اعلام فراخوان چهاردهمین همایش بین‌المللی دكترین مهدویت

خبرگزاری شبستان: فراخوان چهاردهمین همایش بین‌المللی دكترین مهدویت با عنوان «مهدویت محور مشترك مذاهب اسلامی» اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مركز تخصصی مهدویت، چهاردهمین همایش بین‌المللی دكترین مهدویت با عنوان «مهدویت محور مشترك مذاهب اسلامی»، اردیبهشت ماه سال 97 مقارن با شعبان 1439 برگزار می‌شود.

 

علاقمندان به شركت در این همایش بین‌المللی باید در سه محور اصلی «اصالت مهدوی»، «مهدویت و آینده جهان» و «حكومت مهدوی» نسبت به تهیه و نگارش مقاله اقدام كنند.

 

مسوولان اجرایی این همایش برای سهولت كار محققان و پژوهشگران هر محور اصلی را به چند شاخه جزئی تقسیم كرده تا بتوانند نسبت به نوشتن مقالاتی جامع كه هدفی مشخص را دنبال می‌كنند، دست یابند.

 

محور نخست مقالات این همایش از سوی شورای سیاستگذاری؛ اصالت مهدویت نام گرفته كه به 6 شاخه جزئی «آینده جهان از منظر قرآن»، «امام مهدی(عج) در تفاسیر مذاهب اسلامی»، «جایگاه اعتقاد به امام مهدی(عج) در منابع روایی مذاهب اسلامی»، «بررسی تطبیقی وجوه مشترك روایات مهدوی در مذاهب اسلامی»، «امام مهدی(عج) در آراء اندیشمندان مذاهب اسلامی» و «ویژگی‌های امام مهدی(عج) در منابع روایی مذاهب اسلامی» تقسیم می‌شود.

 

دومین محور مقالات این همایش مهدویت و آینده جهان نام دارد كه به چهار شاخه «وضعیت جامعه بشری در آستانه ظهور»، «حوادث عصر ظهور در روایات مذاهب اسلامی»(سفیانی، خسف بیداء، فتح بیت‌المقدس، نزول حضرت عیسی و...)، «حكومت امام مهدی(عج)» و «جهان در عصر حاكمیت امام مهدی(عج)» (عدالت، امنیت، رفاه، آبادانی، گسترش علوم و...) تقسیم می‌شود.

 

كاركردها نیز سومین محور مقالات این همایش است كه شامل پنج شاخه «تغییر در نگرش به جهان و تاریخ»، «اصلاح و تغییر رفتارهای فردی و اجتماعی»، «ایجاد انقلاب و حركت‌های سیاسی»، «تغییر در نگرش به جامعه آرمانی» و «ارائه چشم‌انداز برای جوامع معاصر» می‌شود.

 

با توجه به اینكه مهدویت امری اصیل و ریشه‌دار و مورد اتفاق مذاهب مختلف اسلامی است طرح این اندیشه بالنده و مورد اتفاق و تبیین ابعاد و كاركردهای آن می‌تواند مسلمانان را در دست یافتن به اهداف مورد نظر دین و وحدت جوامع اسلامی یاری دهد كه در این راستا مؤسسه آینده روشن (پژوهشكده مهدویت) با همكاری مجمع تقریب مذاهب اسلامی چهاردهمین همایش بین‌المللی دكترین مهدویت را به این موضوع مهم اختصاص داده است تا گامی در راستای تقریب بین مذاهب اسلامی برداشته باشد.

 

گفتنی است، مقالات برتر در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC نمایه گذاری می‌شود و به مقالات برتر رتبه فرهنگی دانشگاه تعلق می‌گیرد. مقالات باید حداكثر تا تاریخ 10 اسفند سال 96 به دبیرخانه همایش واقع در قم، خیابان صفائیه، كوچه 25، پلاك 27 اسال شود.

 

علاقمندان ‌می‌توانند برای كسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اینترنتی mahdaviat-conference.com مراجعه كنند.

کد خبر 636358

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha