به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، محمدعلی حضرتی در نخستین جلسه هماهنگی برگزاری جشنواره گیلاس در روستای اندج از توابع الموت شرقی بیان کرد: با توجه به موقعیت ممتاز اقلیمی و ویژگی های منحصر به فرد استان قزوین در تولید محصولات کشاورزی، برگزاری جشن های محصول از قبیل جشن انگور، فندق، پسته، زغال اخته، گیلاس و غیره در مناطق روستایی از سنت های دیرینه و کهن استان به شمار می رود.
وی ادامه داد: امروز این امر به جاذبه گردشگری تبدیل شده و هر ساله گردشگران بسیاری برای شرکت در این جشن ها به روستاهای استان سفر می کنند و حضور این حجم از گردشگر در یک منطقه روستایی فرصت مغتنمی برای معرفی جاذبه های گردشگری، فرهنگ بومی، توانمند کردن جوامع محلی، افزایش مشارکت مردم، نشاط آفرینی و در نهایت توسعه گردشگری روستایی به شمار می رود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین اضافه کرد: علاقمندی و مشارکت جامعه میزبان برای مشارکت در جشن های محصول، وجود پتانسیل های گردشگری و جاذبه های تاریخی و طبیعی برای معرفی و جذب گردشگران در منطقه و امکانات و پیش نیازهای ضروری اعم از پارکینگ، آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی، راه دسترسی و غیره از جمله موارد مهم روستای مورد نظر برای برگزاری جشنواره است.
وی عنوان کرد: با بررسی های صورت گرفته روستای اندج به دلیل تولید قابل توجه محصول گیلاس، مشارکت پذیری جامعه میزبان، امکانات و ظرفیت های روستا و همچنین راه دسترسی مناسب و دوسویه (برای ورود و خروج گردشگران) به منظور برگزاری جشنواره گیلاس در تیرماه سال جاری انتخاب شد.
حضرتی تصریح کرد: تأمین امنیت مسافران از طریق استقرار گیت های ورودی و خروجی، تأمین منابع مالی و هزینه های مورد نیاز جشنواره از طریق بخش خصوصی و مشارکت با اسپانسر، مختصر بودن مدت زمان سخنرانی ها، پرهیز از برگزاری میتینگ به جای جشن و توجه به وجه شادی آفرینی و نشاط اجتماعی برای شرکت کنندگان در جشنواره، بررسی وضعیت خانه مسافرهای دارای مجوز برای اقامت و پذیرایی مناسب از مسافران و گردشگران ورودی به روستا و شرکت تعداد محدودی از شرکت کنندگان به دلیل محدودیت فضا و رعایت مسائل امنیتی از جمله نکات مهمی است که باید در برگزاری جشن به آن توجه کرد.
وی اعلام کرد: در جریان اجرای جشنواره ضمن معرفی توانمندیهای منطقه به گردشگران باید به منطقه اندج و الموت امکانات بهینه اضافه شود تا جامعه میزبان از مزایای برپایی این جشنواره بهره مند شود نه اینکه مشغول جبران خسارات زیست محیطی وارده از این جشن به باغات و زمین های خود باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین تأکید کرد: به دلیل حساسیت بسیار این موضوع و با فرصت کوتاه باقی مانده تا زمان اجرای جشنواره باید با توجه به مقدورات منطقه برنامه دقیق و جامع و بسیار سنجیده ای برای برگزاری جشن صورت پذیرد که در یک محیط روستایی هیچگونه عارضه زیست محیطی و اجتماعی در پی نداشته باشد.
وی یادآور شد: امیدوارم بتوانیم با همکاری بخشدار الموت شرقی، همکاران حوزه امور روستایی و مشارکت دستگاه های دولتی از این ظرفیت برای رشد و توسعه گردشگری روستایی بهره مند شویم.
نظر شما