نگاه مثبت در جذب سرمایه گذار بر استان حاکم شود/ بر جزئیات بخشنامه ها زوم نشود

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان امور اقتصاد و دارایی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه استان‌های دیگر مشکلات سرمایه گذار را خودشان برطرف و آنان را با سلام و صلوات وارد استان خود می کنند، درخواست کرد در راستای جذب سرمایه گذار با نگاه مثبت برخورد شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، دومین جلسه کمیته تخصصی بهبود فضای کسب و کار امروز (21 خرداد) با سه دستور کار بررسی مصوبات گذشته، بحث و بررسی در خصوص تصویب نامه هیات وزیران ابلاغی (اول خرداد ۹۶) با موضوع تکالیف دستگاه های در راستای ارتقای جایگاه ایران در شاخص های بین المللی ارزیابی محیط کسب و کار و بحث و بررسی در خصوص قوانین و مقررات مزاحم شده شناسایی شده در حوزه ماموریت های سازمان جهادکشاورزی استان و ارائه پیشنهادات اصلاحی توسط دشتگاه های اجرایی برگزار شد.

 

عیسی جعفری گیو، رئیس سازمان امور اقتصاد و دارایی استان خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به اینکه رویکرد قانون برنامه پنجساله ششم توسعه مبتنی بر سرمایه گذاری است، گفت: تکالیف قوانین این برنامه که برعهده دستگاه های اجرایی گذاشته تسهیل کننده سرمایه گذاری است.

 

پیش بینی سرمایه‌گذاری خارجی در قانون برنامه ششم به 60 میلیارد دلار افزایش می یابد

وی بیان کرد: پیش بینی سرمایه گذاری خارجی در سال گذشته 11 میلیارد دلار بوده در قانون برنامه ششم به 60 میلیارد دلار افزایش پیدا می کند و رشد اقتصادی در این قانون 8 درصد پیش بینی شده است.

 

رئیس سازمان امور اقتصاد و دارایی استان خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه نیازاست تمام دستگاه اجرایی قانون برنامه ششم را مطالعه کنند، افزود: باید بخش هایی از این قانون که مربوط به حوزه کاری آنان است را استخراج و به سمت عملیاتی شدن آن حرکت کنند.

 

جعفری گیو ادامه داد: علاوه بر قانون برنامه ششم توسعه، قانون احکام دائمی برنامه ها نیز ابلاغ شده و ماموریت هایی را این قانون بیان کرده که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی به اهمیت سرمایه گذاری در قانون برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: در ماده 4 این قانون بیان شده جهت تأمین حداقل دو و هشت دهم (8/2) واحد درصد از رشد هشت درصد (8 درصد) اقتصاد از محل ارتقای بهره‌وری کل عوامل تولید و همچنین رشد سرمایه‌گذاری به میزان متوسط سالانه بیست و یک و چهاردهم درصد (4/21 درصد) در طول سالهای اجرائی برنامه، کلیه دستگاههای اجرائی با هماهنگی با دولت اقداماتی شامل جهت‌گیری‌ها و سیاست‌های لازم برای تجهیز منابع مالی مورد نیاز سرمایه‌گذاری از جمله تأمین منابع مالی خارجی تا متوسط سالانه سی میلیارد دلار از خطوط اعتباری بانکهای خارجی در قالب تأمین مالی خارجی (فاینانس) خودگردان با اولویت تأمین مالی اسلامی، افزایش مهارت و تخصص نیروی کار به ویژه فارغ‌التحصیلان دبیرستان‌ها، هنرستان‌ها تا مقطع کارشناسی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی با ارائه آموزشهای مهارتی، تخصصی و فنی و حرفه‌ای، جذب شرکتهای معتبر جهانی و منطقه‌ای در زنجیره تولید داخلی به شکل مستقیم و با اولویت مشارکت با سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان داخلی و حمایت حقوقی، مالی و نهادی لازم برای توسعه دانش و پیشرفت فناورانه و نوآورانه را انجام دهند.

 

رئیس سازمان امور اقتصاد و دارایی استان خراسان جنوبی بیان کرد: باید شرایط کار کردن را تسهیل و فراینده ها را ساده کنیم تا به موراد مدنظر قانونگذار در برنامه ششم برسیم.

 

استعلام‌های مورد نیاز سایر دستگاههای اجرایی رایگان انجام شود

جعفری گیو با اشاره به ماده 22 قانون برنامه ششم، ادامه داد: بر این اساس وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است با هدف تضمین امنیت سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در کشور و جذب متخصصان الزامات ارتقای امنیت فضای کسب و کار را تهیه و به تصویب شورای عالی امنیت ملی برساند.

 

به گفته وی ماده 67 قانون برنامه ششم توسعه به‌ منظور ایجاد نظام اطلاعات استنادپذیر الکترونیکی و کمک به مقابله با جعل، از پایان سال دوم اجرای قانون برنامه دستگاههای اجرائی را مکلف کرده استعلامات هویت اشخاص حقیقی، کالا و خدمات، دارائی‌های منقول و غیرمنقول (از جمله ملک، وسایل نقلیه و اوارق بهادار) و  نشانی مکان‌محور را به‌ صورت الکترونیکی و  براساس مفاد نقشه جامع دولت الکترونیک کشور در چهارچوب قانون انجام دهند.

 

رئیس سازمان امور اقتصاد و دارایی استان خراسان جنوبی عنوان کرد: همچنین براساس ماده 67 قانون برنامه ششم کلیه دستگاههای اجرائی کشور موظفند تا پایان سال دوم اجرای قانون برنامه،امکان تبادل الکترونیکی اطلاعات و پاسخگویی الکترونیکی به استعلام‌های مورد نیاز سایر دستگاههای اجرایی را حسب شرح وظایف آنان درچارچوب قوانین خاص وموضوعی،به صورت رایگان فراهم کنند.

 

در بحث های سرمایه گذاری به جزئیات بخشنامه ها زوم نشود

جعفری گیو با تاکید بر اینکه یکی از سیاست های اقتصاد مقاومتی قطع وابستگی بودجه کشور به نفت است، افزود: طبق ماده 6 برنامه ششم توسعه به‌ منظور تحقق صرفه‌جویی در هزینه‌های عمومی، اصلاح نظام درآمدی دولت و همچنین قطع وابستگی بودجه به نفت تا پایان اجرای قانون برنامه ششم برقراری هرگونه تخفیف، ترجیح یا معافیت مالیاتی جدید طی سالهای اجرای قانون برنامه ممنوع شده است.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه سال گذشته در بحث سرمایه گذاری خارجی توفیقات خوبی داشته ایم، گفت: امیدواریم امسال این روند ادامه یابد و لازمه آن این است که در بحث های سرمایه گذاری خیلی به جزئیات بخش نامه ها زوم نکنیم.

 

رئیس سازمان امور اقتصاد و دارایی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه استان های دیگر  مشکلات سرمایه گذار را خودشان برطرف و مجوزهای لازم را می‌گیرند و آنان را با سلام و صلوات وارد استان خود می کنند، تاکید کرد: اما در خراسان جنوبی هر کدام از دستگاه های اجرایی بخش نامه ای بیرون می‌آورد که اگر بخواهیم در جزئیات قوانین و مقررات ریز شویم کارها قفل و شرایط برای سرمایه گذار سخت می شود.

 

گاهی برای شروع کسب و کار  افراد باید 300 تا 400 فرایند را طی کنند

جعفری گیو با بیان اینکه متاسفانه ایران جزو کشورهایی است که قانونگذاری بسیار  انجام می شود که ممکن است دو قانون متناقض وجود داشته باشد یک قانون اجازه کاری را بدهد اما قانون متناقض آن ابهامی داشته باشد، اظهار کرد: چرا به جای استناد به قانونی که ابهام دارد قانونی که اجازه می‌دهد را مدنظر قرار نمی دهید؟

 

وی از دستگاه های اجرایی درخواست کرد مواردی که در قانون ابهامی دارد در راستای جذب سرمایه گذار با نگاه مثبت برخود شود تا شاهد رونق و شکوفایی در استان باشیم.

 

رئیس سازمان امور اقتصاد و دارایی استان خراسان جنوبی گفت: برای شروع کسب و کار استعلامات بسیاری اخذ می شود و گاهی افراد 300 تا 400 فرایند را باید طی کند

 

درحوزه ماموریت های جهادکشاورزی خراسان جنوبی 43 مورد قوانین و مقررات مزاحم شناسایی شد

مهدی بهدانی، مدیر امور سرمایه گذاری جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه به دستور کار سوم جلسه اشاره کرد و افزود: در حوزه ماموریت های جهادکشاورزی استان 43 مورد قوانین و مقررات مزاحم شناسایی شده است که نیاز به اصلاح دارد.

 

وی  در ادامه بیان کرد: مطابق احکام دائمی برنامه ششم توسعه اقتصادی کشور هر ساله 5 درصد از اعتبارات تملک و دارایی های خراسان جنوبی برای افزایش سرمایه صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی اختصاص می یابد که امسال مبلغ این اعتبار حدود 50 میلیارد ریال است.  

 

 

کد خبر 634879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha