به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر صالحی امیری در یادداشت خود آورده است: امام علی(ع) مظهر عدل است، تا آنجا که عدالت و حقیقت را با او میسنجند. معیار حقجویی و عدالتطلبی، منش و رفتار علی(ع) است.
نه تنها شیعیان و مسلمانان، که تمام آزادیخواهان و عدالتجویانی که با نام و سیره آن امام همام آشنایند، شیفته او میشوند و الگوی انسان کامل را علی(ع) میدانند. هویت فرهنگ شیعه ریشه در رفتار و کردار امیرالمؤمنین دارد و شاخصهای همین فرهنگ است که در جهان امروز راه را از بیراهه نشان میدهد و مسیر تعالی انسان را روشن میکند.
علی امام عادل و به بیان دقیقتر تجلی عدالت ترازوی سنجش انسان اخلاقی است. او که امام برحق است و مصلحت و منافع جامعه را بیش و پیش از همه میداند و در حالی که مشروعیتش از سوی پیامبر اسلام و منبع وحی تفویض شده، مادامی که از آرای عمومی و اقبال مردم مطمئن نشده، سالهای طولانی سکوت اختیار کرده و اصراری به حکومت ندارد.
او به انسان میآموزد که مقبولیت، امری تحمیلی نیست، بلکه یک باور است که برای تحقق آن باید صبر پیشه کرد و قدرت تحمل را بالا برد. بعد از زمامداری امور مسلمین هم رفتار علی همچنان عدالت محور، مردم مدار و اخلاقگرایانه است. گمشده امروز جامعه ما نیز همان اخلاق است و برای احیای این جامعه باید سیره و سنت علی(ع) را جاری و ساری کنیم. امام علی( ع) نماد و سرمشق انسان انقلابی است.
انقلابیگری در سیره علی(ع) جاری و ساری است. روزی این انقلابی بودن در سکوت پیشه کردن متجلی است و روز دیگر در میدان نبرد. در منش انقلابی علی(ع) توهین و تخریب محلی از اعراب ندارد. حتی سرسختترین دشمنان و مخالفان خود را با کلام نیکو مورد خطاب قرار میدهد و برایشان دعا میکند. انقلابی بودن در سیمای علی(ع) نه تنها تضادی با عقل ندارد، بلکه عین عقلانیت است.
انقلابیگری علی(ع) معیار مهمتری هم دارد و آن حفظ وحدت مسلمین و پرهیز از اختلاف افکنی است. چرا که بقای اسلام و نظام اسلامی را وابسته به وحدت و انسجام مسلمین میداند. درس بزرگ امام یتیمان و غمخوار بی کسان به انسانها در همه زمانها و مکانها ایستادگی بر سر اصول و خارج نشدن از مدار عدل و عقل و اخلاق است. اگر بناست به قلههای توسعه و سعادت انسانی دست پیدا کنیم بازخوانی مبانی اخلاقی حکمرانی کوتاه علی(ع) یک ضرورت است.
تاریخ هیچ دورهای را در حاکمیت عدالت و اخلاق مانند دوران حکومت امام علی(ع) به خاطر ندارد. انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) و استقرار نظام جمهوری اسلامی با پیروی از آموزههای فرهنگ علوی و مکتب اهل بیت علیهم السلام شکل گرفت و ما باید مدام وضعیت خود را با معیارها و شاخصهای این فرهنگ بسنجیم.
مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با کارگزاران نظام این مهم را متذکر و شاخصهای هویتی نظام را یادآور شدند. ما امروز در برابر این پرسش قرار داریم که با جامعه آرمانی و اخلاقی و مدینه فاضلهای که در پی آن بودهایم چقدر فاصله داریم؟ عدالت،عقلانیت، اخلاق و انقلابی بودن شاخصهایی است که ما را به پاسخی درخور و واقعی رهنمون میسازد.
لیالی ارزشمند قدر و روزهای پربرکت ماه رحمت الهی، فرصت مغتنمی است تا با تأسی از مولای متقیان و امام عارفان، از درگاه خدای قادر و متعال، گام برداشتن در مسیر عدالت، پایبندی به اصول انقلاب و حرکت در چارچوب عقلانی و اخلاقی را طلب کنیم و از او بخواهیم سرنوشت این ملت را به بهترین شکل رقم بزند.
نظر شما