به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، جلال الدین صادقی، امروز (23 خرداد) در حاشیه بازید از دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان با اشاره به اینکه یکی از مزیت های منطقه ای، گیاهان دارویی است، عنوان کرد: جهاددانشگاهی سال هاست در سطح کشور در موضوع گیاهان دارویی آموزش می دهد، فرهنگ سازی می کند، پژوهش می کند و خدمت ارائه می دهد.
وی با تاکید بر اینکه با بحران آب و شوری و کیفیت پایین آب و خاک رو به رو هستیم، اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم بهره گیری از گیاهان دارویی، در فضای سبز شهری است.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی ارتقا سلامت جسمی، روحی، ایجاد اشتغال، افزایش سطح آگاهی اجتماعی در خصوص کاربردها، آشکار کردن ثروت های نهان در دسترس را از نتایج استفاده گیاهان دارویی درفضای سبز عنوان کرد.
صادقی افزود: وجود گیاهان دارویی در فضای سبز نشانه ای از توانایی اقلیمی و احوال فرهنگی منطقه است ضمن اینکه با کاشت آن بخشی از هزینه های ریالی قابل بازیافت است.
وی با بیان اینکه برخی گیاهان دارویی دارای حدود تحمل نسبتا خوبی به شوری، خشکی، قلیایی بودن خاک، تشعشع شدید خورشید، کم آبی و ... هستند، اظهار کرد: گیاهان دارویی در مدت کوتاهی در سطح خاک قرار می گیرند و به علت سبزی و کوتاهی شان زیبایی خاصی پدید می آورند، نسبت به مواد غذایی پر توقع نیستند، آب زیادی لازم ندارند، دارای سهولت تکثیر و نگهداری هستند و باعث افزایش تنوع در فضای سبز می شوند.
صادقی با تأکید بر اینکه علیرغم سابقه استفاده از گیاهان دارویی و وجود انواع آن در کشور و استان، متاسفانه درصد کمی از فرهیختگان و قشر تحصیلکرده با گیاهان دارویی آشنا هستند، ادامه داد: انجام پژوهش های کاربردی و آموزش های عمومی جهت جلب مشارکت مردمی و سازمان ها از اقداماتی است که جهاددانشگاهی با جدیت تمام به آن پرداخته است.
وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی آمادگی دارد در قالب تفاهم نامه همکاری مشترک نسبت به طراحی، نظارت و اجرای کاشت گیاهان دارویی در فضای سبز شهری، محیط های اداری و مدارس اقدام کند.
نظر شما