حوزه‌ها، طلاب را برای مدیریت قرآنی مساجد، تربیت کنند

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد سید سجاد (ع) گفت: مساجد، اتاق فکر داشته باشند و با مشورت نخبگان و فرهیختگانِ عضو آن، برای طراحی و اجرای برنامه‌های جذاب قرآنی، تصمیم‌گیری کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نصرت الله هاتفی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: عملکرد دستگاه‌ها در طراحی و اجرای برنامه های مطلوب و ارزشمند فرهنگی، ضعیف است و این وضعیت درخصوص فعالیت‌های قرآنی مساجد و حوزه های علمیه نیز مشاهده می‌شود.

 

وی افزود: مرکز رسیدگی به امور مساجد با ارزیابی و معرفی مساجد موفق در برگزاری برنامه های آموزش و تفسیر قرآن، الگوی مفیدی در اختیار ائمه جماعات قرار دهد. درحالی که این مرکز، گاهی در بررسی های خود به جهت گیری های سیاسی و مطالب غیر ضروری توجه می کند و به این صورت، موجب کاهش انگیزه‌ ائمه جماعات می‌شود.

 

ائمه جماعات با زندگی بزرگان، آشنا شوند

امام جماعت مسجد سید سجاد (ع) اطلاع از سبک زندگی مراجع و علما را در موفقیت ائمه جماعات مساجد، مفید دانست و خاطرنشان کرد: زمانی خدمت امام خمینی(ره) عرض کردم «بهتر است ائمه جمعه، خدمت بزرگان و علمای طرازِ اول شهرهای کشور مانند آیت الله صدوقی و آیت الله دستغیب برسند تا رموز موفقیت آنان را دریابند. امام نیز با این پیشنهاد، موافقت کردند». آن بزرگان، اعتماد به خداوند و توجه و انس با قرآن را مهمترین دلایل موفقیت خود عنوان کرده اند. این درحالی است که برخی ائمه جماعات و جمعه، این چنین نیستند. از امام جماعت شهری پرسیدم «چرا حضور مردم در نماز جمعه شهرتان، کم رنگ است؟ پاسخ داد، مسئولان، مقصر هستند. اگر آنها یک ماشین ضدگلوله بزرگ و چند محافظ در اختیارم قرار دهند، آنگاه مردم با مشاهده این ابهت، با شوق در نماز جمعه شرکت می کنند».

 

وی اضافه کرد: اگر مرکز رسیدگی به امور مساجد، روحانیون دلسوز و دغدغمند را منصوب کند، آنگاه برنامه های قرآنی، فرهنگی، هنری و علمی مفید در مساجد برگزار خواهد شد. انتخاب یک امام جماعت خوب، مهم ترین لازمه موفقیت مسجد و جذب گروه های مختلف مردم به ویژه فرهیختگان و جوانان به آن است.

 

مساجد، مروج همراهی قرآن و عترت باشد

هاتفی گفت: مساجد باید مروج همراهی قرآن و عترت باشد زیرا کلام الهی بدون تفسیر درست، گروه های تکفیری و وهابی مانند داعش، همراه خواهد داشت. زمانی من در سفر مکه، با استدلال و ادله قرآنی، یک سُنی را متوجه ضرورت همراهی قرآن و عترت کردم.

 

امام جماعت مسجد سید سجاد (ع) خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه، طلاب آشنا با مفاهیم، آموزه ها و دانسته های قرآنی تربیت و به مساجد، اعزام کنند. امام خمینی(ره) با تحصیل در حوزه علمیه و آشنایی با تفسیر درست قرآن کریم، توانستند برخلاف تمام ارزیابی های جهانی، تحول بزرگی در ایران و جهان ایجاد کنند.

 

ائمه جماعات، تمام وقت در مساجد باشند

وی تصریح کرد: مسئولان نهادها و مراکز مسجدی، روحانیون باسواد، خوش اخلاق، با مهارت و دلسوز برای مدیریت مساجد انتخاب کنند. اگر یک امام جماعت، فرصت حضورِ تمام وقت در مسجد را ندارد و مشغله های کاری دیگر دارد، توسط این نهادها به ویژه مرکز رسیدگی به امور مساجد عوض شود. چنین امام جماعتی نمی تواند در تعامل با دستگاه های و نهادهای کشور، برنامه های مفید و جذاب قرآنی برگزار کند.

 

 

وی با اشاره به گستردگی بودجه ها و کثرت دستگاه های فرهنگی کشور و مشخص نبودنِ بازده آنان در سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور، گفت: نبود نظارت علمی و به دور از جهت گیری های سیاسی بر فعالیت ائمه جماعات، مانع تحقق مسجد طراز اسلامی در کشور شده است.

 

امام جماعت مسجد سید سجاد (ع) خاطرنشان کرد: مساجد، اتاق فکر داشته باشند و با مشورت نخبگان و فرهیختگان برای طراحی و اجرای برنامه های تصمیم گیری کنند. درحالی که بیشتر مساجد کشور به برگزاری برنامه های قرآنی تکراری و غیر جذاب بسنده می کنند.

 

 

 

کد خبر 634926

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha