توبه نسخه درمان تزلزل ایمان است

خبرگزاری شبستان: یکی از اساتید حوزه و دانشگاه با بیان اینکه توبه نسخه درمان تزلزل ایمان است گفت: یکی از دلایل تزلزل در ایمان، توجه شخص به لذات کاذب است و برای درمان آن باید تقوا را در خود تقویت کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، حجت الاسلام و المسلمین دکتر فرزاد صیادی، استاد حوزه و دانشگاه شب گذشته(۲۷ خرداد) در مراسم احیای شب‌های قدر با عنوان «بوی خوش خدا» در جوار شهدای گمنام مدفون در دانشگاه پردیس بنت الهدی صدر گلسار اظهار کرد: طبق آیات قرآن و روایات یک حیات حقیقی داریم که همان حیات ایمانی است و اگر انسان بتواند خلقیات خود را در جهت انجام رفتار متناسب با مقام انسانیت اصلاح کند و این انسجام را در وجود خویش به وجود آورد از آن بهره‌مند خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه هر یک از اعضا و اجزای بدن، ایمان مختص به خود را دارد گفت: دلیل گناه توسط اعضای بدن، عدم وجود ایمان در همان عضو است که منجر به تزلزل ایمان شخص می‌شود و انسان از حیات حقیقی فاصله می‌گیرد. پس باید مراقب ایمان تک تک اعضای بدن بود.


حجت الاسلام صیادی اضافه کرد: یکی از دلایل تزلزل در ایمان، توجه شخص به لذات کاذب است و برای درمان آن باید تقوا را در خود تقویت کرد.


وی توبه را یکی دیگر از نسخه‌های درمان تزلزل ایمان، دانست و تصریح کرد: یکی از اقدامات شیطان، وسوسه انگیزی در قلوب انسان‌ها و دعوت آنها به گناه است. ابتدا فکر شخص را آلوده و منحرف کرده تا مقدمات انحراف رفتار او را فراهم آورد، پس باید فکر قوی و پاکیزه داشت.


این واعظ برجسته با بیان اینکه خداوند توبه پذیر است و حال توبه را در فرد ایجاد می‌کند ادامه داد: گناه باعث اختلالات روانی در فرد می‌شود که توبه درمان آن بوده و باعث کسب آرامش خواهد شد اما باید به این باور رسید وقتی توبه نمودیم خداوند می‌پذیرد.


وی با تاکید بر اینکه خدا وقتی بخواهد کسی را رها کند، محبت خود را از او می‌گیرد و محبت یک مخلوق را در دل او می‌اندازد، اذعان کرد: اگر شخصی بخواهد به سمت خدا بیاید و اهل ایمان و عمل صالح شود، خداوند خواسته‌های او را مستجاب می‌کند و محبت خود را در دل او می‌اندازد و نعمت‌های خود را نصیبش می‌گرداند و این همان حیات طیبه است.


حجت الاسلام صیادی در ادامه با بیان اینکه استغفار حقیقتی است که 6 مقدمه دارد گفت: تنها راه آرامش روح ارتباط با خداست و اولین قدم ارتباط با خدا، آشتی با باری تعالی است و اولین قدم برای آشتی، توبه و بازگشت است.


وی تاکید کرد: برای آنکه بتوانیم به تعادل رسیده و آرامش پیدا کنیم و حالمان بهتر شود نیاز به توبه داریم، پس تمامی افراد در هر سطحی و هر مرحله‌ای که هستند به مرتبه‌ای از توبه نیازمندند چون همانطور که گفتیم توبه زنده کننده است و نیاز به زنده بودن برای همه ضروری است.

عضو مرکز مشاوره حوزه علمیه قم یکی از دلایل بخشش خداوند زمان پشیمانی بنده بعد از گناه را محرک بودن حالت پشیمانی برای ترک گناه دانست و افزود: پشیمانی حالت روحی و روانی است که به دلیل ایجاد عذاب وجدان در انسان پس از گناه، موجبات ترک رفتار یا عمل را فراهم می کند و شخص را به مرحله ترک گناه می رساند.

 

وی اظهار کرد: در روایات آمده صعود جایگاه بنده‌ای که ناخواسته گناهی مرتکب شود، سپس پشیمان شده و به درگاه خدا توبه و آن عمل را ترک کند از بنده‌ای که گناهی مرتکب نمی‌شود و مدام عبادت می‌کند راحت‌تر است چون امکان ایجاد عجب در کسی که گناهی مرتکب نمی‌شود، بسیار بالاست.

 

حجت الاسلام صیادی با اشاره به مراحل ۶ گانه استغفار افزود: پشیمانی از گذشته، عزم و تصمیم بر ترک گناه، ادا کردن حق الناس، انجام واجبات و حق الله،- از بین بردن گوشت‌های بدن در صورتی که از مال حرام بوده باشد از طریق ریاضت و عادت دادن بدن به طاعت خداوند همانطور که به گناه عادت کرده بود از مراحل استغفار است.


وی تصریح کرد: گاهی آنقدر دلبسته دنیا می‌شویم و لذت‌های دنیا ما را به خود وابسته می‌کند که فراموش می‌کنیم متعلق به این دنیا نیستیم و برای ارزش‌های والاتر آفریده شده‌ایم، لذا بعضی اوقات کارهایی می‌کنیم که آلودگی‌هایی برای ما در پی دارد و نیازمند نظافت هستیم و یکی از راه های نظافت وجود، توبه است.

حجت الاسلام صیادی ادامه داد: وقتی انسان توبه کرد و مورد بخشش قرار گرفت، کم کم حیات حقیقی در او شکل می‌گیرد و کسالت و اختلالات روانی از بین می‌رود زیرا توبه باعث ارتباط مجدد با خداست و تنها راه آرامش حقیقی این است؛ الا بذکرالله تطمئن القلوب...

 

وی با بیان اینکه استمرار گناه برای انسان سه آسیب و اثر در پی خواهد داشت خاطرنشان کرد: ایجاد اختلالات روانی، ظهور بصورت مکافات در زندگی دنیوی و ظهور بصورت عذاب روز برزخ از آثار استمرار گناه است.

کد خبر 636404

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha