اصل مدیریت جهادی، رمز تحقق تکالیف ستادعالی در برنامه ششم توسعه است

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام و المسلمین سلیمانی گفت: رعایت اصول دوازده گانه یعنی قوت، صداقت، سلامت، جدیت، ولایت، تبعیت، مشارکت، نظارت، هدایت، حمایت، عدالت و کرامت از سوی مدیران، بسیار مهم است.

حجت‌الاسلام و المسلمین حمیدرضا سلیمانی؛ مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان با اشاره به "توصیه‌های مقام معظم رهبری خطاب به مدیران در حرم رضوی"، گفت: مدیران ما اساسا باید در تشکیلات به اصول مدیریتی و روابط درون سازمانی و برون سازمانی پایبند باشند، چراکه توجه به این موارد در پیشرفت جمعی ما مؤثر است.

 

وی با اشاره به مسائل درون سازمانی که مدیر باید به آن توجه داشته باشد، تصریح کرد: یکی از مؤلفه‌هایی که رهبر معظم انقلاب در حوزه مدیریت اقتصادی نظام به آن اشاره فرمودند، موضوع "قوت" است، ما در حوزه دبیرخانه‌های استانی مدیرانی داریم که نقش محوری دارند و به تبع آن کارشناسانی که بازوی آنها هستند، اما اگر در اجزای این دبیرخانه، قوت و توانمندی لازم وجود نداشته باشد، آن دبیرخانه عملکرد درستی ندارد و قطعا در سطوح بالاتر نیز همین اتفاق به لایه‌های زیرین آسیب می‌زند.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یکی از دیگر از ویژگی های مدیر موفق را "صداقت" بیان کرد و افزود: امام صادق(ع) می فرمایند:" لَا تَغْتَرُّوا بِصَلَاتِهِمْ وَ لَا بِصِيَامِهِمْ فَإِنَّ الرَّجُلَ رُبَّمَا لَهِجَ بِالصَّلَاةِ وَ الصَّوْمِ حَتَّى لَوْ تَرَكَهُ اسْتَوْحَشَ وَ لَكِنِ اخْتَبِرُوهُمْ عِنْدَ صِدْقِ الْحَدِيثِ وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ. فریب نماز و روزه بعضی از افراد رو نخورید بلکه به راستگويى و امانتدارى آنها را بيازماييد"، ممکن است کسی به جهت ظاهری اهل رعایت نماز و روزه و توسلات متعدد باشد، اینها لازم است ولی کافی نیست.

 

وی ادامه داد: آن چیزی که در مباحث مدیریتی باید بسیار به آن توجه شود، صداقت مدیر در برابر زیر دستان و بالادستان است.

 

سلامت مدیر یعنی کار و مامؤریتی که  به ما محول شده، سالم تحویل بدهیم

سلیمانی، "سلامت و امانتداری" را یکی دیگر از ویژگی های مدیر شاخص برشمرد و عنوان کرد: سلامت مدیر یعنی کار و مامؤریتی که  به ما محول شده، سالم تحویل بدهیم، قطعا خداوند بزرگ در روز قیامت از ما سوال می کند " لَتُسْأَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِیمِ" از نعمت های که به ما داده اند بازخواست می شود"، در امور اداری هم همینطور است، قطعاً سلامت فکری و کاری لازمه موفقیت در مدیریت است.

 

وی اضافه کرد: "جدیت" در کار چهارمین اصلی که مدیر باید به آن توجه داشته باشد، که اصطلاحاً از آن به عنوان مدیریت جهادی یاد می شود، لذا یکی از برکات تحریم ها ترویج مدیریت های جهادی است، مدیریت اداری نمی تواند کشور را از بن بست نجات دهد، یقیناً تکالیفی که در برنامه ششم توسعه برای ما معین شده است، با مدیریت جهادی محقق می شود.

 

دبیر ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، موضوع ولایت را یکی دیگر از ویژگی های مدیر موفق بیان کرد و افزود: اگر مقام معظم رهبری به عنوان ولایت فقیه دغدغه ای را مطرح می کنند ما باید احساس وظیفه نموده و برای آن برنامه ریزی کنیم، لذا مدیران ما باید براساس سیاست های کلی نظام و رهنمودهای مقام معظم رهبری حرکت کنند.

 

وی با اشاره به اینکه " تبعیت" نکته دیگری است که مدیران باید به آن توجه کنند، ادامه داد: ما در یک تشیکلات خدمت می کنیم و باید از مافوق خود تبعیت داشته باشیم، قطعاً در تشکیلات و سازمان ها به ویژه سازمان های دینی باید سلسله مراتب و روحیه هماهنگی نمود بیشتری داشته باشد.

 

سلیمانی، در ادامه به مسائل برون سازمانی در بحث مدیریت اشاره کرد و گفت: نخستین اصل در مسائل برون سازمانی "مشارکت" است، برخی از مدیران ما میزان تعامل و مشارکت شان با سایر دستگاه ها بسیار مثال زدنی است و این یک ضرورت دائمی برای مدیر موفق است.

 

یکی از وظایف ذاتی ما در کانونهای مساجد، نظارت بر عملکرد کانونهاست

وی بر اصل "نظارت" در مدیریت های برون سازمانی نیز تاکید کرد و ادامه داد: یکی از وظایف ذاتی ما در کانون های مساجد نظارت بر عملکرد کانون هاست، باید توجه داشت که مأموریت ها و اهداف هر مجموعه ای با  نظارت هدفمند و مستمر محقق می شود.

 

این مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقش هدایتی مدیر به عنوان یکی دیگر از مولفه های مدیریت موفق اشاره کرد و افزود: هدایت و مشاوره دادن به همکاران و زیر مجموعه های ما(کانون ها فرهنگی هنری مساجد) بسیار ضروری است.

 

وی در ادامه اصل" حمایت" را یکی از رسالت های اصلی متولیان کانون های مساجد بیان کرد و گفت: من توصیه می کنم حمایت و پشتیبانی مستمر از کانون های فرهنگی هنری مساجد را جزء وظایف ذاتی خود بدانیم و چراکه آنها به حمایت ما دلگرم و امیدوار هستند.

 

سلیمانی افزود: نکته دیگر"عدالت" است، مدیران در توزیع امکانات و خدمات عادلانه عمل کنند، تا شاهد تحقق عدالت فرهنگی و توزیع متوازن امکانات در سطح کشور باشیم، این نکته وظیفه خطیر همه ی مدیران فرهنگی است.

 

مسئول شورای هماهنگی جشن های مردمی رضوی، "کرامت" را آخرین ویژگی مدیر موفق دانست و تصریح کرد: کرامت و عزت در مدیریت نباید مورد بی توجهی قرار بگیرد، لذا مدیران ما باید با نگرشی انسان گرایانه شأنیت و کرامت خود را در برابر برخی از ناملایمات حفظ کنند تا در ادامه مسیر آسیب نبینند.

 

وی عنوان کرد: این اصول دوازده گانه یعنی قوت، صداقت، سلامت، جدیت، ولایت، تبعیت، مشارکت، نظارت، هدایت، حمایت، عدالت و کرامت؛ بسیار مهم است و رعایت آنها موجب سرافرازی مدیران فرهنگی و تحقق رسالت ها و مأموریت های سازمانی ما می شود.

 

مولفه های تحقق مأموریتهای ستاد عالی کانونهای مساجد در برنامه ششم توسعه

سلیمانی، در بخش دیگری از سخنانش، به برخی از مولفه های تحقق مأموریت های ستاد عالی کانون های مساجد در برنامه ششم توسعه اشاره کرد و افزود: افزایش تولی گری و کاهش تصدی گری، تمرکز زدایی و برون سپاری فعالیت های قابل واگذاری به کانون های فرهنگی هنری مسجد، رعایت عدالت در توزیع امکانات، بودجه و خدمات، انضباط مالی و شفاف سازی آن، پیوست برنامه با سیاست ها و پیوست بودجه با برنامه ها و همچنین راه اندازی 12 کانون جدید در هر شهرستان (5 هزار کانون در سال)، از نکاتی است که باید در این برنامه به آن توجه لازم را داشته باشیم.

 

وی بیان کرد: امسال یک ربع قرن از مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی می گذرد، لذا حوزه های ستادی و استانی تلاش کنند تا بتوانیم دستاوردها و توانمندی کانون های مساجد را در قالب نمایشگاه ها و جشنواره ها به نمایش بگذاریم.

 

این مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به موضوع شعار سال نیز تاکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری موضوع شعار امسال را "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال" قرار دادند و این دغدغه، وظایف مردم و مسئولان را دوچندان کرد.

 

وی با اشاره به نقش متولیان فرهنگی در تحقق شعار سال، افزود: دستگاه های فرهنگی از جمله ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد و زیر مجموعه های آن می توانند در دو محور گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی با رویکرد تولید و اشتغال و همچنین تولید و اشتغال با رویکرد فرهنگی ایفای نقش کنند.

کد خبر 635378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha