اراده خداوند و اراده انسان در راستای هم است

خبرگزاری شبستان: رئیس حوزه علمیه خواهران فارس با تاکید بر اینکه اراده خداوند و اراده انسان در راستای هم است و آنچه که مردم نمی دانند همین موازات و در راستا بودن است،‌ گفت: قضا و قدر هم راستای اراده انسان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیراز، آیت الله علی شیخ موحد، رئیس حوزه علمیه خواهران فارس روز گذشته (۲۲خرداد) در جلسه تفسیر قرآن با اشاره به بحث قضا و قدر که بسیار در میان مردم رایج است،‌گفت: قضا و قدر با اختیار انسان چه نسبتی دارد و باید دید اراده خداوند و اراده انسان در راستای هم و یا به موازات همدیگر است.

 

وی با تاکید بر اینکه اگر اراده ها به موازات هم باشند به این معناست که اول کدام اراده باشد و اشکال مهمی پیش می آید، یادآور شد: اگر چنین باشد اراده خداوند بر اراده انسان مقدم است.

 

نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی فارس با تاکید بر اینکه اراده خداوند و اراده انسان در راستای هم است و  آنچه که مردم نمی دانند همین موازات و در راستا بودن است،‌ اظهار داشت: بر اساس صفات ذاتی خداوند و آنچه که در بحث جبر و اختیار گفته شد، همه تصمیمات الهی بر اساس حکمت و مصلحت است، به طور مثل بنای عالم طبیعت اینست که آب باعث تری و خنکی شود و این خصوصیت را خداوند در آب گذاشته است و بنا بر این اگر انسانی آب ریخت و جایی تر شد، چون خداوند تری را در ذات آب قرار داده، اراده خداهم در آن اتفاق نهفته است و این همان در راستا بودن است.

 

آیت الله شیخ موحد با یادآوری این مطلب که نماز انسان را از فحشا و منکر باز می دارد، اضافه کرد: اراده خدا در راستای اراده انسان است اگر دنبال چیزی رفتید و مالک آن شدید این مالکیت عطای خداست ولی اگر نشد به طور حتم فرد کاری انجام داده که مالک نشود، عملی انجام داده است که اراده خدا بر آن قرار گرفته که آن کار انجام نشود.

 

وی با اشاره به اینکه قضا و قدر یعنی آنچه که خداوند متعال به عنوان خاصیت افعال انجام داده محقق می شود و اراده انسان در آن دخیل است، قضا و قدر هم راستای اراده انسان است نه به موازات آن، اظهار داشت: قرآن می گوید «بما کسبت ایدی کم»، آنچه خودتان انجام می دادند.

 

آیت الله شیخ موحد با اشاره به اینکه در سوره مبارکه روم آیه شریفه 10 می گوید عاقبت آنانی که کار بد می کنند آیات الهی را منکر می شوند و این نتیچه کارهایی است که انجام داده اند، افزود: اراده الهی، در راستای اراده انسان است بر اساس آن آثاری که برای اعمال قائل است.

 

وی با تاکید بر اینکه اگر جانفشانی شهدا نبود به طور حتم دشمن پیروز می شد، آنوقت می گفتند قضا و قدر الهی؟، افزود: هر چیزی آثاری دارد که استقامت و تحمل، آثار پیروزی دارد، عدم تحمل و راحت طلبی آثار شکست است و این بحث قضا و قدر نیست.

 

آیت الله شیخ موحد تاکید کرد: فساد را قرآن خسران، می داند و هرجا که سرمایه انسان از دست رفت خسران گفته می شود و به هر انسانی سرمایه هدایت داده شده و اگر کاری کرد که هدایت از بین برود این خسران است، حقیقت انسان توحید است و هرجا حقیقت انسان متحول شد، آنجا خسران روی داده است.

 

 

 

 

 

کد خبر 635488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha