه های دینی دارد؛ قرآن در خطاب به پیامبر که در جامعه بدون فرهنگ ظهور کردند، می فرماید با اخلاق موفق بودی.
اخلاق عملی مسلمانان و جلوه های عملی بیشترین تأثیر در توسعه آموزه های دینی دارد
حجت الاسلام مظفری ادامه داد: بر همین اساس رفتار مسلمانان بیشترین جاذبه را دارد که حاکی از این است عقاید دینی او درست بوده؛ صدق و گذشت و صفا و صمیمیت و... زبان بین المللی است و همه می پسندند اما اگر آموزه های دینی کسی مخدوش بود رفتار خوب هم از او پیدا نمی شود لذا رفتار مسلمانان بیشترین تأثیر را در رونق اسلام در جامعه و همینطور بیشترین تخریب را دارد.
نظر شما