به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي كميته امداد امام خميني (ره) استان تهران ؛ امير عذيري، معاون اشتغال و خود كفايي كميته امداد استان تهران با بيان اينكه توانمندسازي و تأمين خوداتكايي مددجويان تحت حمايت از مهم ترين اهداف اين نهاد است، اظهار كرد: فراهم كردن امكانات لازم به منظور توانمندسازي، خوداتكايي، استقلال اقتصادي افراد و خانواده هاي نيازمند از طريق استعداد سنجي، مشاوره مهارت آموزي، پرداخت تسهيلات و ايجاد اشتغال در اولويت برنامه هاي كاري اين نهاد است.
وي اولين مرحله براي ايجاد اشتغال طرح استعداد سنجي و شناسايي افراد مستعد اشتغال در ميان مددجويان تحت حمايت اين نهاد عنوان كرد و افزود: اين طرح، با هدف ايجاد اشتغال مددجويان تحت حمايت كميته امداد را از نظر وضعيت جسماني، ميزان تحصيلات، مهارت، سوابق كاري، تجارب، وضعيت مسكن، وضعيت زمينهاي مزروعي و غير مزروعي و ساير اطلاعات مورد نياز تحليل و بررسي مي كند.
عذيري تصريح كرد: طرح استعداد سنجي شغلي از طريق ايجاد بانك اطلاعاتي كامل از وضعيت مددجويان شامل اطلاعات جمعآوري شده ميداني، گزارش تحليلي مددكار خانواده، گزارش تخصصي كارشناسان اشتغال و پيشنهادات در خصوص ميزان آموزشهاي مورد نياز، سنجش ميزان استعداد دروني و توانايي جهت اشتغال انجام مي شود؛ شغلهاي پيشنهادي براي مددجويان مستعد اشتغال بر اساس استعداد و آموزشهاي فردي اين افراد است.
معاون اشتغال وخودكفايي كميته امداد استان تهران با اشاره به اينكه اين طرح در استان تهران با بهرهگيري از سيستمهاي تشخيص موقعيت جغرافيايي اجرا شده است، افزود: از طريق طرح استعداد سنجي بيش از 87 هزار نفر از مددجويان در گروه سني 15 تا 65 سال اين نهاد مورد سنجش قرار گرفته اند كه از اين تعداد حدود 28 هزار نفر براي طرح هاي كارانگيزي، توان افزايي، خودكفايي، كارآفريني و كاريابي شناسايي شده است.
وي خاطرنشان كرد: برنامه ريزي شده است با بهره گيري اطلاعات تحليلي استخراج شده طرح استعدادسنجي تا پايان سال ۹۶ به بيش از 16 هزار نفر از مددجويان مستعد اشتغال خدمات آموزشي ارائه شود و همچنين از طريق كاريابي براي بيش از دو هزار و 400 نفر از فارغ التحصيلان دانشگاهي و افراد با تجربه تحت حمايت كميته امداد استان تهران ايجاد اشتغال شود.
عذيري يادآور شد: بيش از هشت هزار و ۶۰۰ نفر از مددجويان تحت حمايت اين نهاد در سال 95 از خدمات دوره هاي آموزشي بهره مند شدند.
معاون اشتغال و خودكفايي كميته امداد افزود: آموزش مهارت ها و تخصص هاي مختلف در زمينه كسب و كار از مهم ترين و گسترده ترين فعاليت هاي آموزشي جهت آماده سازي افراد تحت حمايت و ورود آنان به بازار كار به شمار مي رود .
وي با بيان اينكه گروه هدف اين آموزش ها شامل مددجويان كمك معيشت بگير، فرزندان مددجو و مددجويان تك و چند خدمتي است، گفت: اين نهاد در جهت توانمندسازي مددجويان و خودكفايي و خوداتكايي آنان دوره آموزش هاي فني و حرفه اي را با هدف افزايش سطح مهارتي و توانمندي شغلي افراد تحت حمايت برگزار مي كند.
معاون اشتغال و خودكفايي كميته امداد استان تهران اظهاركرد: آموزشهاي مهارت آموزي در جهت ايجاد مهارت و توانايي براي احراز شغل و يا افزايش مهارت اوليه ارائه و منجر به كسب گواهينامه مهارت مي شود؛ اين آموزشها شامل آموزشهاي فني و حرفهاي و دورههاي آموزشي ساير سازمانها و مؤسسات آموزشي است؛ در سال جاري آموزش هاي مهارت آموزي براي بيش از چهار هزار مددجو در نظر گرفته شده است.
عذيري به ارائه آموزش پايدارسازي به مجريان طرح هاي اشتغال و مددجويان مستعد كار در سال 96 اشاره كرد و گفت: اين آموزش ها با محوريت آموزش بازاريابي، مشتري مداري، برندسازي، بسته بندي محولات توليدي و غيره براي بيش از هشت هزار و 300 نفر برگزار مي شود.
وي تصرح كرد: آموزشهاي پايدارسازي به آموزش هاي رسمي و غير رسمي اطلاق مي شود كه در جهت ارتقاء سطح دانش فني و افزايش بازدهي افراد دريافت كننده خدمات اشتغال از طريق آشنايي با نوآوريهاي علمي يا تجربي در زمينه شغلي آنها ارائه مي شود؛ اين آموزشها به دو شيوه دورههاي آموزشي و مهارتي حسب نياز فعاليت مجريان طرحهاي اقتصاد و حسب نياز كارفرما جهت افراد به كار گرفته شده برگزار مي شود.
عذيري به آموزشهاي كارآفريني اشاره و عنوان كرد: براي افزايش، بهبود و توسعه نگرشها، مهارتها و تواناييهاي افراد غير كارآفرين و انتقال دانش، اطلاعات و فرصتهاي نوين براي راهاندازي و اداره كسب و كار ارائه آموزش هاي كارآفريني ارائه مي شود؛ در همين جهت در سال جاري آموزش هاي كارآفريني براي بيش از يك هزار مددجو برگزار مي شود.
معاون اشتغال و خودكفايي كميته امداد استان تهران به برگزاري دوره هاي حرفه آموزي دانش آموزان اشاره كرد و گفت: ارائه تمامي آموزشهايي است كه با هدف كسب مهارتهاي مربوط به يك رشته آموزشي، ايجاد نگرش كارآفرينانه و آشنايي با مشاغل در جهت انتخاب مسيرشغلي صحيح، براي افرادي كه در حال گذراندن دوران تحصيلي در سه ساله پاياني مقطع متوسطه بوده وعلاقهمند به يادگيري فن و يا حرفه با توجه به علايق و استعداد و نياز بازار كار هستند، صورت مي گيرد كه اين آموزش شامل آموزشهاي فني و حرفهاي و آموزشهاي كارآفريني ميشود كه امسال برنامه ريزي براي حضور 465 دانش آموز در اين دوره ها انجام شده است.
عذيري با اشاره به اهداف ارائه آموزشهاي فني حرفه اي افزود: ارتقاي دانش فني و مهارتهاي حرفهاي مددجويان با رويكرد توانمندسازي و خودكفايي خانواده، با بهرهگيري از ظرفيتهاي آموزشي و ارتقاي سطح آگاهيهاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي است.
معاون اشتغال و خودكفايي كميته امداد استان تهران با بيان اينكه بيترديد بيكاري يكي از عوامل اصلي بروز فقر در بين اقشار كم درآمد جامعه و افراد تحت حمايت سازمانهاي حمايتي است؛ خاطرنشان كرد: نياز مددجويان به اشتغال پايدار از يك طرف و نامتناسب بودن تحصيلات، كمبود مهارت و پيچيده بودن دانش فني مشاغل باعث شده كميته امداد آموزشهاي فني و حرفهاي را در اولويت برنامههاي توانمندسازي خود قرارداده و همگام با آن، اجراي برنامه كاريابي را با هدف ايجاد اشتغال بدون سرمايهگذاري و صرف تسهيلات مورد توجه قرار دهد.
وي با بيان اينكه هم اكنون بيش از هشت هزار و 400 طرح تحت نظارت كميته امداد استان تهران است، گفت: از اين تعداد 1.8 درصد كشاورزي، يك درصد شيلات، 5.3 درصد صنايع دستي، 0.4 درصد فعاليت هاي صنعتي و معدني و 89.4 درصد طرح هاي خدماتي هستند.
عذيري با بيان اينكه كميته امداد براي بهبود و كنترل طرح ها، از دو تا سه سال بر مشاغل ايجاد شده با هدف پايدارسازي مشاغل تا توانمندي كامل افراد نظارت دارد؛ خاطرنشان كرد: هدايت مددجويان به سمت خودكفايي هدف نهايي اجراي هر طرح اشتغال است كه به منظور نيل به اين هدف لازم است، زمينههاي تحقق آن فراهم شود.
معاون اشتغال و خودكفايي كميته امداد استان تهران تصريح كرد: ايجاد انگيزه و افزايش روحيه اعتماد به نفس و خودباوري در مددجويان، يادآوري مقطعي بودن حمايتهاي مادي كميته امداد، افزايش سطح دانش و آگاهيهاي فني و اقتصادي مددجو به همراه پيشبيني فرايندهاي ايجاد و توسعه طرح اشتغال و خودكفايي از جمله اقدامات مؤثر در خودكفايي و خروج خانوادهها ازچرخه حمايت هست.
شايسته ذكر است : با توجه به نياز خانواده به برخي از خدمات نظير درمان، فرهنگي و ... حسب ضرورت، اين خدمات بعد از خودكفايي تا مدتي ادامه داشته و سپس قطع مي شود.
نظر شما