تولید محصولات کشاورزی استان سمنان  ۹ درصد افزایش یافت

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، از افزایش تولید محصولات کشاورزی در این استان در سال گذشته خبر داد و گفت: سال گذشته با همت و تلاش بهره‌برداران این بخش تولید محصولات کشاورزی ۹.۴ درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، سید حسن میرعماد شامگاه (26خرداد) در همایش تجلیل از برترین های بخش کشاورزی استان سمنان ضمن تسلیت تسلیت ایام ضربت خوردن امام علی (علیه السلام)وشب های قدر، با بیان اینکه این سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون خدمات زیادی را در راستای اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی ارائه داده است خاطرنشان کرد: امروز افتخار داریم که میراث دار ۱۱۸ شهید سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بوده و ادامه‌دهنده راه بلند آنان باشیم.

 

وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، 118 شهید، یک هزارو221 جانباز و14 آزاده دارد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزایش میانگین تولید محصولات کشاورزی در واحد سطح را از اولویت و برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان دانست و تصریح کرد: ازاین‌رو در چند سال اخیر به‌ویژه سال گذشته شاهد افزایش چشمگیر تولید محصولات کشاورزی در هر هکتار اراضی کشاورزی و باغی استان سمنان بوده‌ایم.

 

میرعماد از افزایش تولید محصولات استراتژیک در بخش کشاورزی این استان خبر داد و گفت: تولید این محصولات در استان سمنان با 32.8 درصد افزایش از 505 هزار تن به 672 هزار تن در سال گذشته رسید.

 

وی رویکرد علمی دولت به بخش کشاورزی را به عنوان عاملی مهم در دستیابی به افزایش تولید محصولات استراتژیک عنوان کردو افزود: وزارت جهادکشاورزی با تدوین و عملیاتی کردن این برنامه توانسته به این مهم دست یابد.

 

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان این حجم از افزایش تولید محصولات استراتژیک بدون افزایش حتی یک‌متر سطح زیرکشت در استان به‌دست آمده است.

 

میرعماد با بیان اینکه امکان افزودن به سطح زیرکشت محصولات در استان سمنان به‌دلیل کمبود و محدودیت در منابع آبی وجود نداشت، اضافه کرد: بر همین اساس تمام تلاش ما در جهادکشاورزی استان سمنان بر چند برنامه و از جمله آموزش بهره‌برداران، استفاده از دستاوردهای علمی روز، فعالیت‌های ترویجی و اعزام کارشناسان به مناطق روستایی، افزایش بهره‌وری آب، استفاده کیفی از کودها، تکمیل ادوات کشاورزی و توجه به کشاورزی مکانیزه متمرکز شد و همین رویکرد به افزایش 32.8 درصدی تولید محصولات استراتژیک در استان سمنان انجامید.

 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان گندم را یکی از مهمترین محصولات استراتژیک در کشاورزی کشوردانست وادامه داد: تولید و برداشت گندم از مزارع استان سمنان با افزایشی بیش از 12 درصد از 107 هزار تن به بیش از 120 هزار تن در سال زراعی اخیر رسید.

 

وی ضمن اینکه پرداختی خرید گندم به گندمکاران استان نیز از 44 میلیارد تومان در سال 92 به 126 میلیارد تومان در سال 95 رسیده که نشان از افزایش درآمد گندم‌کاران استان دارد.

 

میرعماد همچنین محصول چغندر را یکی دیگر از محصولات استراتژیک نام برد و بیان کرد: میزان برداشت این محصول در سمنان از 95 هزار تن در سال 94 در سال زراعی 95به 165 هزار تن رسید.

 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان از افزایش سه برابری درآمد چغندرکاران استان در فاصله سال‌های 93 تا 95 خبر داد و گفت: میزان پرداختی کارخانه‌داران به چغندرکاران استان از 22 میلیارد تومان در سال زراعی 93 به 30 میلیار تومان در سال زراعی 94 و در سال 95 نیز به 42 میلیارد تومان رسیده است.

 

وی با تاکید براینکه محدودیتی برای توسعه آبیاری مکانیزه در اراضی کشاورزی استان سمنان وجود ندارد اظهار داشت: کشاورزان این استان در صورت علاقه‌مندی می‌توانند از تسهیلات دولتی برای توسعه آبیاری مکانیزه در باغات یا اراضی کشاورزی خود بهره‌مند شوند و در این زمینه محدودیتی از سوی دولت وجود ندارد.

 

میرعماد با اشاره به اینکه توسعه آبیاری نوین و مکانیزه به‌منظور صرفه‌جویی در مصرف آب در حوزه کشاورزی از سیاست‌های مهم و جدی دولت در این بخش است افزود: استان سمنان همواره از این سیاست مهم دولت یازدهم بهره زیادی برده است و این مهم به دلیل استقبال کشاورزان این استان اتفاق افتاده است.

 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان با اشاره به عملکرد این سازمان درزمینهٔ توسعه سیستم نوین آبیاری اظهارداشت: پارسال پنج هزار هکتار از اراضی کشاورزی و باغی استان سمنان به سیستم نوین آبیاری مجهز شد که برای اجرای این طرح بزرگ ۴۳۰ میلیارد ریال اعتبار از سوی دولت تخصیص یافت.

 

وی محدودیت آب را یکی از مهم‌ترین مشکلات حوزه کشاورزی در استان سمنان دانست و تأکید کرد: ازاین‌رو مصرف بهینه منابع آبی از مهم‌ترین اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی است و طرح‌های زیادی مانند احداث استخرهای ذخیره آب، لایروبی قنوات، انتقال آب کشاورزی به اراضی از طریق لوله‌های انتقال آب و مکانیزاسیون آبیاری با همکاری کشاورزان این استان اجرایی شده است.

 

میرعماد با بیان اینکه ایجاد امنیت غذایی از مهم‌ترین اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی و سازمان‌های تابعه آن در استان‌های کشور محسوب شده و سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های کشور در دو بخش تولیدات مواد غذایی کشاورزی و دامی برنامه‌های ویژه‌ای را اجرا می‌کنند اضافه کرد: در سال‌های اخیر محصولات دامی استان سمنان نیز افزایش چشمگیری داشته است؛ به‌طوری‌که برای نخستین بار در سال‌های ۹۴ و ۹۵ شاهد صادرات محصولات کشاورزی و دامی از مبدأ استان سمنان بوده‌ایم.

 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان با اشاره به اجرای ۴۰ برنامه هفته گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی در استان سمنان از افتتاح ۷۴ طرح عمرانی و تولیدی در بخش کشاورزی و دامی این استان با سرمایه‌گذاری ۱۷۷ میلیارد ریالی خبر داد و گفت: این طرح‌ها در طول هفته جهاد کشاورزی افتتاح شد.

 

به گفته وی از این تعداد ۱۳ طرح تولیدی با صرف ۴۷ میلیارد ریال اعتبار و ۶۱ پروژه عمرانی با صرف ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار است که دو هزار و ۳۷۶ خانوار از آن بهره‌مند شده و برای ۵۴۴ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد می‌کند.

 

کد خبر 636339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha