آهنگ عفو عمومی در لیالی قدر/  شب قدر، شب تقدیر و دستانی به سوی آسمان است

خبرگزاری شبستان: لیالی قدر فرصت دعا، طلب مغفرت، نیایش و اوج توجه خداوند به بندگان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، شب های قدر در بین ماه مبارک رمضان از جایگاه والایی برخوردار است، این شب ها شب رحمت و مغفرت است، مردم  با هر نوع جناح و نگاه سیاسی و هر میزانی از اعتقاد در شب های قدر در گوشه و کنار مساجد، مصلی ها، حسینیه ها و مراکز مجری احیای شب ها قدر با خدای خود خلوت کرده و جوشن کبیر می خوانند.

 

در شب نزول قرآن، مقدرات یک سال زندگی و تقدیر انسان تعیین می شود و بسیاری از مردم تلاش می کنند در این شب با گرفتن قرآن به سر به درگاه الهی طلب عفو و مغفرت نماییند.

 

چشم ها به آسمان است و هر شخص تنها معبود را می بیند و همراه با سیل اشک به درگاه خداوند آمرزش را می طلبد و چشم امید به تقدیری زیبا در سالی پیش رو دارد.

 

 

شب های قدر را می توان شب قدردانی هم دانست، همراه با یاد آوری عملکرد یک ساله باید یادی کرد از نعمتی های الهی همچون سلامتی، امنیت، و... و برای هر نعمت  تا سحر «انا انزلنا فی لیله القدر» خواند و با بیدار ماندن بتوان بیدار شد.

 

بنا بر بر روایات مشهور یکی از شب های ۱۹، ۲۱ و یا ۲۳ ماه رمضان  شب قدر است و مردم مسلمان هر سه شب را احیاء گرفته و  به سوی باری تعالی دست نیاز دراز می کنند.

 

خداوند متعال در سوره قدر، دخان و آیات دیگر به تعیین سرنوشت انسانها اشاره کرده است، همچنین حضرت رسول اکرم(ص) فرمودند: كسی كه شب قدر را شب زنده‌داری كند، تا شب قدر آينده، عذاب دوزخ از او دور گردد.



امام موسي بن جعفر (ع) نيز درباره شب قدر فرمودند: كسی كه در شب قدر غسل كرده و تا سپيده صبح شب زنده‌داری كند، گناهانش آمرزيده می شود.

 

در حدیثی از  امام باقر (ع) نیز نقل شده است:«انه ینزل فی لیلة القدر الی ولی الامر تفسیر الامور سنة سنة، یؤمر فی امر نفسه بکذا و کذا و فی امر الناس بکذا و کذا؛ در شب قدر به ولی امر(امام هر زمان) تفسیر کارها و حوادث نازل می شود و وی درباره خویش و دیگر مردمان مأمور به دستورهایی می شود.»

 

همچنین نقل شده است که امام باقر(ع) در جواب معنای آیه«انا انزلناه فی لیلة مبارکة » فرمودند: «آری شب قدر، شبی است که همه ساله در ماه رمضان و در دهه آخر آن، تجدید می شود، شبی که قرآن جز در آن شب نازل نشده و آن شبی است که خدای تعالی درباره اش فرموده است:«فیها یفرق کل امر حکیم؛ در آن شب هر امری با حکمت، متعین و ممتاز می گردد.»

 

 

امام صادق (علیه السّلام) در خصوص شب های قدر فرمودند: مقدّرات در شب نوزدهم تعيين، در شب بيست و يكم تأييد و در شب بيست و سوم ماه رمضان امضا مى شود(الكافى، ج 4، ص 15)

 

 شب های قدر فرصتی است که انسان ها به دور از تعلقات مادی دمی را با خود و خدای خود خلوت کرده و مروری به یک سال زندگی خود داشته باشند.

 

یک سال نیات، عملکرد ها، رفتار ها سنجیده می شود و با درخواست عفو از درگاه خداوند به امید تعیین سالی بهتر افراد حالشان بهتر می شود.

 

آهنگ عفو عمومی در لیالی قدر

حجت الاسلام احمد رضا غلامی، معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی لرستان، گفت:  شب قدر، به این جهت قدر نامیده شده که جمیع مقدرات بندگان در تمام سال، در آن شب تعیین می‌شود در آن شب، مقدرات یک سال انسانها تعیین می‌گردد و ارزاق و سرآمد عمرها و امور دیگر در آن لیله مبارکه تفریق و تبیین می‌شود.

 

 

وی اظهار داشت: بهترین و مناسب ترین زمان برای بهره برداری و نتیجه گیری از ماه رمضان و رسیدن به درجات عالی معنویت و استفاده از آهنگ عفو عمومی لیالی قدر است.

 

حجت الاسلام غلامی، افزود: در شب های قدر هم چنانکه پیشوایان ما فرموده اند، با خدای جهان به راز و نیاز و دعا و نیایش بپردازیم سراسر شب باید بیدار ماند و در نماز و عبادت کوشید و نیازها را به پیشگاه خداوند عرضه داشت و مهر و رحمت وآمرزش را از او خواست.

 

وی با بیان اینکه شب قدر شب دعا و نیایش و اوج توجه خداوند به بندگانش است، خاطرنشان کرد: این شب ها اوج معنویت ماه مبارک رمضان است.

 

حجت الاسلام غلامی، با بیان اینکه مراسم احیای شب های قدر در تمام مساجد روستایی و شهری استان لرستان با حضور مبلغان اعزامی و روحانیان برگزار می شود، افزود: مراسم لیالی قدر در بیش از 800 مسجد استان لرستان برگزار می شود.

 

معاون تبلیغات اسلامی لرستان، اظهار کرد: مراسم لیالی قدر در شهرهای استان با حضور ائمه جمعه و رؤسای ادارات سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می‌شود، عنوان داشت: مراسم لیالی قدر از ساعت 22 با برنامه های ادعیه، سخنرانی، پاسخ به شبهات مذهبی، بیان احکام، دعای جوشن کبیر و قرآن به سر گرفتن برگزار می شود.

کد خبر 635709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha