کاهش ۵۰ درصدی قاچاق کالا و ارز در کشور

خبرگزاری شبستان:مدیرکل امور فرهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به تصویب قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا در سال ۹۲، گفت: قاچاق کالا از ۲۵ میلیارد دلار در سال ۹۲ به کمتر از ۱۳ میلیارد دلار در سال ۹۵ رسید که بیانگر کاهش ۵۰ درصدی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر عبدالمجید نگارش نژاد، مدیرکل امور فرهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز  امروز دوشنبه در نشست توجیهی نخبگان و کارشناسان فرهنگی و اقتصادی خراسان شمالی اظهارداشت: جوهره مقابله دشمن با نظام جمهوری اسلامی ایران، ساقط کردن تنها حکومت شیعی، اسلامی و دینیست که در تحقق این هدف از هرگونه ابزاری از جنگ و ترور گرفته تا تهاجم فرهنگی و اقتصادی، کوتاهی نمی کند.

 

وی با بیان اینکه امروز دشمن به این نتیجه رسیده که در برخورد فیزیکی با ایران موفق نبوده است، تصریح کرد: لذا آنان در اتاق فکرهای خود بر روی دو مسئله اقتصاد و فرهنگ ایران برنامه ریزی می کنند.

 

دکتر نگارش نژاد با بیان اینکه ورود و خروج کالای قاچاق  به اقتصاد و فرهنگ جامعه ضربه می زند؛ به فرمان رهبری در 12 تیر سال 81 مبنی بر مبارزه قاطع با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و با بیان اینکه در آن سال آمار قاچاق کالا بین یک تا دومیلیارد دلار بود، گفت: مبارزه با قاچاق از دو جهت شرعی و قانونی باید مورد توجه قرار گیرد زیرا تبعات منفی آن به همه اقشار و به‌خصوص قشر ضعیف جامعه لطمه می‌زند. 

 

وی با بیان اینکه همه کشورها به این پدیده اقتصادی نامطلوب گرفتار هستند ولی وضعیت ایران در این حوزه حادتر است، افزود: ما در سال 86، حدود 6میلیارد دلار قاچاق کالا و ارز داشتیم.

 

مدیرکل امور فرهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه پس از دستور رهبری، ستاد مرکزی مبارزه به قاچاق کالا و ارز متشکل از 24 دستگاه و وزارتخانه تشکیل شد، افزود: در سال 92 قانون جدید مبارزه به قاچاق کالا به تصویب رسید.

 

وی با بیان اینکه ما در سال 92 و قبل از تصویب این قانون 25 میلیارد دلار قاچاق کالا و ارز داشتیم، افزود: از سال 92 به بعد با رویکرد جدید و برنامه منسجم، این رقم در سال 94 به 15.5 میلیارد دلار کاهش یافت.

 

دکتر نگارش نژاد، ادامه داد: این رقم در پایان سال 95 به 12.650 میلیارد دلار رسید که کاهش 50 درصدی را نشان می دهد.

 

وی رویکرد جدید در مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تشدید مقابله،جلوگیری از بازپخش و بازمصرف کالاهای کشف شده و امحاء آن، مدیریت مصرف و تقدم پیشگیری بر مقابله معرفی کرد.

 

مدیرکل امور فرهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با بیان اینکه همه باید تلاش کنیم و نگذاریم قاچاق شکل بگیرد، بر مدیریت مصرف تأکید کرد و گفت: تا زمانی که تقاضا باشد عرضه هم هست پس باید تلاش کنیم الگوی مصرف مردم را به سمت کالای داخلی و یا کالای خارجی که از مبادی قانونی وارد می شود، سوق دهیم.

 

وی خطاب به حاضران و در تبیین نقش فعالان فرهنگی و اقتصادی در مبارزه به قاچاق کالا و ارز به مقوله آگاهی بخشی و تبدیل آگاهی به باور و ایمان قلبی اشاره کرد و گفت: وظیفه تک تک ماست که به عنوان تأثیرگذاران جامعه ضمن آگاهی بخشی، این آگاهی نسبت به استفاده از کالای داخلی و با کیفیت را به باور عمومی تبدیل کنیم.

 

دکتر نگارش نژاد، همچنین جامعه بانوان و نهادهای آموزشی همچون آموزش و پرورش، دانشگاه ها و حوزه های علمیه را در آگاهی بخشی به جامعه برای مبارزه با قاچاق کالا که به توسعه تولید و اشتغال منتج می شود، تأثیرگذار خواند.

 

این نشست با پرسش و پاسخ ادامه یافت.

 

 

کد خبر 635177

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha