به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام مصطفی(سعید) صدوقی مازندرانی، پژوهشگر علوم حوزوی شامگاه (23خرداد) شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در مراسم احیای شب قدر حسینیه سیدسر بازارروز با بیان اینکه کیفیت سازی یک هدف درزندگی است و دنبال زندگی با کیفیت هستیم و این علامت عقل یک انسان است، عنوان داشت: زندگی مورچه ها درسال 96با یکصد سال قبل هیچ تفاوتی ندارد در زندگی های مختلف سایر حیوانات هم هیچ تغییری ایجاد نمی شود اما زندگی بیست سال گذشته با بیست سال بعد انسان ها متفاوت است و این همان تعریف از کیفیت زندگی است.
وی افزود: تکنولوژی روز نظیر تلفن های همراه در حال حاضر فقط دو حس بینایی و شنوایی را تحت تاثیر قرار می دهد و اندیشمندان درصدد هستند عضو سومی از انسان ها را تحت تاثیر این تکنولوژی قرار دهند بدین صورت که می بینیم، می شنویم و عطر آن را استشمام کنیم.
حجت الاسلام صدوقی با تاکید اینکه یک پله کیفیت زندگی ما باید با حضور در این مجالس احیا تغییر کند، اظهار داشت: انسان در همه حال باید آماده اتفاقات جدید در زندگی باشد درغیرانصورت زندگی غیرعادی خواهیم داشت.
وی یادآورشد: بطورنمونه 11خانوار یک کوچه ای به نام منتظران درحاشیه قزوین زندگی می کنند که از هیچ تکنولوژی امروزی نظیر برق، آب، ماشین، گاز و... استفاده نمی کنند و به شیوه گذشتگان زندگی می کنند و غیرعادی است چراکه زندگی طبیعی اینکه به سبک امروز زندگی کنیم .
این پژوهشگر علوم حوزوی اظهار داشت: یک اصل عقلانی است که زندگی باید کیفیت داشته باشد همه به زندگی کیفیت دار نمی رسند .
وی درخصوص فرق بین رفا و تجمل در زندگی گفت: باید ببینیم آیادرآمد زندگی خرج رفاه می شود یا تجمل بدین گونه که من راحت تر زندگی می کنم یا دیگران می گویند من چه زندگی راحتی دارم.
حجت الاسلام صدوقی با بیان اینکه خمس یک مالیات است مالیات از سرمایه نیست بلکه مالیات از سود یک سال مانده است، خاطرنشان کرد: هرمقدار در زندگی خرج رفاه بکنید خمس برآن واجب نمی شود و اما اگر خرج تجمل شود(یعنی رفاه و آسایش نمی آورد و زینت بی خاصیت است) خمس به آن تعلق می گیرد.
وی با بیان اینکه برخی از تغییرات در زندگی امروز نظیر آشپزخانه اپن که با فرهنگ و آداب و رسوم زندگی ما مسلمانان و اینکه زن در خانه احساس امنیت و آسایش نداشته باشد، سنخیتی ندارد و رفاه نیست بلکه تجمل است چراکه فرهنگ را عوض کردیم اما رفاه حاصل نشده است چراکه خانم خانه باید به سختی پذیرایی کند.
حجت الاسلام صدوقی با تاکید اینکه یکی از چیزهایی که باید روی کیفیت آن کار شود دین است، گفت: نماز یک کمیت و یک کیفیت دارد باید کاری کنیم که از نماز خواندن لذت ببریم.
وی با بیان اینکه عشق به امیرالمومنین علی(علیه السلام) از کودکی در ما نهادینه شده است، افزود: حضور در مجالس احیای شب قدر و منبر و سخنران و دعا و ...کمیت هستند و باید کیفیت، خروجی حضور در این مجالس باشد بدین معنی که یک قدم به خدا نزدیک تر شویم.
حجت الاسلام صدوقی با تاکید اینکه علاوه برکمیت دین باید کیفیت دین نیز برای مردم بازگو و تبیین شود، افزود: عده ای در مجالس احیا حاضر می شوند اما تغییری در آنها حاصل نمی گردد و این بدین معنی است که معطل در سفره دین مانده اند و دین را بدرستی درک نکردند.
وی تصریح کرد: منبرها باید کیفیت زندگی انسان ها را بیشتر کند انسان را یک قدم جلوتر ببرد.
حجت الاسلام صدوقی با بیان اینکه صفت حکیم بودن خدا کمتر بازگو شده است، افزود: تمام صفات الهی اگر بخواهد کیفیت پیدا کند باید حکمت خدا درآن باشد.
وی با تاکید اینکه دعا باید حکیمانه باشد، ادامه داد: عده ای اینگونه دعا می کنند خدایا موانع حاجت ما را برطرف کن چون حکمت خدا را می شناسند.
حجت الاسلام صدوقی با بیان اینکه حاجت خواستن از خدا باید با صفت حکیم خدا همراه باشد، گفت: روزی فردی آمد نزد موسی(علیه السلام) و گفت توپیغمبر خدایی و هرچه از خدا بخواهی به تو می دهد موسی گفت بله فرد گفت از خدا بخواه من زبان حیوانات را بفهمم موسی گفت به مصلحت تو نیست فرد به خواسته خویش اصرار ورزید و موسی از خدا خواست و خدا گفت فقط سه شبانه روز زبان سگ و خروس خانه خودش را بفهمد و اگر ظرفیت داشت بقیه حیوانات را متوجه شود. صبح اول شد دید خروس وقت مناجات سحرگاهی رو به سگ خانه کرد و گفت امروز گوسفند ارباب می میرد و به نفع ما می شود و سریع گوسفند را فروخت. روز بعد سگ رو به خروس کرد و گفت امروز گاو ارباب می میرد و سریع رفت فروخت . صبح سوم سگ شکایت کرد نه گاوی و نه گوسفندی مرد خروس گفت قرار بود بلا نازل بشود و گوسفند و گاو بمیرند و بلا به زندگی صاحب مال نرسد اما فروخت امروز خود ارباب می میرد و دوان دوان خود را به موسی رساند آن حضرت حرف خروس را تایید کرد و مال را برگردان تا خدا صدقه بدهد.( مثنوی مولوی)
نظر شما