دستانی کوچک و وزنه ای سنگین به نام زندگی// حمایت از کودکان کار بستر کاهش آسیب های اجتماعی

خبرگزاری شبستان:حمایت از خانواده های نیازمند کودکان کار، گامی جهت برگرداندن دنیای کودکانه به این قشر است.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛

 

کار کردن کودکان آسیبی اجتماعی است که تنها مختص به شهر ودیاری خاص نیست، کودکانی که برای گذراندن زندگی خود و کمک به معاش خانواده ناچار به کار هستند.

 

افرادی با جثه ای کوچک و روحیه ای بزرگ، اما به رغم بزرگ بودن روحیه جثه کوچک این افراد هر روز رنجیده می شود.

 

 

رنجی سنگین بر شانه های کوچک و تهدید های زیادی که کودکان را آزار می دهد.

 

فقر، بیکاری، اعتیاد و طلاق از آسیب‌هایی است که همواره کودکان را تهدید می‌کند؛ آسیب‌هایی که کودک را به از دنیای شیرن کودکانه می گیرد و در مسیری از مشکلات، سختی ها و معضلات قرار می دهد.

 

کودکان کار اعم از دختر و پسر در مسیر سختی های زندگی، جسم و روحشان آزرده می شود و مردانه در مسیر مشاغل غیر رسمی چون دست فروشی، کارگری و... سختی ها را جان می خرند.

 

با تعطیل شدن مدارس تعداد کودکان کار در چهارراه های شهر و پشت چراغ قرمزها، پارک ها و شهربازی ها بسیار به چشم می خورد.

 

دیدن کودکانی که برای فروش آدامسی و یا وزن کردن به عموم مردم التماس می کنند، پدیده ای عادی است اماچهره ای حزن انگیز را در خاطره ها به یادگار می گذارند.

 

فقر و نیاز مالی کودکان را از دنیای خود بیرون کشانده است، به نحوی که بسیاری از این کودکان یا از تحصیل بازمانده اند و یا تنها تا دوران ابتدایی و یا راهنمایی می توانند تحصیل کنند و به اجبار روزگار باید از عرصه تعلیم و تربیت خداحافظی کنند.

 

 

به نظر می رسد تدبیر دولت و نهادهای حمایتی از خانواده های این افراد بتواند دنیای کودکانه، کودکان کار را تا حدودی به آنان بازگرداند.

 

مریم نریمانی، کارشناس امور اجتماعی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: فقر خانواده ها را می توان از مهم ترین عامل های اجبار کودکان به کار دانست.

 

 وی با بیان اینکه بیشتر کودکان کار به ناچار از تحصل خداحافظی می کنند، افزود: در صورت کاهش چالش های اقتصادی فرا روی این قشر، زمینه حمایت از کودکان کار فراهم می شود.

 

نریمانی، بیان کرد: جهت ساماندهی وضعیت زندگی کودکان کار لازم است سازمان‌های نظارتی و پشتیبان همچون بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) جهت حمایت از این خانواده این افراد وارد عمل شوند.

 

 وی اذعان داشت: با حمایت از خانواده های کم بضاعت و بی بضاعت بستر تحصیل کودکان و کاهش معضل کودکان کار در جامعه فراهم می شود.

 

نریمانی، همچنین با اشاره به نقش طلاق در معضل های اجتماعی، بیان کرد: ارائه آموزش به زوج های جوان بویژه زوج هایی که در حال طلاق هستند  می تواند در کاهش این معضل و حمایت از بنیاد خانواده موثر باشد.

 

وی افزود: ارائه آموزش در جهت مقابله با معضل بیکاری به جوانان و نوجوانان نیز از بستر های تحکیم خانواده است که باید در جهت مقابله با آسیب های اجتماعی باید مورد توجه قرار دهد.

 

این کارشناس اجتماعی، خاطرنشان کرد: آگاه سازی و ارائه آموزش های مستمر به خانواده ها، کودکان و نوجوانان و جوانان بویژه در مناطق آسیب پذیر و حاشیه نشین مهم ترین راه کاهش آسیب های اجتماعی است.

 

ایجاد مرکز سامان‌دهی، حمایتی و آموزشی کودکان کار در لرستان

 

سلمان کریمیان، معاون امور اجتماعی بهزیستی لرستان با بیان اینکه کودکان بد‌سرپرست و بی‌سرپرست الزاما کودکان خیابانی نیستند، گفت: در گذشته سیاست بهزیستی بر این بود که این کودکان بی‌سرپرست تا سن قانونی و مشخص شده در مراکز نگه‌داری بهزیستی اقامت داشتند و از امکانات کامل این نهاد استفاده می‌کردند.

 

وی افزود: با بررسی‌های دقیق مشخص شد که این طرح و راهبرد نمی‌تواند آن‌گونه که باید به این کودکان کمک کند.

 

کریمیان، اظهار داشت: هم اکنون سیاست اصلی سازمان بهزیستی در کل کشور این است که کودکان بد‌سرپرست و بی‌سرپرست را در درجه اول به بستگان سببی و نسبی خود سپرده و کمک‌های مالی ویژه‌ای به آنها شود.

 

وی ادامه داد: یا شرایط را برای دادن کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌های راغب به عنوان فرزند‌خوانده فراهم می شود.

 

وی اذعان داشت:  در صورتی که هر کدام از حالت های  بالا رخ ندهد این کودکان به صورت کامل تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار می‌گیرند و در مراکز این سازمان نگهداری می‌شوند.

 

شناسایی 200 کودک کار در خرم آباد و بروجرد

 

کریمیان در ادامه از ایجاد مرکز ساماندهی، حمایتی و آموزشی کودکان کار خبرداد و افزود: برای اولین بار مرکز ساماندهی، حمایتی و آموزشی کودکان کار در خرم آباد به بهره برداری می رسد.

 

وی بیان کرد: با بهره برداری از این مرکز فرصت حمایت کامل از کودکان کار، کودکان بدسرپرست، بی سرپرست و خیابانی در استان فراهم می شود.

 

کریمیان، اظهار داشت: با ایجاد مراکز ساماندهی و حمایتی، کودکان کار تحت حمایت کامل قرار گرفته و از نظر مالی به خانواده های این افراد کمک خواهد شد.

 

وی ادامه داد: ایجاد شرایط مناسب برای ادامه تحصیل از دیگر اهداف مراکز ساماندهی و حمایتی از کودکان کار است.

 

 کریمیان، در ادامه از شناسس 200 کودک کار در خرم‌آباد و خبرداد و بیان کرد: با بهره برداری از این مرکز در مرحله اول این کودکان مورد حمایت قرار می گیرند.

 

این مقام مسئول از ادامه طرح ایجاد مرکز ساماندهی، حمایتی و آموزشی کودکان کار خبرداد و افزود: در مرحله بعدی مرکز ساماندهی کودکان کار در شهرستان بروجرد ایجاد می شود.

 

معاون امور اجتماعی بهزیستی لرستان، در ادامه از نگهداری از 100 کودک در مراکز بهزیستی استان خبرداد و گفت:  هشت مرکز در سطح استان برای نگهداری از این کودکان فعال است، که از این تعداد 4 مرکز در شهر خرم‌آباد، 2 مرکز در شهر پلدختر، یک مرکز در شهر الیگودرز و یک مرکز نیز در شهر دورود فعال است.

 

وی ادامه داد: همچنین تعداد 541 کودک بدسرپرست و بی‌سرپرست نزد بستگان سببی و نسبی خود نگهداری می‌شوند.

 

ثبت بالغ بر سه هزار و 600 طلاق در لرستان

 

 

ابتسام داشی، معاون بهزیستی لرستان، گفت: در سال 95 در سال گذشته سه هزار و ۶۳۸ مورد بوده است.

 

وی از رشد ۲.۴ درصدی طلاق در لرستان طی سال گذشته نسبت به سال ۹۴ خبر داد و افزود: بیشترین رشد پدیده طلاق مربوط به شهرستان های کوهدشت، نورآباد، دورود، بروجرد و خرم آباد بوده است.

 

معاون بهزیستی لرستان، با بیان اینکه در سال ۹۳ حدود ۲۰ هزار و ۲۵۳ مورد ازدواج و در سال ۹۴ نیز حدود ۱۹ هزار و ۲۸ مورد ازدواج در لرستان به ثبت رسیده است گفت: این عدد در سال گذشته ۱۹ هزار و دو نفر بوده است.

 

داشی، رتبه لرستان را در زمینه پدیده طلاق ۱۳ ام در کشور عنوان کرد و گفت: طی سال گذشته از هزار شش ازدواج یک مورد منجر به طلاق شده است.

 

ضرورت ارائه مهارت‌های زندگی به زوجین برای جلوگیری از طلاق درجامعه

 

محمد تقی شاکرمی، معاون دادگستری لرستان، گفت: باید با برنامه ریزی لازم آسیب های اجتماعی موجود در جامعه کاهش پیدا کنند اظهار داشت: این امر همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده وباید اقدامات و برنامه ریزی لازم در این رابطه صورت گیرد.

 

وی با بیان اینکه آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد، طلاق، مفاسد اخلاقی و حاشیه نشینی با یکدیگر مرتبط هستند افزود: در این راستا دادگستری لرستان طی سال گذشته هفت جلسه برای بررسی آسیب های حاشیه نشینی برگزار کرد که در این جلسات 23 مصوبه به تصویب رسید.

 

وی با بیان اینکه در بحث پیشگیری از طلاق نیز دادگستری لرستان پنج کارگاه آموزشی را برگزار کرد افزود: برای برگزاری این کارگاهها 50 مربی به کار گرفته شد.

 

معاون دادگستری لرستان با اشاره به اینکه امروز با سه گونه طلاق قضایی، سوری و عاطفی در جامعه مواجه هستیم گفت: متاسفانه از هر دو ازوداج یک مورد با طلاق خاموش و یا عاطفی مواجه می شود.

 

شاکرمی، بر ضرورت ارائه آموزش های زندگی به زوجین تاکید کرد و گفت: باید این آموزش های مهارتی و مشاوره های قبل از ازدواج همواره در دستور کار قرار گیرد.

 

 ۷۱درصد پرونده‌های طلاق درمراکزمشاوره نیروی انتظامی منجربه سازش شد

 

سرهنگ رضا شیراوژن، معاون اجتماعی فرمانده انتظامی لرستان گفت: درسال 95 بالغ بر ۵۷۰ پرونده به مراکز مشاوره طلاق نیروی انتظامی لرستان ارجاع داده شد، که ۷۱ درصد از این پرونده ها منجر به سازش شد.

 

وی ادامه داد: همچنین ۲۹ درصد از این پرونده ها نیز در دادگستری و مراکز مشاوره دادگستری منجر به مصالحه و سازش شد.

 

معاون اجتماعی فرمانده انتظامی لرستان، اعتیاد، خیانت و همچنین بیکاری را از جمله مهم ترین عوامل پرونده های طلاق عنوان کرد و گفت: نیروی انتظامی در بحث پیشگیری از پنج آسیب اجتماعی در سطح استان ورود پیدا کرده و برنامه ریزی لازم را در این رابطه داشته است.

 

سرهنگ شیراوژن از برگزاری ۱۵ نمایشگاه پیشگیری از آسیب های اجتماعی توسط نیروی انتظامی خبر داد و گفت: بازدید از مناطق محروم و آسیب پذیر استان، ارائه مشاوره های رایگان و ... از دیگر برنامه ها و اقدامات نیروی انتظامی در استان بوده است.

 

 

 کم توجهی به معضل کار کودکان، خود می تواند بستر آسیب های اجتماعی برای جامعه باشد که با حمایت از کودکان بویژه حمایت از فرصت تحصیل این قشر می توان در راستای کاهش آسیب های اجتماعی نیز گام برداشت.

 

کد خبر 635902

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha